Συναντήσεις με Κινέζους αξιωματούχους για θέματα πολιτισμού

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Συναντήσεις με Κινέζους αξιωματούχους για θέματα πολιτισμού

Συνεχίζονται οι συναντήσεις με Κινέζους αξιωματούχους από διαφορετικές περιοχές της Κίνας με σκοπό την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και ανάπτυξη συνεργασιών. 
Μέσα στο Νοέμβριο και στον Δεκέμβριο πραγματοποιήθηκαν στο Πολιτιστικό Κέντρο Καμίνι, δύο συναντήσεις με Κινέζους αξιωματούχους πρώτα από την περιοχή Xicheng του Πεκίνο και στη συνέχεια από το Τμήμα Οικονομικών και Πολιτισμού της επαρχίας Fujian.

Από τον Δήμο Γαλατσίου συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Δια Βίου Μάθησης Μάνος Ελευθερίου και ο Γενικός Γραμματέας Ευάγγελος Κυριαζόπουλος.
Σκοπός των συναντήσεων ήταν η ανταλλαγή απόψεων για θέματα που αφορούν την συντήρηση και αξιοποίηση πολιτιστικών μνημείων, τα πολιτιστικά δρώμενα και την ανταλλαγή ιδεών σχετικά με την προβολή των δύο μεγάλων πολιτισμών.

Επιπλέον, έγινε αναφορά στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Δήμο Γαλατσίου και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε άλλους δήμους, όπως το αρχαίο έθιμο του δέντρου των ευχών «Ειρεσιώνη» και της αρχαίας ελληνικής γαστρονομίας.

Με αφορμή τις επαφές αυτές το Τμήμα Παιδείας του Δήμου Γαλατσίου έχει ήδη αναπτύξει τρία πολιτιστικά εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούνται ήδη σε σχολεία της πόλης μας: «Το Σινικό Τείχος και οι δρόμοι του μεταξιού που ενώνουν τους δύο μεγάλους πολιτισμούς», τα «Ήθη και έθιμα της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς και «Μια φορά κι έναν καιρό…παραμύθια από την Κίνα».

Αξίζει να αναφερθεί ότι η επαρχία Fujian , είναι συνολικού πληθυσμού 38 εκ. κατοίκων, ενώ το Πεκίνο, η πρωτεύουσα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, είναι συνολικού πληθυσμού 14,5 εκατομμυρίων κατοίκων και αποτελεί τον βασικό φορέα της σύγχρονης οικονομίας της χώρας, καθώς επίσης και ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά, εμπορικά, οικονομικά και βιομηχανικά της κέντρα του κόσμου.

Πήγαινε στην κορυφή