Social media: Πώς να τα αξιοποιήσετε για να βρείτε δουλειά

Αναδείξτε το επαγγελματικό προφίλ σας με τη δύναμη επιλεγμένων social media, όπως το LinkedIn και το Facebook. Δικτυωθείτε με ανθρώπους του επαγγελματικού χώρου σας και συνδεθείτε με πιθανούς εργοδότες. Δώστε τους την ευκαιρία να ανακαλύψουν τη δουλειά και την προσωπικότητά σας για να σας ξεχωρίσουν.

Αναδείξτε τη δουλειά σας
Χτίστε το επαγγελματικό προφίλ σας στο LinkedIn. Είναι το πιο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο για επαγγελματίες και εργοδότες.
Οι περισσότεροι εργοδότες ελέγχουν το προφίλ στο LinkedIn πριν αξιολογήσουν κάποιον υποψήφιο. Με έναν υπερσύνδεσμο στο βιογραφικό σας οδηγήστε εύκολα τον πιθανό εργοδότη σας εκεί.
Στο προφίλ σας αναλύστε τις πληροφορίες που αναφέρονται στο βιογραφικό σας. Οι εργοδότες διασταυρώνουν αυτά τα στοιχεία. Δώστε με ακρίβεια τα στάδια της εκπαίδευσης και της επαγγελματικής πορείας σας. Μιλήστε για τις επαγγελματικές εμπειρίες σας και τις διακρίσεις που έχετε κερδίσει.
Ζητήστε συστάσεις από προηγούμενους εργοδότες σας για να τις συμπεριλάβετε στο προφίλ σας. Αντίστοιχα, μπορείτε κι εσείς να συστήσετε επαγγελματίες για τις δεξιότητές τους και να τους συγχαρείτε για τα επιτεύγματά τους.
Δείξτε σε ποιους οργανισμούς είστε μέλη, συνεργάζεστε ή έχετε άλλου είδους σχέση. Αναφέρετε τις εθελοντικές δράσεις στις οποίες συμμετέχετε.
• Συνδεθείτε με πιθανούς εργοδότες
Αναζητήστε τους εργοδότες που σας ενδιαφέρουν. Αντλήστε πληροφορίες από τις δικές τους δημοσιεύσεις και αναζητήσεις. Συνδεθείτε μαζί τους και διατηρήστε τη μεταξύ σας επικοινωνία.
Μελετήστε τις αξίες και τη φιλοσοφία της εταιρείας που σας ενδιαφέρει. Στις διαθέσιμες θέσεις εργασίας αναζητήστε τον ρόλο που σας ταιριάζει. Δηλώστε το ενδιαφέρον σας μέσα από το επαγγελματικό προφίλ που έχετε στο LinkedIn.
• Δημιουργήστε τον κύκλο σας
Γίνετε μέλος σε ομάδες του LinkedIn και συζητήσεις που σας ενδιαφέρουν επαγγελματικά. Μοιραστείτε χρήσιμα άρθρα και ποιοτικές πληροφορίες που δημοσιεύουν άλλοι. Δημιουργήστε δικές σας δημοσιεύσεις για θέματα που κεντρίζουν το ενδιαφέρον επαγγελματιών σαν κι εσάς. Δείξτε ότι έχετε γνώση και άποψη για τις εξελίξεις στον επαγγελματικό χώρο σας.
Αναδείξτε τα ενδιαφέροντα και τους τομείς ειδικότητάς σας για να προσελκύσετε ανθρώπους που αναζητούν παρόμοιες πληροφορίες. Με αυτόν τον τρόπο το επαγγελματικό προφίλ σας αποκτά μεγαλύτερη αξία για τις μηχανές αναζήτησης.
• Αναδείξτε την προσωπικότητά σας
Πολλοί εργοδότες ελέγχουν το προφίλ σας στο Facebook για να βρουν περισσότερες πληροφορίες για εσάς. Δώστε τους την ευκαιρία να διακρίνουν σημαντικά στοιχεία του χαρακτήρα σας μέσα από τις δημοσιεύσεις σας.
Δείξτε τους ότι έχετε την ίδια φιλοσοφία και ταιριάζετε στις αρχές τους και μπορείτε να συνεισφέρετε στην επίτευξη των στόχων τους.
Μοιραστείτε τις αξίες και τα ενδιαφέροντά σας.
Αναδείξετε στοιχεία του χαρακτήρα σας που θεωρείτε σημαντικά.
Μοιραστείτε τα νέα οργανισμών που σας ενδιαφέρουν.
Μιλήστε για ανθρώπους και δράσεις που θαυμάζετε.
Υποστηρίξτε προσπάθειες που σας συγκινούν.
Επιλέξτε προσεκτικά τις πληροφορίες που αναδημοσιεύετε. Κι αυτές είναι μέρος του επαγγελματικού προφίλ σας στα μάτια κάθε πιθανού εργοδότη.
• Ειλικρίνεια και σεβασμός
Εκφραστείτε με ειλικρίνεια και σεβασμό. Φροντίστε την ψηφιακή φήμη σας στα social media. Είναι πιθανό ο εργοδότης να σχηματίσει κακή εντύπωση εξαιτίας ακατάλληλων δημοσιεύσεων ή φωτογραφιών που έχετε αναρτήσει στο προφίλ σας.
(Πηγή: e-dimosio.gr)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή