Έκτακτα μέτρα του δήμου Αθηναίων για την αντιμετώπιση του χιονιά

Σε κατάσταση ετοιμότητας έχει τεθεί ο δήμος Αθηναίων, λόγω των προγνώσεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για επιδείνωση του καιρού και παγετό στην πρωτεύουσα. Η Πολιτική Προστασία του δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο των επιχειρησιακών σχεδίων αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, προχωρεί στη λήψη προληπτικών συγκεκριμένων μέτρων για την ασφάλεια των πολιτών:

 

  1. Α. Για την υποδοχή και προστασία των αστέγων από το ψύχος, αυξάνεται ο αριθμός των διατιθέμενων θερμαινόμενων χώρων σε τρεις. Οι χώροι τελούν υπό τον συντονισμό της διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και είναι:

 

  1. i) Σοφοκλέους 66, στον χώρο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ)
  2. ii) Πανόρμου 17, Λέσχη Φιλίας Αμπελοκήπων του δήμου Αθηναίων

iii) Αίμωνος 9, Λέσχη Φιλίας Κολοκυνθούς

       Β. Συνεργεία, καθώς και η Κινητή Μονάδα Φροντίδας του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων, θα συνεχίσουν να πραγματοποιούν επιτόπιες παρεμβάσεις (street work) σε σημεία που βρίσκονται άστεγοι συμπολίτες μας, μοιράζοντας ρόφημα, κουβέρτες και είδη πρώτης ανάγκης και ενημερώνοντάς τους για τη λειτουργία των δύο θερμαινόμενων χώρων.

 

  1. Κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας βρίσκονται σε επιφυλακή εποπτεύοντας τους θερμαινόμενους χώρους αλλά και με εποχούμενες  περιπολίες θα διανέμουν φαγητό και κουβέρτες σε άστεγους συμπολίτες μας.

 

  1. Βρίσκονται σε ετοιμότητα τα ακόλουθα μηχανήματα με τον απαιτούμενο εξοπλισμό, από τις διευθύνσεις Kαθαριότητας. Oδοποιίας, Aποχέτευσης και Kοινοχρήστων Χώρων:

α) Φορτωτής με εκχιονιστικό μαχαίρι

β) Βυτίο με εκχιονιστικό μαχαίρι

γ) Δύο μηχανήματα για ρίψη αλατιού

δ) Μηχανήματα για εκχιονισμό (JCB, φορτηγά)

 

  1. 4.       Η διεύθυνση Παιδικής Ηλικίας και η διοίκηση του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών του δήμου Αθηναίων, σε συντονισμό και με την Περιφέρεια Αττικής, θα κρίνουν κατά πόσο είναι ασφαλής η λειτουργία των σχολείων και των δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών

 

  1.       Επάρκεια αποθηκευμένου αλατιού

 

«Η Πολιτική Προστασία του δήμου Αθηναίων φροντίζει πάντα για τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, των υλικών μέσων και του εξοπλισμού σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό για να επιτύχει την πρόληψη πιθανών συνεπειών του ψύχους και την αντιμετώπισή τους» σημείωσε ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας, αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Μπρούλιας.

Ο δήμος Αθηναίων ζητεί τη συνεργασία των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης. Για οποιαδήποτε πληροφορία οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στην 24ωρη γραμμή επικοινωνίας του δήμου Αθηναίων, στο 1595.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή