Παράδοση ενός ακόμη έργου στον Βύρωνα

Ημέρα Χαράς: Παραδόθηκε στους κατοίκους του Βύρωνα …. και η Παιδική Χαρά Νέας Ελβετίας

 

Ημέρα χαράς η Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018 για τους κατοίκους του Δήμου μας και ειδικά για τα παιδιά. Ο λόγος είναι η παράδοση ακόμη μίας Παιδικής Χαράς αυτή της Νέας Ελβετίας, από τη Δημοτική Αρχή, προσφέροντας έτσι την ευκαιρία στα παιδιά και τους συνοδούς τους να αθληθούν και να ψυχαγωγηθούν δημιουργικά και με ασφάλεια.

Χαρούμενες φωνές, γέλια, παιχνίδια από τους ανιματέρ, στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος και διασκέδασαν πλήθος κόσμου, μικροί και μεγάλοι.

 

Ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης, στον σύντομο χαιρετισμό που απέδωσε τόνισε τα εξής: «Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση παραδίνουμε σήμερα έναν πολύ όμορφο παιδότοπο. Πρόκειται για την τρίτη παιδική χαρά που ανακατασκευάσαμε από το πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής, ύψους 1 εκ. ευρώ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Αττικής και ιδιαίτερα την Περιφερειάρχη κα Δούρου και την Αντιπεριφερειάρχη κα Κυπριανίδου,  η οποία στάθηκε δίπλα στον Δήμο Βύρωνα σε δύσκολες περιόδους. Το πρόβλημα με τις Παιδικές Χαρές ήταν από τα πρώτα που αντιμετωπίσαμε, όταν αναλάβαμε την Διοίκηση του Δήμου το 2014. Όλες οι παιδικές χαρές ήταν σε άσχημη κατάσταση, καμία δεν είχε πιστοποίηση, αλλά ένα χαρτί που ενημέρωνε τους πολίτες ότι μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν, με δική τους ευθύνη! Αλλά δεν είναι μόνο οι Παιδικές Χαρές, είναι το γήπεδο Δ. Νικολαΐδης στην Εργάνη, είναι το Παλιό Δημαρχείο οι εργασίες στο οποίο ολοκληρώνονται σε λίγο και θα φιλοξενήσει το Μουσείο της Πόλης, είναι οι ασφαλτοστρώσεις που πραγματοποιήσαμε ύψους 1 εκ. ευρώ, αλλά και νέο πρόγραμμα ύψους 3 εκ. ευρώ που ξεκινάει σε λίγο, καθώς και το μεγάλο έργο της ανάπλασης των προσφυγικών του Καρέα. Μέχρι σήμερα έχουμε ανακατασκευάσει δύο παιδικές χαρές με δικούς μας πόρους, τέσσερις με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο, τρεις με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής και ακολουθεί και η ανακατασκευή και άλλων παιδικών χαρών με το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ». Δηλαδή πάνω από δεκαεννέα παιδικές χαρές, ίσως πλησιάσουμε και στις είκοσι, σύγχρονες και πιστοποιημένες, ώστε να μπορούν τα παιδιά μας  να ψυχαγωγούνται με ασφάλεια. Να ευχηθώ σε όλες και σε όλους, αλλά ειδικά στα παιδιά που είναι το μέλλον και που πρέπει να προσέχουμε ως κόρη οφθαλμού, Χρόνια Πολλά και Καλές Γιορτές!»

 

Μετά τον Δήμαρχο, τον λόγο έλαβε η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών Ερμίνα Κυπριανίδου: «Σήμερα είναι μια μέρα που ήρθαμε να χαρούμε όλοι και όχι μόνο τα μικρά παιδιά, αλλά και οι γονείς τους, οι φίλοι τους, όλοι μας σε αυτό τον όμορφο χώρο, που δημιουργήθηκε μέσα από ένα πνεύμα συνεργασίας, μια από κοινού σύμπραξη, με το αποτέλεσμα να είναι χρήσιμο σε όφελος των συμπολιτών μας, τότε τα πράγματα πηγαίνουν τόσο πολύ καλά και είναι και αποτελεσματικά. Εδώ είναι μια συνεργασία μεταξύ του  Α’ Βαθμού της Δημοτικής Αρχής του Γρηγόρη Κατωπόδη, στον Δήμο Βύρωνα και της Περιφέρειας Αττικής. Νομίζω πως αυτό πρέπει σήμερα να χαρούμε και να σημειώσουμε ιδιαίτερα και όχι μόνο στο συγκεκριμένο έργο. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Δήμαρχος, είχαμε μια σειρά ενεργειών που από κοινού συμπράξαμε, επαναλαμβάνω προς όφελος των πολιτών του Βύρωνα. Ανέφερε και κάτι άλλο ο Δήμαρχος που πρέπει να το σημειώσουμε, δεκαπέντε Παιδικές Χαρές είναι μια μεγάλη υπόθεση. Σημείωσα επιπρόσθετα ότι εξάντλησε ο Δήμος Βύρωνα και εξαντλεί όλες τις χρηματοδοτικές δυνατότητες που μπορεί να έχει, είτε με ιδίους πόρους, είτε από την Περιφέρεια, είτε από το Πράσινο Ταμείο, το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ». Όλα αυτά είναι πάρα πολύ σημαντικά και επιβεβαιώνεται ότι γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια ώστε τα πράγματα να βελτιώνονται, να εκσυγχρονίζονται, να ανακαινίζονται και να τα χαίρονται μικροί και μεγάλοι, οι πολίτες του Δήμου Βύρωνα. Χρόνια Πολλά και Καλές Γιορτές σε όλους και πάντα μαζί, πρώτος και δεύτερος βαθμός Αυτοδιοίκησης να κάνουμε χρήσιμα πράγματα.»

 

Τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους:  o Δήμαρχος Γρηγόρης Κατωπόδης, η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών Ερμίνα Κυπριανίδου η Περιφερειακή Σύμβουλος Κεντρικού Τομέα Αθηνών Πόπη Σταυροπούλου,  ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Αγγέλης, οι Αντιδήμαρχοι Λεμονιά Κλωνάρη, Μιχάλης Καραγιάννης, Γιάννης Μαυρίκης και Χρήστος Σπυρόπουλος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γιώργος Αρβανίτης, Ελένη Βασιλοπούλου, Απόστολος Κοκόλιας και Χρήστος Τέγος, ο Πρόεδρος της ΔΕΑΔΒ Βασίλης Πάγκαλος και ο Διευθυντής του 8ου Δημοτικού Σχολείου Άρης Τζιάβας.

 

ΔΤ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή