Ένας χρόνος λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας Φιλαδέλφειας -Χαλκηδόνας

Το Κέντρο Κοινότητας έκλεισε ένα χρόνο λειτουργίας και το γιόρτασε την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου με μια εκδήλωση- τελετή εγκαινίων στα γραφεία του, ενώ ακολούθησε ημερίδα και ελαφρύ γεύμα στο ΠΠΙΕΔ. Στην εκδήλωση παρέστησαν η Αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, ο Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, Άρης Βασιλόπουλος και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Αλίκη Γαλαζούλα.
Το Κέντρο Κοινότητας είναι μια δομή του Δήμου μας που βρίσκεται δίπλα τον πολίτη καθώς υποδέχεται όλα τα αιτήματα για κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες και είτε τα εξυπηρετεί απευθείας εφόσον είναι δυνατό είτε τα παραπέμπει σε άλλες υπηρεσίες. Τα περισσότερα αιτήματα αφορούν κοινωνικά επιδόματα, αλλά υπάρχουν και αρκετά αιτήματα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης καθώς το κέντρο είναι στελεχωμένο με ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό. Επίσης, τηρείται μητρώο εθελοντών του Δήμου ώστε να γίνεται πιο αποτελεσματική αξιοποίηση των συμπολιτών που έχουν τη διάθεση να προσφέρουν χρόνο, γνώσεις και ικανότητες για να βοηθήσουν την πόλη και τους συμπολίτες τους.
Συνολικά στον ένα χρόνο λειτουργίας του έχει εξυπηρετήσει 1522 ωφελούμενους. Από αυτούς 1082 έκαναν αίτηση για ΚΕΑ, 340 υποδοχή –ενημέρωση –υποστήριξη , 30 παραπομπές – συνεργασία με άλλες δομές και 70 συνεδρίες συμβουλευτικής
Το Κέντρο Κοινότητας βρίσκεται στο Δημοτικό Κατάστημα Ν. Χαλκηδόνας, ισόγειο, Αχαρνών 464 & Αγ. Αναργύρων.
Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 7:30-15:30.

 

Δελτίο Τύπου Δήμου Φιλαδελφειας Χαλκηδόνας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή