Εβδομαδιαία Τοπική Εφημερίδα

Οι Συνταγές της Αναστασίας! Γιουβέτσι

Γιουβέτσι

Υλικά

½ κριθαράκι

8 μερίδες μοσχάρι

1 πουμαρό

2 κρεμμύδια

1 καρότο

2 μπαχάρια

Αλάτι

Πιπέρι

¾ ποτήρι κρασιού λάδι

 

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το
λάδι και σοτάρουμε το κρέας. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το καρότο και
ανακατεύουμε συνέχεια. Βάζουμε το πουμαρό, το μπαχάρι, το αλάτι, το πιπέρι και
βράζουμε για 1 ώρα. Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει και ρίχνουμε το
κριθαράκι για 1 λεπτό. Το σουρώνουμε και κρατάμε το νερό. Όταν είναι έτοιμο το
κρέας προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και σε ένα ταψί ρίχνουμε τη
σάλτσα από το κρέας,  το νερό που έχουμε
κρατήσει, λίγο αλάτι, πιπέρι , το κριθαράκι και το βάζουμε στο φούρνο για 20
λεπτά. Ρίχνουμε το κρέας μέσα και το αφήνουμε στο σβηστό φούρνο για άλλα 20
λεπτά.