Ενημέρωση για το Νέο Επιδοτούμενο Πιλοτικό Πρόγραμμα Θριασίου Πεδίου

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Ασπροπύργου και μέλος του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε., κ. Νικόλαος Μελετίου, υλοποιήθηκε η εκδήλωση, με θέμα: “Ενημέρωση για το Νέο Επιδοτούμενο Πιλοτικό Πρόγραμμα Θριασίου Πεδίου”, που διοργάνωσε το Γραφείο Πληροφόρησης και Προώθησης της Απασχόλησης του Δήμου στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ασπροπύργου.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Δήμαρχος κ. Νικόλαος Μελετίου, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. και Υπεύθυνος του Γραφείου Απασχόλησης κ. Αντώνιος Καραμπούλας, η συντονίστρια κα Κυριακή Ιωαννίδου και τα Στελέχη του Γραφείου Πληροφόρησης & Προώθησης της Απασχόλησης του Δήμου Ασπροπύργου, Στελέχη της Δ/νσης Επαγγελματικής Κατάρτισης της Κεντρικής Διοίκησης του ΟΑΕΔ, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Σύλλογοι και Επιμελητήρια της Δυτικής Αττικής, καθώς και πλήθος μεγάλων Επιχειρήσεων της περιοχής του Θριασίου Πεδίου.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση και η ενημέρωση των παρευρισκομένων για τις δυνατότητες και τις προοπτικές του νέου προγράμματος από τα Στελέχη του ΟΑΕΔ.

Την παρουσίαση του Προγράμματος έκανε η κα Αθηνά Λάζου, Διευθύντρια της Δ/νσης Επαγγελματικής Κατάρτισης του ΟΑΕΔ και ακολούθησε διαβούλευση με τις Επιχειρήσεις και τα Επιμελητήρια σχετικά με το νέο πιλοτικό πρόγραμμα.

Σκοπός της δράσης είναι η απόκτηση και η διεύρυνση επαγγελματικών γνώσεων και δεξιοτήτων των ωφελουμένων και η απόκτηση σχετικής πιστοποίησης, ώστε να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς εργασίας με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της προοπτικής για ένταξή τους σε αυτή.

Δικαίωμα συμμετοχής στη δράση έχουν οι άνεργοι ηλικίας 45 ετών και άνω, εγγεγραμμένοι τουλάχιστον 6 μήνες στο μητρώο ανέργων του ΚΠΑ2 Ελευσίνας, οι οποίοι θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα κατάρτισης, θα παραμένουν εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ και ο χρόνος εκπαίδευσής τους ή επαγγελματικής κατάρτισής τους μετράται ως χρόνος ανεργίας εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις α΄, β΄ και γ΄ της παρ. 2 του άρθρου 30 του ν.4144/2013 όπως ισχύει. Η επιδότηση των ωφελουμένων θα γίνει μέσω επιταγής κατάρτισης (voucher). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρητική κατάρτιση σε πιστοποιημένα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης της περιοχής και πρακτική άσκηση των ωφελουμένων σε Ιδιωτικές Επιχειρήσεις του Θριασίου Πεδίου.

Οι ειδικότητες για τις επιχειρήσεις από τις οποίες θα πρέπει να επιλέξουν και να δηλώσουν θέσεις πρακτικής αφορούν σε Αποθηκάριους, Εργάτες Αποθήκης, Μπουφετζήδες, Σερβιτόρους, Οδηγούς, Πωλητές Λιανικού Εμπορίου, Πωλητές Χονδρικού Εμπορίου, Χειριστές Κλαρκ, Υπαλλήλους Γραφείου, Φύλακες Κτιρίων.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Πληροφόρησης και Προώθησης της Απασχόλησης του Δήμου Ασπροπύργου, καθημερινά από τις 9:30 έως τις 17:00, (Σαλαμίνος 20, Ασπρόπυργος), στα τηλέφωνα, 2132006489 – 2105576704 και στις ηλεκτρονικές σελίδες www.oaed & www.aspropyrgos.gr &  http://apasxolisiasp.gr

ΔΤ ΔΗΜΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

Πήγαινε στην κορυφή