Στα λευκά (και) το Γαλάτσι

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Στα λευκά (και) το Γαλάτσι

Ο Τηλέμαχος «χτύπησε» και το Γαλάτσι, ντύνοντάς το στα λευκά την Τρίτη 8 Ιανουαρίου. Η χιονόπτωση ξεκίνησε τα ξημερώματα της ημέρας εκείνης και οι Γαλατσιώτες ξύπνησαν σε μια κάτασπρη πόλη, με τους μαθητές να χαίρονται ιδιαιτέρως καθώς για λόγους ασφάλειας των ίδιων αλλά και των γονέων τους και των εκπαιδευτικών τα σχολεία της περιοχής μας έμειναν κλειστά.

Ένα εικοσιτετράωρο πριν, το πρωί της Δευτέρας, ο Δήμαρχος Γαλατσίου, κ. Γιώργος Μαρκόπουλος συγκάλεσε σύσκεψη με τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Πολιτικής Προστασίας, κ. Σπύρο Γριμπαβιώτη, τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής, κ. Κωνσταντίνο Μπάστα, τον διευθυντή Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής, κ. Γιώργο Μαρκόπουλο, τον υπεύθυνο Γραφείου Πολιτικής Προστασίας, κ. Γιάννη Σιώτα και τον πολιτικό μηχανικό της Τεχνικής Υπηρεσίας, κ. Θοδωρή Βασιλόπουλο προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση και να συντονιστούν όλες οι υπηρεσίες του Δήμου προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της έντονης κακοκαιρίας, σύμφωνα με τα έκτακτα μετεωρολογικά δελτία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.
Παράλληλα, ο Δήμος Γαλατσίου κράτησε την θερμαινόμενη αίθουσα «Θάνος Κωτσόπουλος», στο ισόγειο του Δημαρχείου, ανοιχτή 24 ώρες το 24ωρο για την προστασία από το ψύχος, ιδιαίτερα για την προφύλαξη των συμπολιτών μας που το είχαν ανάγκη ενώ το τηλεφωνικό κέντρο του δήμου και το τηλέφωνο του υπευθύνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου ήταν στη διάθεση των συμπολιτών μας για οποιαδήποτε ανάγκη.
Επίσης, κατά τη διάρκεια της νύχτας πριν το ξημέρωμα της Τρίτης, ειδικά συνεργεία του Δήμου έριχναν αλάτι στους δρόμους της πόλης προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι οι δρόμοι του Γαλατσίου θα παραμείνουν ανοιχτοί για τη μετακίνηση των πολιτών. Ο παγετός ωστόσο που δημιουργήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης ήταν μάλλον αναπόφευκτος γι’αυτό και τα σχολεία έμειναν κι εκείνη την ημέρα κλειστά προς αποφυγή ατυχημάτων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή