Μήνυμα του Δημάρχου Καισαριανής Ηλία Σταμέλου για τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου

Πολυρτχνείο

Χιλιάδες λαού και φέτος θα περάσουν τις πύλες του Πολυτεχνείου αφήνοντας ένα γαρύφαλλο, αποτίοντας με αυτόν τον σεμνό τρόπο φόρο τιμής σε όλους τους αγωνιστές της αντιδικτατορικής δράσης.

Οι εξελίξεις σήμερα φέρουν στο προσκήνιο με έντονο τρόπο όλη την πείρα και τα συμπεράσματα αυτής της περιόδου. Γιατί σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γεμίζει τη χώρα μας με Νατοϊκές βάσεις μετατρέποντας την από άκρη σε άκρη σε ένα ΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο, βαθαίνει τις σχέσεις της Ελλάδας με τις ΗΠΑ σε όλα τα επίπεδα. Μιλά για γεωπολιτική σταθερότητα και αναβάθμιση, την ίδια στιγμή που μετατρέπει την Ελλάδα σε ορμητήριο αλλά και μαγνήτη επιθέσεων. Παίζουν με τη φωτιά, συμμετέχοντας σε όλους τους σχεδιασμούς που αφορούν στη γύρω περιοχή, την ώρα που οξύνονται οι αντιθέσεις και οι ανταγωνισμοί μεταξύ  ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ- Ρωσίας και άλλων μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

Την απάντηση για άλλη μια χρονιά σε όλα αυτά τα σχέδια τη δίνουν τα συνθήματα που ξαναζωντανεύουν στις πύλες του Πολυτεχνείου: «Έξω οι ΗΠΑ» «Έξω το ΝΑΤΟ». Τη δίνουν ο απλός κόσμος της εργατιάς, οι νέοι και οι νέες που θα διαβάσουν στους τοίχους του Πολυτεχνείου το σύνθημα ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Οι χιλιάδες λαού που με τη συμμετοχή τους και φέτος στη μεγαλειώδη αντιιμπεριαλιστική πορεία προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία θα βροντοφωνάξουν την αντίθεσή του στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Εμπνεόμαστε από την αντιδικτατορική δράση για τους αγώνες που δίνουμε στο σήμερα. Για τους αγώνες κόντρα στην εμπλοκή της Ελλάδας στους γεωπολιτικούς σχεδιασμούς που μόνο δεινά φέρνουν στο λαό. Κόντρα στην αντιδραστική πολιτική που εφαρμόζουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις και η ΕΕ τσακίζοντας τα δικαιώματά μας. Εμπνεόμαστε και διδασκόμαστε ότι όσο και αν φαίνεται αρνητικός ο συσχετισμός, όσο ισχυρός και αν φαίνεται ο αντίπαλος, η θέληση, η δράση και η οργανωμένη πάλη ενάντια στους πραγματικούς ενόχους μπορεί να έχει αποτελέσματα. Παλεύουμε για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες όλου του λαού.

Καλούμε τους Καισαριανιώτες και τις Καισαριανιώτισσες να δώσουν και φέτος δυναμικό παρών στις εκδηλώσεις προς τιμήν της 45ης επετείου του Πολυτεχνείου και στο συλλαλητήριο με το οποίο κορυφώνονται όλες οι εκδηλώσεις, αύριο, Σάββατο 17 Νοεμβρίου στην Αμερικάνικη Πρεσβεία.

 

ΔΤ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή