Ενέργειες του Δήμου Μαρκοπούλου για την πρόληψη πλημμυρικών φαινομένων

Ενόψει του νέου κύματος κακοκαιρίας, που αναμένεται να πλήξει την χώρα μας από την ερχόμενη εβδομάδα, ο Δήμος Μαρκοπούλου σας ενημερώνει, για τις ενέργειές του, αναφορικά με την πρόληψη πλημμυρικών φαινομένων και την εν γένει προετοιμασία της πόλης μας, για τον επερχόμενο χειμώνα.

 

1) Σχετικά με το Δίκτυο Ομβρίων, ο Δήμος Μαρκοπούλου συνάπτει κάθε χρόνο, ετήσιες Συμβάσεις για τον καθαρισμό Φρεατίων και Αγωγών!

Συγκεκριμένα, η Σύμβαση που ήδη από μήνες, βρίσκεται σε εξέλιξη και έχει ήδη υλοποιηθεί σε ποσοστό άνω του 80%, προβλέπει τον καθαρισμό:

 

  • 580 φρεατίων υδροσυλλογής και

 

  • 1402 μέτρων Αγωγών Όμβριων Υδάτων.

 

2) Σε ό,τι αφορά τα Ρέματα που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Μαρκοπούλου, υπενθυμίζουμε ότι η αρμοδιότητα του καθαρισμού τους, ανήκει αποκλειστικά στην Περιφέρεια Αττικής.

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, ήδη από τις αρχές Αυγούστου, απέστειλε το σχετικό αίτημα στην αρμόδια Υπηρεσία, καταδεικνύοντας με σειρά αναγκαιότητας, τα Ρέματα που έχρηζαν άμεσου καθαρισμού.

Ωστόσο γνωρίζοντας, ότι σε αρκετές περιπτώσεις η παρέμβαση της Περιφέρειας Αττικής για τον καθαρισμό Ρεμάτων (ή έστω τμημάτων τους) και κάποιων Καναλιών Απορροής Ομβρίων, γίνεται με μεγάλη καθυστέρηση ή και καθόλου, ενώ θα πρέπει να γίνεται άμεσα, ο Δήμος Μαρκοπούλου, σύνηψε Σύμβαση για τον καθαρισμό Ρεμάτων και περιοχών με προβλήματα απορροής όμβριων, με δικά του Χρήματα!

Στα πλαίσια αυτής της Σύμβασης, ο Ανάδοχος προβαίνει ήδη από μηνός, στον καθαρισμό αρκετών Καναλιών και Ρεμάτων, όπως του τα ανέθεσε, η Επιβλέπουσα  Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Μαρκοπούλου.

Ήδη λοιπόν, με χρήματα του Δήμου μας, έχουν καθαριστεί:

  • Το Ρέμα Κουβαρά,

α) στο τεχνικό έργο (τμήμα) που βρίσκεται στα φανάρια της Λ. Καλυβίων με τη Λ. Λαυρίου

β) στο τεχνικό έργο (τμήμα) που βρίσκεται παραπλέυρως της εκκλησίας «Παναγία Κουτάλα».

  • Το Ρέμα Καλυβίων, στο τεχνικό έργο (τμήμα), που βρίσκεται πλησίον της διασταύρωσης της Λ. Λαυρίου με την Λ. Σκοπευτηρίου
  • Τα Κανάλια Ομβρίων Υδάτων, στην περιοχή Πρασσά.
  • Το Ρέμα του Ερασίνου, στην θέση Βρύση Βραυρώνος.
  • Το Ρέμα Αγίου Γεωργίου, στην θέση της Πυροσβεστικής (ανάντι και κατάντι).

 

Τέλος σημειώνεται, ότι από τις Υπηρεσίες του Δήμου Μαρκοπούλου, δίνεται καθημερινά αγώνας για την επίλυση των προβλημάτων που δημιουργούνται κατά τις περιόδους των έντονων βροχοπτώσεων, ώστε να προλαμβάνονται τα πλημμυρικά φαινόμενα, που πλήττουν τις προβληματικές περιοχές.

 

ΔΤ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή