Έμπρακτη στήριξη της επιχειρηματικότητας από την Περιφέρεια Αττικής

ΕΛΛΑΔΑ
Έμπρακτη στήριξη της επιχειρηματικότητας από την Περιφέρεια Αττικής

Έμπρακτη στήριξη της επιχειρηματικότητας από την Περιφέρεια Αττικής

12 εκατομμύρια ευρώ σε 76 νέες τουριστικές ΜμΕ

Ακόμη έναν κρίκο στην αλυσίδα των στοχευμένων παρεμβάσεων για τα στήριξη της επιχειρηματικότητας και ειδικότερα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, προσθέτει η Περιφέρεια Αττικής.

Συγκεκριμένα, χρηματοδοτούνται 76 νέες τουριστικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις με ποσό ενίσχυσης που κυμαίνεται από 40.000 έως 200.000 ευρώ ανά επιχείρηση. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 11,82 εκατομμύρια ευρώ.

Η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου υπέγραψε την απόφαση ένταξης των συγκεκριμένων επιχειρήσεων, στον άξονα «Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας των ΜμΕ – Βελτίωση της ελκυστικότητας της Περιφέρειας Αττικής για προσέλκυση επενδύσεων και προαγωγή της καινοτόμου επιχειρηματικότητας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική 2014 – 2020», στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Ενίσχυση της ίδρυσης και λειτουργίας νέων τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Στρατηγική επιλογή η ενίσχυση της καινοτόμου επιχειρηματικής δραστηριότητας

Η Περιφέρεια Αττικής, εδώ και τέσσερα χρόνια δίνει συστηματικά έμφαση στην καινοτόμο επιχειρηματικότητα και την εξωστρέφεια, προκρίνοντας στρατηγικές συνέργειες με φορείς δημόσιας και ιδιωτικής επιχειρηματικότητας.

Η συγκεκριμένη παρέμβαση έρχεται να συμπληρώσει τις πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Αττική, όπως η πρόσφατη στήριξη, με πόρους του ΠΕΠ Αττικής, συνεργατικών σχηματισμών (clusters) καινοτομίας με συνολικό προϋπολογισμό 6,6 εκατομμύρια ευρώ, καθώς και η συμμετοχή στο Ταμείο Επιχειρηματικότητας ΙΙ με πόρους ύψους 50 εκατομμύρια ευρώ.

 

ΔΤ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή