Εορταστικά ήθη και έθιμα από την Δυτική Θράκη και την Λέσβο στο Δημαρχείο Γαλατσίου

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Εορταστικά ήθη και έθιμα από την Δυτική Θράκη και την Λέσβο στο Δημαρχείο Γαλατσίου

47 καλαντιστές με κάλαντα από τη Δυτική Θράκη και συνοδεία 11 μουσικών παραδοσιακών οργάνων του Χορευτικού και Πολιτιστικού Εργαστηρίου «Χοροπατήματα» πλημμύρισαν τους δρόμους της πόλης αλλά και το Δημαρχείο την Παραμονή των Χριστουγέννων. Οι καλαντιστές επισκέφθηκαν όλους τους ορόφους του δημαρχιακού μεγάρου και ευχήθηκαν «χρόνια πολλά» στους εργαζόμενους με τον μοναδικό τους τρόπο δίνοντας ένα διαφορετικό χρώμα και τόνο στις εορταστικές εκδηλώσεις της χριστουγεννιάτικης περιόδου.

Επίσης, ποδαρικό στο γραφείο του Δημάρχου έκανε, την Πέμπτη 3  Ιανουαρίου 2019 , ο Σύλλογος Αγριτών Λέσβου Αθηνών και Περιχώρων σπάζοντας το ρόδι και προσφέροντας στον Δήμαρχο, κ. Γιώργο Μαρκόπουλο την τοπική βασιλόπιτα, τη «λαδένια». Στη συνέχεια, τηρώντας τα ήθη και έθιμα του νησιού, τα μέλη του συλλόγου με τις παραδοσιακές φορεσιές τους, άφησαν το ρόδι, 4 καρύδια στις γωνίες του γραφείου του Δημάρχου, ζάχαρη και ρύζι, κλαδί ελιάς, σίδερο, πέτρα και νερό για να είναι ο «κύρης» γερός, δυνατός, «σιδερένιος» και τυχερός τη νέα χρονιά!

Ο Δήμος Γαλατσίου ευχαριστεί τόσο τα «Χοροπατήματα», όσο και τον Σύλλογο Αργιτών, αλλά και όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους που δραστηριοποιούνται στην πόλη μας, οι οποίοι διαφυλάττουν και προβάλουν την πλούσια πολιτιστική παράδοση της Ελλάδας μας και μπολιάζουν ολοένα και περισσότερα παιδιά αυτή την όμορφη ενασχόληση.

 

 

ΔΤ ΔΗΜΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή