«Τα Δέντρα των Ευχών μας»: μια πρωτότυπη εκδήλωση των ΚΑΠΗ και σχολείων της Αγίας Βαρβάρας

Φέτος οι ηλικιωμένοι των ΚΑΠΗ του Δήμου επέλεξαν να τα στολίσουν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα των τριών ΚΑΠΗ μαζί με παιδιά από τα σχολεία της πόλης μας! Στήθηκαν λοιπόν τρείς μεγάλες γιορτές με σημείο αναφοράς «τα Δέντρα των Ευχών», που αντί για τα παραδοσιακά στολίδια φέτος σηκώνουν στα κλαδιά τους κάρτες ευχών που έγραψαν τα παιδιά αλλά και ηλικιωμένοι με τη βοήθεια μικρών μαθητών από το 2ο, το 4ο, το 5ο και το 6ο Δημοτικό Σχολείο.

 

Το στόλισμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου ήταν η κεντρική ιδέα των τριών γιορτών που οργανώθηκαν οι οποίες περιελάμβαναν, αφήγηση παραμυθιών που έγραψαν μόνοι τους τα μέλη της θεατρικής ομάδας του ΚΕΦΑ για τα παιδιά, βιωματικές δράσεις με τις κάρτες των ευχών που οργάνωσαν οι κοινωνικοί λειτουργοί για να φέρουν κοντά τα παιδιά και τους ηλικιωμένους, τραγούδια και χριστουγεννιάτικα κάλαντα από τα παιδιά που συμμετείχαν.

 

Τα μέλη των ΚΑΠΗ ευχαριστούν τους μικρούς μαθητές και τους δασκάλους τους που συμμετείχαν στις δραστηριότητες. Αυτές τις άγιες μέρες, που αρκετοί ηλικιωμένοι θα τις περάσουν μοναχικά ή μακριά από τα παιδιά και τα εγγόνια τους, η συνεύρεση και το χαμόγελο των μικρών παιδιών ήταν το καλύτερο δώρο για να τους γεμίσουν ικανοποίηση και χαρά και να υποδεχθούν με αισιοδοξία την καινούργια χρονιά που έρχεται.

 

ΔΤ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή