Εβδομαδιαία Τοπική Εφημερίδα

Πρωταγωνιστές οι νέοι στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στον Δήμο Αχαρνών

Οι μαθητές και οι μαθήτριες, καθώς και οι νέοι και οι νέες, μέλη αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων και φορέων του Δήμου Αχαρνών πρωταγωνίστησαν στην Παρέλαση για τον Εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου του 1940 σε Αχαρνές και Θρακομακεδόνες.
Οι εκδηλώσεις τιμής για την επέτειο του “ΌΧΙ” των Ελλήνων, ξεκίνησαν με την επίσημη Δοξολογία σε Αχαρνές και Θρακομακεδόνες, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Βλασίου και τον στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας αντίστοιχα.
Όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια στις Εθνικές Εορτές στον Δήμο Αχαρνών, ο Πανηγυρικός λόγος της Ημέρας εκφωνείται από αριστεύσαντες μαθητές του Δήμου Αχαρνών, που πλέον φοιτούν σε Πανεπιστήμια της χώρας μας.
Στον φετινό Εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 τον Πανηγυρικό λόγο της Ημέρας εκφώνησαν: στις Αχαρνές η Αικατερίνη – Κωνσταντίνα Δαμιανού του Ιωάννη, Φοιτήτρια Ιατρικής και στους Θρακομακεδόνες ο Δευκαλίων Μπέλλα του Μιχαήλ Φοιτητής της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Υπολογιστών του ΕΜΠ.
Πριν από την Παρέλαση στις Αχαρνές οι δύο αριστεύσαντες μαθητές που εκφώνησαν τον Πανηγυρικό λόγο της Ημέρας, βραβεύτηκαν από τον Δήμαρχο Αχαρνών κ. Γιάννη Κασσαβό ως ένδειξη σεβασμού και αναγνώρισης των προσπαθειών και των επιδόσεων τους.
Μετά το πέρας της Επίσημης Δοξολογίας στις Αχαρνές, τελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Ηρώων και στη συνέχεια ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων.
Η Παρέλαση Σχολείων, Αθλητικών Σωματείων, Πολιτιστικών Συλλόγων και Φορέων, σε Αχαρνές και Θρακομακεδόνες αποτέλεσε την κορύφωση των εκδηλώσεων για τον Εορτασμό 28ης Οκτωβρίου του 1940.
Στον μήνυμά του για την 28η Οκτωβρίου του 1940 ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός έκανε λόγο για την Εθνική Υπερηφάνεια που εγείρει η επέτειος του Έπους των Ελλήνων του 1940, αλλά και για τη ξεχωριστή σημασία της επετείου στην σύγχρονη Ελλάδα, αναφέροντας ότι: “Η Ελλάδα του σήμερα, εκφράζει σεβασμό, αποτίει φόρο τιμής και δοξάζει τους ανθρώπους που πολέμησαν και θυσιάστηκαν για να υπερασπιστούν την Ελευθερία της Πατρίδας μας.
Η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, η δυνατότητα να εξελιχθούμε και να προοδεύσουμε, είναι στα χέρια μας, χάρη στη θυσία των Ελλήνων το 1940.
Οι Ελευθερίες που απολαμβάνουμε σήμερα είναι αποτέλεσμα, αυταπάρνησης και αλτρουισμού, βαρύνοντας ακόμη περισσότερο τη δική μας ευθύνη απέναντι στην Πατρίδα.
Με κάθε μέσο και από οποιαδήποτε θέση, οφείλουμε να προασπίσουμε την Ελευθερία και τις Δημοκρατικές μας αξίες. Και αυτό δεν είναι μια αποσπασματική ή στιγμιαία “διαδικασία”, αλλά ένας διαρκής και καθημερινός αγώνας, που βασίζεται, στις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ισονομίας και της αλληλεγγύης
“. 

 

ΔΤ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ