Η ιστοσελίδα του Δήμου Βύρωνα προσβάσιμη σε άτομα με ειδικές ανάγκες και ηλικιωμένους

Η ιστοσελίδα του Δήμου Βύρωνα (www.dimosbyrona.gr) είναι προσιτή και πιο εύκολη σε χρήση σε άτομα με ειδικές ανάγκες αλλά και ηλικιωμένους χάρη στη χρήση των νέων τεχνολογιών και πιο συγκεκριμένα της δωρεάν εφαρμογής που είναι διαθέσιμη στον ιστότοπο: https://UserWay.org.

Το εικονίδιο με το «ανθρωπάκι» που βρίσκεται στο μενού, στη δεξιά πλευρά της σελίδας, προσφέρει τη δυνατότητα εύκολης πλοήγησης σε άτομα με προβλήματα όρασης, με κινητικά προβλήματα και σε ηλικιωμένους. Πιο συγκεκριμένα:

Προσβασιμότητα στη σελίδα του Δήμου μας για άτομα με προβλήματα όρασης
Η νέα εφαρμογή, βοηθά τους χρήστες που έχουν διάφορα προβλήματα όρασης να πλοηγηθούν στην ιστοσελίδα χρησιμοποιώντας μόνο το πληκτρολόγιο, παρέχοντας τη δυνατότητα να αυξήσουν την αντίθεση των περιεχομένων στον ιστότοπο και να μεγεθύνουν το μέγεθος της γραμματοσειράς. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα χρησιμοποίησης ενός μεγαλύτερου δρομέα (κέρσορας ή δείκτης του «ποντικιού»), αλλά και της αφαίρεσης του χρώματος από το κείμενο και τις εικόνες.

Προσβασιμότητα στη σελίδα του Δήμου μας για χρήστες με κινητικά προβλήματα
Αρκετοί άνθρωποι δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το «ποντίκι» και βασίζονται αποκλειστικά στο πληκτρολόγιό τους για την πλοήγηση σε ιστότοπους. Πλέον η ιστοσελίδα μας επιτρέπει στους χρήστες με κινητικά προβλήματα να πλοηγηθούν στη σελίδα του Δήμου μας χρησιμοποιώντας μόνο το πλήκτρο καρτέλας, τα πλήκτρα βέλους, το πλήκτρο εισαγωγής και το πλήκτρο διαστήματος.

Προσβασιμότητα στη σελίδα του Δήμου μας για ηλικιωμένους
Η εφαρμογή επιτρέπει στους ηλικιωμένους χρήστες να προσαρμόσουν το μέγεθος του κειμένου στον ιστότοπο, να αυξήσουν το μέγεθος του δείκτη του «ποντικιού» αλλά και να κάνουν χρήση υψηλότερων χρωμάτων αντίθεσης.

Μετά τη νέα αναβάθμιση, η ιστοσελίδα του Δήμου παρέχει τη δυνατότητα στους χρήστες με ειδικές ικανότητες να τη χρησιμοποιήσουν εξατομικευμένα, ανάλογα με την προσωπική τους προτίμηση.

Πήγαινε στην κορυφή