Εβδομαδιαία Τοπική Εφημερίδα

Οι Συνταγές της Αναστασίας !!ΡΕΒΥΘΙΑ

ΡΕΒΥΘΙΑ

Υλικά

1 κιλό ρεβύθια

1 μεγάλο κρεμμύδι

μισό φλ. ελαιόλαδο

αλάτι και πιπέρι

1 κ. σούπας σόδα

Εκτέλεση

Βάζουμε τα ρεβύθια  από
την προηγούμενη μέρα σε νερό να μουλιάσουν.

Την επόμενη ημέρα προσθέτουμε μία κ.σ σόδα και λίγο ακόμα
νερό και τ ‘αφήνουμε για μισή ώρα.

Στραγγίζουμε τα ρεβύθια και τα κλείνουμε σε μια πετσέτα.
Τρίβουμε με δύναμη το μπόγο πάνω στο τραπέζι, με γρήγορες κυκλικές κινήσεις, για
να ξεφλουδιστούν.

 Ρίχνουμε τα ρεβύθια
(μαζί με τις φλούδες) σε τρυπητό και ξεπλένουμε καλά.

Ρίχνουμε τα ρεβύθια στην κατσαρόλα με κρύο νερό, το λάδι, το
αλάτι και το πιπέρι και το κρεμμύδι.

Αφήνουμε να βράσουν για 90′ ή μέχρι να χυλώσουν και να
λιώνουν. Που και που ξαφρίζουμε και πετάμε τις φλούδες που ανεβαίνουν στην
επιφάνεια. Ανακατεύουμε συχνά.

Όταν σταματήσει το βράσιμο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια
πετσέτα και από πάνω το καπάκι και αφήνουμε για 5′ πριν σερβίρουμε (για να μη
νερουλιάσουν).

 

Προετοιμασία: 10′ Mαγείρεμα: 120′

Σερβίρει: 4-5 άτομα