Τα αρχαία τελετουργικά ομορφιάς που πρέπει να δοκιμάσεις

Οι παλιές πρακτικές επηρεάζουν σήμερα τον κόσμο της ομορφιάς περισσότερο από ποτέ

Παρά τις σημερινές τάσεις για βιολογικά συστατικά και “φυσικά” προϊόντα ομορφιάς, τα περισσότερα από τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε στα μαλλιά, το δέρμα και τα νύχια μας εξακολουθούν να έρχονται από κάποιο… εργαστήριο. Η σύγχρονη επιστήμη κάνει όντως θαύματα, και ποιος δεν θέλει άραγε να επωφεληθεί από τα μαγικά, αντιγηραντικά οφέλη των παρασκευασμάτων που έχουν μελετηθεί προσεκτικά και είναι ειδικά διαμορφωμένα για τα καλύτερα αποτελέσματα;

Είναι όμως εύκολο να ξεχνάμε ότι σε όλη την πορεία της ανθρώπινης ιστορίας, οι περισσότεροι άνθρωποι περιποιούνταν τον εαυτό τους με τον παλιομοδίτικο τρόπο: με φρούτα, λαχανικά και στοιχεία που ήρθαν απευθείας από τη γη και τη φύση.

Παρακάτω θα βρεις τα καλύτερα φυσικά συστατικά που μπορείς να βρεις και σήμερα και ποια είναι τα οφέλη τους:

Αννάτο

Παραδοσιακά, ο πολύχρωμος αυτός σπόρος, χρησιμοποιούνταν στο μαγείρεμα, ως φυσική βαφή υφασμάτων, και για τα καλλυντικά βαφής προσώπου. Περιέχει βιταμίνη Α, η οποία μειώνει τις βλάβες από τον ήλιο και τις ρυτίδες.

Αβοκάντο

Είναι πολύ δημοφιλές αυτές τις μέρες, αλλά έχει χρησιμοποιηθεί από την αρχαιότητα χάρη στην υψηλή συγκέντρωση βιταμινών, αντιοξειδωτικών και ακόρεστων λιπαρών οξέων που διεισδύουν βαθιά στους πόρους, αφήνοντας το δέρμα ενυδατωμένο, απαλό και ομαλό.

Αγγούρι

Η παράδοση λέει ότι βάζουμε αγγούρι στα μάτια για να χαλαρώσουμε – και τα οφέλη του είναι πραγματικά. Έχει βιταμίνη C, καφεϊκό οξύ το οποίο καταπολεμά τη φλεγμονή και οξείδιο του πυριτίου, το οποίο λέγεται ότι βοηθάει στην αντοχή του δέρματος. Επίσης καταπραΰνει και είναι χρήσιμο και για τα ηλιακά εγκαύματα.

Σταφύλια

Σε πολλά μεγάλα spa χρησιμοποιούνται θεραπείες ομορφιάς με σταφύλια. O καρπός του σταφυλιού είναι πλούσιος σε τανταρικό οξύ με ενυδατικές, απολεπιστικές και επανορθωτικές ιδιότητες, ενώ στη φλούδα του υπάρχουν πολυφαινόλες που συμβάλλουν στη μείωση της γήρανσης της επιδερμίδας.

Αrgan Oil

Το εξωτικό αυτό έλαιο έχει μεγάλη περιεκτικότητά σε λιπαρά οξέα, ιδιαίτερα σε Ω-6, με πολλές θρεπτικές και ενυδατικές ιδιότητες που δεκαπλασιάζουν την αντιρυτιδική του ιδιότητα.

Άργιλος

Πολλοί αρχαίοι λαοί χρησιμοποιούσαν αυτόν τον πηλό για θεραπευτικούς λόγους. Ο Πράσινος Αργιλος αποτελείται από μεταλλικά στοιχεία και φυτικά συστατικά ενώ είναι ιδιαίτερα πλούσιος σε μαγνήσιο, κάλιο, ασβέστιο και πολλά άλλα. Σήμερα θεωρείται ιδανικός για την αποτοξίνωση της επιδερμίδα αλλά και τον καθαρισμό του δέρματος από τις τοξίνες.

Πήγαινε στην κορυφή