Μία νυχτερινή εξόρμηση αγάπης στον Δήμο Γαλατσίου

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Μία νυχτερινή εξόρμηση αγάπης στον Δήμο Γαλατσίου

ΤΟ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ, ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΜΙΑ ΚΡΥΑ ΝΥΚΤΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Αργά το βράδυ της Τρίτης 15 Ιανουαρίου 2019, στο πλαίσιο του προγράμματος της Ι. Αρχιεπισκοπής μας για τους αστέγους, εθελόντριες και εθελοντές από την Ενορία μας, υπό την καθοδήγηση του Προέδρου του Ενοριακού Φιλοπτώχου και Υπευθύνου των Τομέων Νεότητος και Αιμοδοσίας του Ιερού Ναού Αγίας Γλυκερίας, Πολιούχου του Γαλατσίου, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Αθηναγόρου Σουπουρτζή, πραγματοποίησαν μία νυχτερινή εξόρμηση αγάπης προς τους συνανθρώπους μας χωρίς στέγη.
Στην Ενορία μας, ήδη από τις αρχές μηνός Δεκεμβρίου, ξεκίνησε προσπάθεια συλλογής των απαραιτήτων. Οι εκκλήσεις του π. Αθηναγόρου συγκέντρωσαν το έντονο ενδιαφέρον των Ενοριτών μας, οι οποίοι προσέφεραν κουβέρτες, ενδύματα, είδη πρώτης ανάγκης, ατομικής καθαριότητος και φαγητό για τους αστέγους συνανθρώπους μας.

Με τη βοήθεια περίπου τριάντα (30) εθελοντριών και εθελοντών όλα τα είδη συσκευάστηκαν σε ξεχωριστά δέματα στο Κέντρο Ενοριακής Αγάπης της Ενορίας, το οποίο βρίσκεται στην οδό Λυσίου 8 και το οποίο μάλιστα ανακαινίζεται αυτό τον καιρό, προκειμένου να εξυπηρετήσει κατά καλύτερο τρόπο τις ανάγκες του φιλανθρωπικού μας έργου.
Με δικά τους μέσα και ένα μικρό φορτηγό εθελοντή ξεκίνησαν από το Γαλάτσι και τα μετέφεραν στην καρδιά της Αθήνας. Εκεί αψηφώντας τους κινδύνους και το χιόνι χάρισαν ζεστά λόγια αγάπης καθώς και τα δέματα που είχαν ετοιμάσει για τους άστεγους αδελφούς μας, σε εκείνους που το έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη. Τα δέματα και οι κουβέρτες διανεμήθηκαν σε περίπου τριακόσια (300) πρόσωπα.
Εντύπωση προξένησε στους εθελοντές το σχόλιο κάποιου ηλικιωμένου, τη στιγμή που λάμβανε ζεστές κουβέρτες, που θα τον προφύλασαν από το χιόνι, ο οποίος αναρωτήθηκε: ” Θεέ μου, μήπως ήλθε νωρίτερα το Πάσχα;”
Επί κεφαλής της εξόρμησης αγάπης ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αλέξιος Γιαννιός, υπεύθυνος του προγράμματος στήριξης των αστέγων
Ο Πρόεδρος του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου μας Αρχιμανδρίτης π. Αθηναγόρας Σουπουρτζής εκφράζει βαθύτατες ευχαριστίες προς τους φιλάνθρωπους Γαλατσιώτες εθελοντές και όσους προσέφεραν τα απαραίτητα, εκ μέρους των ασθενών και αστέγων συνανθρώπων μας που έλαβαν βοήθεια αυτή την κρύα νύκτα του χειμώνα!

 

 

Πηγές

agiaglykeriagalatsiou.blogspot.com

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή