Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα του Δωρεάν Ελέγχου ΧΑΠ

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα του Δωρεάν Ελέγχου Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας (ΧΑΠ) στον Δήμο Ιλίου

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα δωρεάν Ελέγχου Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας (ΧΑΠ), που πραγματοποίησε ο Δήμος Ιλίου, μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας, στο πλαίσιο των προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής και έγκαιρης διάγνωσης. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε στους χώρους των Κ.Α.Π.Η., αποκεντρώνοντας τα σημεία εξέτασης, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε ακόμα περισσότερα άτομα να συμμετέχουν στον προληπτικό έλεγχο ΧΑΠ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, από τις αρχές Οκτωβρίου που ξεκίνησε το πρόγραμμα εξετάστηκαν συνολικά 405 άτομα, ενώ σε 94 από αυτά (ποσοστό 23,5%) δόθηκαν οι απαραίτητες οδηγίες για περαιτέρω έλεγχο της υγείας τους.
Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος Δωρεάν Ελέγχου ΧΑΠ, ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος δήλωσε:
«Η πρόληψη είναι η καλύτερη σύμμαχός μας, για το λόγο αυτό δίνουμε βαρύτητα στα προγράμματα προληπτικής ιατρικής, καθώς μέσω του περιοδικού ελέγχου μπορούμε να προστατευτούμε από σημαντικές νόσους, όπως η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια, η οποία τείνει να αναδειχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα υγείας της εποχής μας.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον εθελοντή Ιατρό Πνευμονολόγο κ. Δημήτριο Μιχαηλίδη, για την διεξαγωγή του προγράμματος, καθώς και όλους τους εθελοντές ιατρούς που στηρίζουν τα προγράμματα προληπτικής ιατρικής του Δήμου μας.»

ΔΤ ΔΗΜΟΥ ΙΛΙΟΥ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή