Εγκαίνια του Δημοτικό Ελεύθερο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Αγ. Βαρβάρας

Ο Δήμαρχος Γιώργος Καπλάνης εγκαινίασε την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018 το Δημοτικό Ελεύθερο Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΔΕΑΠ) Αγίας Βαρβάρας  στην αίθουσα εκδηλώσεων του μεγάρου «ΜΗΤΡΟΣ ΣΟΥΛΙΜΙΩΤΗΣ» ανοίγοντας ένα διαρκή διάλογο με τους δημότες που θα παρέχει την ευκαιρία να αναπτύξουν τα ενδιαφέροντα τους, να αποκτήσουν νέες γνώσεις και δεξιότητες, να έρθουν σε επαφή με νέα γνωστικά πεδία..

 

Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Κουρουμπλής και Καφαντάρη, η αναπλ. εκπ. τύπου του ΚΙΝ.ΑΛ. κ. Νάντια Γιαννακοπούλου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης & Αυτοδιοίκησης κ. Καλογερόπουλος χαιρέτησαν την εκδήλωση.

«Μάθαινε και τ’ απλούστερα…Γι’ αυτούς που ο καιρός τους ήρθε, ποτέ δεν είναι αργά. …» με το ποίημα του Μπέρτολτ Μπρεχτ «Εγκώμιο στη μάθηση» ο πρ.Πρόεδρος του Μαράσλειου Διδασκαλείου Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αθ. Παπάς έδωσε το στίγμα του Δημοτικού Ελεύθερου Ανοιχτού Πανεπιστημίου Αγίας Βαρβάρας και ανέπτυξε τη διαρκή ανάγκη του ανθρώπου για την αναζήτηση της γνώσης.

 

Η πανεπιστημιακή κοινότητα αγκάλιασε το εγχείρημα και έδωσε δυναμικό παρόν στην εκδήλωση. Ο π. αντιπρύτανης του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών,  κ. Αντ. Δανασσής-Αφεντάκης, ο π. πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Χρήστος Μασαλάς, η  καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής κ. Λέλα Γώγου, ο καθηγητής  του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Δημήτριος Σακκής, ο Πρόεδρος του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Παναγιώτης Κορδούτης που παραβρέθηκαν δήλωσαν ότι είναι αρωγοί  σ΄αυτό το σημαντικό εγχείρημα που ξεκινά στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας.

Ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής ,δημοτικός σύμβουλος κ. Γ. Γεωργιαννάκης  κάλεσε τους παρευρισκόμενους να μεταφέρουν το μήνυμα και να στηρίξουν το νέο θεσμό απ τις πρώτες διαλέξεις – παρουσιάσεις στις 14 και 28 Ιανουαρίου και τους θεματικούς κύκλους που θα ακολουθήσουν.

Η εκδήλωση άνοιξε και έκλεισε με μελωδίες απ τον καλλιτεχνικό  Δ/ντή του Δημοτικού Ωδείου κ. Καλκάνη Ελευθέριο και τις υψιφώνους κ.κ. Βαν. Καλκάνη και Β.Κάρκα.

 

 

Δελτίο Τύπου Δήμου Αγίας Βαρβάρας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή