Ολοκληρώθηκε η απαλλοτρίωση των «Ιδιωτικών Λαχανόκηπων»

Στη γειτονιά της Ακαδημία Πλάτωνος περιέρχεται οριστικά έκταση 9,5 στρεμμάτων, γνωστή στην περιοχή ως «λαχανόκηποι», που αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων της.

Για την ολοκλήρωση των διαδικασιών την ικανοποίησή του εξέφρασε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, καθώς αυτή επιτεύχθηκε μετά από συστηματική και επίμονη δουλειά του δήμου Αθηναίων. Πρόκειται για θεσμοθετημένο κοινόχρηστο χώρο και Παιδική Χαρά στην οδό Μελάμποδος, στη συμβολή της με τη Λένορμαν (οικοδομικό τετράγωνο 115, περιοχή 75), που χρηματοδοτήθηκε από το «Πράσινο Ταμείο» και τον δήμο Αθηναίων.

Ο συγκεκριμένος χώρος, που σήμερα είναι διαμορφωμένος ως «Ιδιωτικοί Λαχανόκηποι», θα αποδοθεί στους πολίτες της περιοχής με την υλοποίηση του θεσμοθετημένου ρυμοτομικού σχεδίου και την ολοκλήρωση των απαιτούμενων συμπληρωματικών απαλλοτριώσεων. Η διαδικασία αποζημίωσης δικαιούχων για την απαλλοτρίωση του κοινόχρηστου χώρου ολοκληρώθηκε στο πλαίσιο του χρηματοδοτικού προγράμματος «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2015» του Πράσινου Ταμείου.  Η συνολική αποζημίωση της χρηματοδότησης προέκυψε από δύο διαφορετικές πηγές και συγκεκριμένα: 3.191.722€ από το Πράσινο Ταμείο και 3.706.137€ από τον δήμο Αθηναίων, με χρηματοδότηση του υπουργείου Εσωτερικών.

Η χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου γίνεται με έσοδα που συγκεντρώθηκαν από τα πρόστιμα των αυθαιρέτων με τους νόμους 3843/2010, 4014/2011, 4178/2013 και 4495/2017.

Ο δήμος Αθηναίων συνεχίζει τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την ολοκλήρωση και των υπολοίπων απαλλοτριώσεων της περιοχής με στόχο την υλοποίηση των θεσμοθετημένων πολεοδομικών ρυθμίσεων της Ακαδημίας Πλάτωνος

ΔΤ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή