Υποδοχή εκπαιδευτικών από Ευρωπαϊκά σχολεία στο πλαίσιο δράσης KA2/ Erasmus+.

Το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Ελευσίνας υποδέχτηκε 11 εκπαιδευτικούς από τα σχολεία της σύμπραξης που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+/δράση ΚΑ2, «Tackling Early School Leaving with a focus on the Inclusion of Minorities», από 5-9 Νοεμβρίου 2018.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα έχει διάρκεια δυο (2) έτη (2017-2019), συμμετέχουν 5 χώρες Ελλάδα, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία και Πορτογαλία και το 1ο ΕΠΑ.Λ. Ελευσίνας έχει τον ρόλο του Συντονιστή.

Κατά την επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική δραστηριότητα για εκπαιδευτικούς (Learning Activity for teachers) “Using E-learning for linguistic improvement of  students”. Στόχος αυτού του ταχύρυθμου προγράμματος ήταν η εκμάθηση του περιβάλλοντος  Moodle και ο σχεδιασμός μιας πλατφόρμας που περιέχει γλωσσικά μαθήματα εξ’ αποστάσεως και για τα πέντε σχολεία της σύμπραξης. Οι Έλληνες εκπαιδευτικοί του σχολείου έδρασαν ως επιμορφωτές των συναδέρφων τους, αφού από το 2015 χρησιμοποιούν την πλατφόρμα Moodle ως αποτέλεσμα επιμόρφωσης που έλαβαν στο πλαίσιο άλλου προγράμματος Erasmus+/δράση ΚΑ1.

Η πλατφόρμα που σχεδιάστηκε θα συμβάλλει στην επίτευξη των στόχων του προγράμματος, ειδικά θα βοηθήσει μαθητές μειονοτήτων οι οποίοι αντιμετωπίζουν γλωσσικές δυσκολίες που μπορεί μακροπρόθεσμα να τους ωθήσουν να εγκαταλείψουν το σχολείο.

Επιπλέον κατά την διάρκεια των εργασιών, προβλήθηκε η αξιολόγηση του πρώτου έτους δράσης του προγράμματος (2017-2018) και έγινε επαναπροσδιορισμός των δραστηριοτήτων και δράσεων που πρόκειται να γίνουν κατά το σχολικό έτος 2018-2019.

Τις ξένες αποστολές χαιρέτισε ο Δήμαρχος της Ελευσίνας κος Τσουκαλάς Γιώργος, ο οποίος επισκέφθηκε το Εργαστηριακό Κέντρο Δυτικής Αττικής στο οποίο γίνονταν οι εργασίες του σεμιναρίου και τόνισε την ανάγκη και συμβολή τέτοιων Ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας.

Στο πλαίσιο  πολιτιστικών δραστηριοτήτων, οι αποστολές επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μουσείο της Ακρόπολης, τον Παρθενώνα και την πόλη του Ναυπλίου.

Επίσης οι συνάδερφοι εκπαιδευτικοί επισκέφθηκαν τον Σύλλογο Ποντίων Ελευσίνας, όπου η Πρόεδρος του Συλλόγου κα Κοσμίδη Σοφία τους μίλησε για τον Ελληνισμό του Πόντου, την ιστορία και τις παραδόσεις τους, ενώ είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Ποντιακή γαστρονομία και να χορέψουν Ποντιακούς παραδοσιακούς χορούς.

Η δραστηριότητα κρίθηκε απόλυτα επιτυχής και οι Ευρωπαίοι συνάδερφοι έμεναν ικανοποιημένοι. Η πλατφόρμα που κατασκευάστηκε και τα μαθήματα που σχεδιάστηκαν κρίθηκαν ως παραπάνω από επαρκή και η εφαρμογή στις τάξεις συμφωνήθηκε να αρχίσει αμέσως μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων.

 

Δελτίο Τύπου Δήμου Ελευσίνας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή