Ακραία έντιμος, Γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Ακραία έντιμος, Γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

Την Κυριακή που μας πέρασε, στις 2 Δεκεμβρίου, έκλεισε χρόνος από την απώλεια του φίλου, Θόδωρου Σαρρή, και για το λόγο αυτό τελέστηκε το θρησκευτικό μνημόσυνο στον Ι.Ν. Αγίας Γλυκερίας και ακολούθησε το πολιτικό, στο «Καμίνι».

Μεταξύ αυτών που παρευρέθηκαν για να τιμήσουμε τον καλό φίλο, τον σωστό οικογενειάρχη και το άξιο στέλεχος της δημόσιας διοίκησης, ήταν και πολλοί υπουργοί επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, με τους οποίους είχε συνεργαστεί ο Θόδωρος στα 30 τόσα χρόνια της καριέρας του στη δημόσια διοίκηση.
Ήρθαν, λοιπόν, και μίλησαν οι πρώην υπουργοί Δημήτρης Τσοβόλας, Αλέκος Παπαδόπουλος, Δημήτρης Γεωργακόπουλος, Γιώργος Φλωρίδης, Κατερίνα Μπατζελή, Γιάννης Κουτσούκος. Ο καθένας τους εξιστόρησε στιγμές από την άψογη συνεργασία που είχαν μαζί του και συγχρόνως έδινε το δικό του χαρακτηρισμό για τον Θόδωρο. Ο χαρακτηρισμός που έδωσε το σύνολο των ομιλητών ήταν αυτός του «ακραία έντιμου».
Είναι ο πλέον αντιπροσωπευτικός γιατί έτσι ήταν πράγματι ο Θόδωρος. Ακραία έντιμος και συγχρόνως, όπως ειπώθηκε, τσιγγούνης με τα χρήματα του δημοσίου γιατί με τα δικά του ήταν ανοιχτοχέρης. Από όποιο πόστο κι αν είχε περάσει, είχε αφήσει το στίγμα του το οποίο ήταν η έντιμη διαχείριση, η πολλή δουλειά και η αποτελεσματικότητα.
Χαρακτηριστικό είναι αυτό που ανέφερε η Κατερίνα Μπατζελή, πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, και είχε σχέση με τον ΕΛΓΑ: Όταν ορίστηκε πρόεδρος του οργανισμού ο Θόδωρος Σαρρής βρήκε ένα χρέος 4 δισ. ευρώ. Κατόρθωσε στη θητεία του να εξυγειάνει τον οργανισμό και όταν αποχώρησε άφησε το ταμείο πλεονασματικό με 150 εκατ. ευρώ.
Τα διαπιστευτήριά του όμως στη σωστή διαχείριση τα είχε δώσει, όπως είπε και ο Γιώργος Φλωρίδης, όταν είχε αναλάβει το 2000 ο Θόδωρος διευθύνων σύμβουλος στον κρατικό τότε ΟΠΑΠ. Ήταν αυτός που ολοκλήρωσε την πρώτη πετυχημένη μετοχοποίηση του Οργανισμού και δεν υπέκυψε στις αφόρητες πιέσεις των οικονομικών συμφερόντων. Για το λόγο αυτό, αντικαταστάθηκε μετά από έναν χρόνο και κάτι για να έρθει ο επόμενος και να στρώσει χαλί στα οικονομικο-εκδοτικά συμφέροντα της εποχής εκείνης.
Μεταξύ των ομιλητών στην ημέρα μνήμης του Θόδωρου ήταν και ο κ. Καταπώδης Γεώργιος, πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής Ελέγχου Δημοσίων Συμβάσεων, στην οποία ο Θόδωρος ήταν γενικός διευθυντής για 3,5 χρόνια. Όπως είπε ο πρόεδρος, για να τιμήσουν τον εκλιπόντα έχουν δώσει το όνομά του στην κεντρική αίθουσα συσκέψεων της Ανεξάρτητης Αρχής.
Ως εκπρόσωπος, τέλος, των εργαζομένων της Ανεξάρτητης Αρχής μίλησε ο Γαλατσιώτης Κωνσταντίνος Γιαννικόπουλος.
Τη σειρά των ομιλητών έκλεισε ο δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος, ο οποίος είχε γνωρίσει τον Θόδωρο και μάλιστα είχε συνεργαστεί μαζί του όταν ψηφίστηκε ο νόμος 4412/2016, ο οποίος διέπει στο εξής όλες τις δημόσιες συμβάσεις.
Ακραία έντιμος, λοιπόν, ήταν ο Θόδωρος. Μας λείπεις, φίλε… σε μας και προπαντός στην οικογένειά σου…


Έδωσαν τα χέρια

Όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές του Μαΐου του 2019, οι υποψήφιοι δήμαρχοι θα εντείνουν τις προσπάθειές τους στην αναζήτηση υποψηφίων δημοτικών συμβούλων για να στελεχώσουν το ψηφοδέλτιό τους.
Σε καθημερινή βάση, είτε άμεσα είτε μέσω τρίτων, μου έρχονται πληροφορίες για διάφορα ονόματα, που θα συμμετάσχουν στις εκλογές ως υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι. Εγώ από αυτή εδώ τη στήλη, θα αναφέρω τα ονόματα εκείνων που είναι 100% σίγουροι, έχουν δώσει, όπως λέμε, τα χέρια με τον υποψήφιο δήμαρχο.
Δύο, λοιπόν, σίγουροι οι οποίοι θα είναι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με τον Γιώργο Μαρκόπουλο είναι η Νατάσα Κάζαγλη και Τάσος Πασπάλας. Η Νατάσα έχει διατελέσει και στο παρελθόν δημοτική σύμβουλος ενώ ο φίλος Τάσος ήταν μεν υποψήφιος δυο φορές, αλλά δεν είχε εκλεγεί – μπορεί η τρίτη να είναι και η τυχερή.
Καλώς ορίσατε και καλή σας επιτυχία!


Ξανά Γρηγόρης

Τα Όργανα του κόμματος (ΚΚΕ) συνεδρίασαν και η απόφαση ελήφθη: Η Λαϊκή Συσπείρωση στο Γαλάτσι θα έχει επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο για άλλη μια φορά τον Γρηγόρη Χαραλαμπίδη.
Καλό αγώνα, φίλε Γρηγόρη, και καλή επιτυχία!
Μέχρι τώρα έχουμε πέντε υποψηφίους δημάρχους στο Γαλάτσι: τον Γιώργο Μαρκόπουλο, την Ράνια Καλαντζή, τον Κώστα Ζώμπο, την Έλενα Ζέρβα και τον Γρηγόρη Χαραλαμπίδη. Έχουμε, όμως, και συνέχεια.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή