Προβολή Ντοκιμαντέρ & Θεατρική Παράσταση «Η ΜΕΘΟΔΟΣ» & «ΑΝΘΡΩΠΟΦΥΛΑΚΕΣ»

Προβολή Ντοκιμαντέρ & Θεατρική Παράσταση «Η ΜΕΘΟΔΟΣ» & «ΑΝΘΡΩΠΟΦΥΛΑΚΕΣ» – 16/11/18 – «Ν. Ελβετία» – 19.30

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου, ώρα έναρξης 7.30μ.μ.
Δημοτικός Κινηματογράφος «Ν. Ελβετία» ( Ν. Ελβετίας 34 & Σεβαστείας )
Είσοδος Ελεύθερη
Ερμηνεία: Πάνος Τζίνος
Σκηνοθεσία: Χάρης Γιουλάτος
Ένα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους, που περιγράφει τον Περικλή Κοροβέση – συγγραφέα του βιβλίου «Ανθρωποφύλακες» και πώς αυτός, αποφάσισε ύστερα από βασανισμούς που υπέστη στην περίοδο της δικτατορίας, να γράψει το εν λόγω βιβλίο, που περιγράφει την περιπέτεια του. Ένα βράδυ του Οκτώβρη του 1967, στις 3 το ξημέρωμα, το κουδούνι στο σπίτι του Περικλή Κοροβέση χτύπησε. Ακολούθησε μια πολύμηνη σειρά φυλακίσεων και βασανιστηρίων. Η «Μέθοδος» είναι η προσπάθεια του συγγραφέα να καταγράψει την εμπειρία του.
Μόλις τελειώσει οι ταινία, θα ξεκινήσει χωρίς διάλειμμα η παράσταση σε μορφή μονολόγου «Ανθρωποφύλακες», του Περικλή Κοροβέση. Παράσταση που σημείωσε μεγάλη επιτυχία στο θέατρο Βαφείο τη χρονιά του 2015. Στην παράσταση πρωταγωνιστεί ο ηθοποιός Πάνος Τζίνος.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Περικλή Κοροβέση.

Η πολύ καλή σκηνοθετική και ερμηνευτική προσέγγιση του έργου, η ξεχωριστή μουσική σε συνδυασμό με τον ωμό ρεαλισμό της γραφής του Π. Κοροβέση σε μεταφέρουν στο κλίμα και στις απάνθρωπες μεθόδους βασανιστηρίων που υπέστη ο ίδιος ο συγγραφέας, όπως και πολλοί άλλοι αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα από τη χούντα των συνταγματαρχών το 1967.
Η ταινία πήρε βραβείο ντοκιμαντέρ στο φεστιβάλ Δράμας το Σεπτέμβρη του 2017.

Πληροφορίες: Τμήμα Πολιτισμού
Ευαγγελικής Σχολής 26, 16232 Βύρωνας 6ος ορ.
Τ: 210 7609340-350, F: 210 7664440

Με αφορμή του ντοκιμαντέρ συγκεντρώνουμε τρόφιμα μακράς διάρκειας για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου μας (Κοινωνικό Παντοπωλείο & Παροχή Συσσιτίου).

 

ΔΤ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή