Εβδομαδιαία Τοπική Εφημερίδα

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

«ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΛΗΘΗ»
ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΦΟΣΤΕΡ ΓΟΥΑΛΑΣ

Εκδόσεις
ΚΕΔΡΟΣ,
σελ. 469,
τιμή 19,90 ευρώ

Οι ιστορίες του βιβλίου συνθέτουν ένα τολμηρό και μεγαλειώδες έργο. Ο Ντέιβιντ Φόστερ Γουάλας, που είναι ο πιο χαρισματικός συγγραφέας της γενιάς του, χαρτογραφεί την ανθρώπινη συνείδηση, αναπαριστώντας σε αργή κίνηση τις απρόβλεπτες πορείες και τις επικίνδυνες στροφές που αναγκάζεται να πάρει ο ανθρώπινος νους σε επώδυνες και οριακές καταστάσεις. Ορισμένα από τα θέματα που εξερευνά ο πολυσυζητημένος συγγραφέας, είναι το άγχος του σύγχρονου ανθρώπου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που νομίζει πως έχουν οι άλλοι από εκείνον, τα κρυφά παράδοξα των ερωτικών σχέσεων, η ατέρμονη πάλη του ανθρώπου ενάντια στη μοναξιά, η Αμερική και οι ψυχώσεις της λίγο πριν και λίγο μετά την 11η Σεπτεμβρίου.

«ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ»
ΑΝΤΩΝΙΑ ΒΕΡΤΖΑΓΙΑ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Εκδόσεις ΜΥΡΤΟΣ, σελ. 120, τιμή 12 ευρώ
Αυτό το υπέροχο βιβλίο, σας παρουσιάζει μια καινούργια πρόταση. Συνταγές με ταυτότητα, παραδοσιακές αλλά και σύγχρονες, μαγειρεμένες με εύκολο, γρήγορο, υγιεινό, οικολογικό και οικονομικό τρόπο. Χρήσιμες συμβουλές και πρακτικές λύσεις, θα βοηθήσουν τους φοιτητές, τις νέες νοικοκυρές και όσους αρχίζουν να πειραματίζονται στις μαγειρικές αναζητήσεις.
Δίνοντας τον δικό σας ιδιαίτερο τόνο σε κάθε συνταγή, μοιραστείτε με τους δικούς σας ανθρώπους αρώματα και γεύσεις. Τορτελίνια με μπέικον, Σφουγγάτο, Πίτσα φοιτητική, Γιουβέτσι θαλασσινών και Ριζότο με μανιτάρια, είναι μερικές από τις σπεσιαλιτέ που παρουσιάζονται στο εικονογραφημένο βιβλίο.
Οι εκδόσεις Μύρτος, πάντα με καλαίσθητα και σημαντικά βιβλία, καλύπτουν όλους τους τομείς και όλες τις… ορέξεις.

«ΤΑ ΖΩΑ ΣΑΝ ΟΔΗΓΟΙ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ»
ΣΟΥΖΑΝ ΤΣΕΡΝΑΚ ΜΑΚΕΛΡΟΪ

Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ, σελ. 309, τιμή 13,25 ευρώ
Το βιβλίο της Σούζαν Τσέρνακ ΜακΕλρόι ανοίγει το νου σε ένα εντελώς καινούργιο τρόπο σκέψης σχετικά με τα ζώα, και το πιο σημαντικό, είναι ότι ανοίγει την καρδιά του ανθρώπου για περισσότερη αγάπη και ζεστασιά. Είναι αδύνατον να αντισταθεί κάποιος στη θαλπωρή και τη σοφία της μοναδικής Σούζαν.
Οι ιστορίες του βιβλίου, προσωπικές, αληθινές και όμορφες, φωτίζουν την υπέροχη σύνδεση που μπορεί να έχει ο άνθρωπος με τα ζώα, τη βοήθεια που δύναται να προσφέρει και να λάβει, καθώς και την ελπίδα που γεννιέται μέσα από την επικοινωνία των δύο διαφορετικών κόσμων. Η ΜακΕλρόι δίνει διαλέξεις, ηχογραφεί κασέτες και κάνει σεμινάρια για τη σχέση ανθρώπων και ζώων.

«ΠΛΑΘΟΝΤΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ»
ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ ΣΑΤΙΡ

Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ, σελ. 447, τιμή 17,30 ευρώ
Πιστή στην πεποίθησή της ότι τα συγκροτημένα άτομα προέρχονται από αρμονικές και συγκροτημένες οικογένειες, η κορυφαία στο χώρο της οικογενειακής ψυχοθεραπείας αμερικανίδα Βιρτζίνια Σατίρ, εξηγεί την άρρηκτη σχέση ανάμεσα στην οικογενειακή ζωή και στο χαρακτήρα που διαμορφώνει μεγαλώνοντας κάθε παιδί. Η συγγραφέας, με σαφή και κατανοητό τρόπο, εξετάζει βασικά θέματα της διάπλασης του ατόμου, των διαπροσωπικών σχέσεων και του κύκλου της ζωής, ενώ σκιαγραφεί τα βασικά χαρακτηριστικά της οικογένειας του μέλλοντος. Καρπός πολύχρονης εμπειρίας και έρευνας στο χώρο της οικογενειακής θεραπείας, το Πλάθοντας ανθρώπους, από το 1972 που κυκλοφόρησε, έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 12 γλώσσες.