Για τον φίλο μου , Γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Για τον φίλο μου , Γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

Για τον φίλο μου


Την προηγούμενη εβδομάδα, κατά τις ημέρες εορτασμού της 17ης Νοέμβρη, ακούστηκε από κάποιους ανόητους και πανίβλακες ότι δεν υπήρξε κανένας νεκρός κατά την εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973. Στη μνήμη, λοιπόν, του φίλου μου, Βασίλη Φάμελλου, ο οποίος δολοφονήθηκε τη βραδιά του Πολυτεχνείου στη συμβολή των οδών Πατησίων και Στουρνάρη, δημοσιεύουμε εδώ τα ονόματα των 24 νεκρών, οι οποίοι έχουν καταγραφεί από την ιστορική έρευνα του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και οι οποίοι είναι:

1. Σπυρίδων Κοντομάρης του Αναστασίου, 57 ετών, δικηγόρος
2. Διομήδης Κομνηνός του Ιωάννη, 17 ετών, μαθητής
3. Σωκράτης Μιχαήλ, 57 ετών, εμπειρογνώμων ασφαλιστικής εταιρείας
4. Toril Margrethe Engeland του Per Reidar, 22 ετών, φοιτήτρια από το Molde της Νορβηγίας
5. Βασίλειος Φάμελλος του Παναγιώτη, 26 ετών, ιδιωτικ. υπάλληλος
6. Γεώργιος Σαμούρης του Ανδρέα, 22 ετών, φοιτητής Παντείου, από την Πάτρα
7. Δημήτριος Κυριακόπουλος του Αντωνίου, 35 ετών, οικοδόμος
8. Σπύρος Μαρίνος του Διονυσίου, επονομαζόμενος Γεωργαράς, 31 ετών, ιδιωτικός υπάλληλος
9. Νικόλαος Μαρκούλης του Πέτρου, 24 ετών, εργάτης
10. Αικατερίνη Αργυροπούλου σύζυγος Αγγελή, 76 ετών
11. Στυλιανός Καραγεώργης του Αγαμέμνονος, 19 ετών, οικοδόμος
12. Μάρκος Καραμανής του Δημητρίου, 23 ετών, ηλεκτρολόγος
13. Αλέξανδρος Σπαρτίδης του Ευστρατίου, 16 ετών, μαθητής
14. Δημήτριος Παπαϊωάννου, 60 ετών, διευθυντής ταμείου αλευροβιομηχάνων
15. Γεώργιος Γεριτσίδης του Αλεξάνδρου, 47 ετών, εφοριακός υπάλληλος
16. Βασιλική Μπεκιάρη του Φωτίου, 17 ετών, εργαζόμενη μαθήτρια
17. Δημήτρης Θεοδώρας του Θεοφάνους, 5,5 ετών
18. Αλέξανδρος Βασίλειος (Μπασρί) Καράκας, 43 ετών, Αφγανός τουρκικής υπηκοότητας
19. Αλέξανδρος Παπαθανασίου του Σπυρίδωνος, 59 ετών, συνταξιούχος εφοριακός
20. Ανδρέας Κούμπος του Στέργιου 63 ετών, βιοτέχνης
21. Μιχαήλ Μυρογιάννης του Δημητρίου, 20 ετών, ηλεκτρολόγος
22. Κυριάκος Παντελεάκης του Δημητρίου, 44 ετών, δικηγόρος
23. Ευστάθιος Κολινιάτης, 47 ετών, από τον Πειραιά
24. Ιωάννης Μικρώνης του Αγγέλου, 22 ετών, φοιτητής
Παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει 45 χρόνια από τότε, ο αριθμός των νεκρών της εξέγερσης του Πολυτεχνείου δεν είναι ακόμα συγκεκριμένος. Αμέσως μετά την εισβολή του στρατού, η Χούντα είχε ανακοινώσει ότι κατά τη διάρκεια των αιματηρών επεισοδίων υπήρξαν τέσσερις νεκροί.
Ο επίσημα τελικά αναγνωρισμένος από τη Χούντα αριθμός θα ανέλθει στους 15 νεκρούς.
Το πόρισμα του Εισαγγελέα Δημήτρα Τσεβά, το 1975, έκανε λόγο για 18 βεβαιωμένους επώνυμους νεκρούς που έχασαν τη ζωή τους έξω από το Πολυτεχνείο και τους γύρω δρόμους.
Δεν διατηρώ την ψευδαίσθηση ότι μετά τη δημοσίευση των ονομάτων των νεκρών μπορεί να αλλάξουν τα μυαλά των όποιων ηλιθίων. Αλλά όπως είπα ,το κάνω για τη μνήμη του φίλου μου, Βασίλη Φάμελλου.


Εκλογικά

Όπως θα έχετε αντιληφθεί, αγαπητοί μου φίλοι και αναγνώστες, έχουμε ήδη μπει σε προεκλογική περίοδο, η οποία αφορά όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις (βουλευτικές, ευρωεκλογές, περιφερειακές, δημοτικές) και η οποία θα κρατήσει μέχρι τις 26 Μαΐου 2019.
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η απόφαση που έχει ληφθεί εκ μέρους της κυβέρνησης είναι οι Εθνικές Εκλογές να πραγματοποιηθούν μαζί με τον α’ γύρο των Περιφερειακών και Δημοτικών Εκλογών στις 19 Μαΐου του 2019 και την επόμενη Κυριακή στις 26 Μαΐου να πραγματοποιηθεί ο β’ γύρος των Περιφερειακών μαζί με τις Ευρωεκλογές. Είναι ένα λογικοφανές σενάριο το οποίο οφείλουν να έχουν υπόψιν τους οι διεκδικητές του δημαρχιακού θώκου στην πόλη μας.
Θα μου πείτε, ότι δεν είναι μεγάλη η χρονική απόσταση μιας εβδομάδας αλλά καλό είναι οι ενδιαφερόμενοι να το έχουν στο μυαλό τους για να οργανώσουν καλύτερα τον προεκλογικό τους αγώνα.
Και μιας και μιλάμε για τις δημοτικές εκλογές, να σας ενημερώσω ότι εκτός από αυτούς οι οποίοι μέχρι τώρα έχουν δηλώσει ότι θα είναι υποψήφιοι δήμαρχοι Γαλατσίου (Γ. Μαρκόπουλος, Ρ. Καλατζή, Κ. Ζώμπος, Ελ. Ζέρβα), θα υπάρξουν ακόμα τρεις υποψηφιότητες. Ο υποψήφιος της Λαϊκής Συσπείρωσης, ο οποίος θα ανακοινωθεί αφού συνεδριάσουν πρώτα τα αρμόδια όργανα του κόμματος, ο δεύτερος θα προέρχεται από το Στέκι Αμπάριζα και ο τρίτος υποψήφιος δήμαρχος θα είναι από το Κίνημα Αλλαγής.
Όπως πληροφορήθηκα αρμοδίως η 7μελής Γραμματεία της Οργάνωσης του ΚΙΝΑΛ στο Γαλάτσι έχει συνεδριάσει δύο φορές ως τώρα και αναζητά ένα πρόσωπο από το χώρο της Κεντροαριστεράς για να ηγηθεί δημοτικού συνδυασμού. Δεν γνωρίζω αν στο τέλος το καταφέρουν ή όχι αλλά εδώ θα είμαστε για να σας ενημερώνουμε για όλες τις εξελίξεις.


Καμιά
δικαιολογία

Την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου εγκαινιάστηκε από τον δήμαρχο Γαλατσίου Γιώργο Μαρκόπουλο, στο Άλσος Βέικου, το Πάρκο Σκύλων ή πιο σωστά το Πάρκο Κοινωνικοποίησης και Άθλησης Σκύλων.
Ειλικρινά δεν περίμενα ότι θα ήταν τόσο μεγάλη η ανταπόκριση από τους Γαλατσιώτες. Φαίνεται όμως ότι οι ιδιοκτήτες σκύλων στην πόλη μας είναι πάρα πολλοί και στον τομέα αυτό υπήρχε κενό το οποίο ήρθε να καλύψει η δημιουργία αυτού του πάρκου σκύλων.
Η είσοδός του είναι στο 2ο πάρκινγκ του Άλσους και καλύπτει έκταση περίπου 900 τ.μ.
Μετά τη λειτουργία του Πάρκου, δεν θα υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτούς που μέχρι τώρα συνήθιζαν να βγάζουν βόλτα στο σκύλο τους στο παρκάκι της οδού Λυσίου ή στην πρασιά της οδού Αγίας Ειρήνης ή όπου αλλού.
Ειδικά για το παρκάκι της οδού Λυσίου είχαμε φιλοξενήσει πολλές φορές διαμαρτυρίες πολιτών γιατί οι σκύλοι είχαν κυριολεκτικώς καταλάβει, με την άδεια των ιδιοκτητών τους, ακόμα και το γήπεδο μπάσκετ.

Πήγαινε στην κορυφή