Πρόγραμμα εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας της ανάπλασης της λεωφόρου Ηρακλείου

Άλμα για την ανάπλαση της λεωφόρου Ηρακλείου: Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής πέτυχε να μπει στο πρόγραμμα έργων της Περιφέρειας για το 2018

Αν τα προηγούμενα ήταν τα βήματα, τώρα έγινε το άλμα που φέρνει ακόμα πιο κοντά προς την υλοποίηση ένα από τα μεγαλύτερα έργα στην σύγχρονη ιστορία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής: την ανάπλαση της λεωφόρου Ηρακλείου. Χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες της δημοτικής αρχής του Νίκου Μπάμπαλου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής (καθώς τυπικά ο δρόμος είναι στην δικαιοδοσία της Περιφέρειας), το περιφερειακό συμβούλιο αποφάσισε να εντάξει στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων του 2018 τις παρεμβάσεις που απαιτούνται για την ανακατασκευή της λεωφόρου Ηρακλείου, συνοδευόμενες από τα απαιτούμενα χρηματικά κονδύλια. Αυτό σημαίνει ότι το αμέσως επόμενο διάστημα μπορούν να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την δημοπράτηση του έργου, που αποτελεί και το τελικό στάδιο για να μπουν μπροστά τα έργα για να γίνει η Ηρακλείου, μετά από δεκαετίες αναμονής, ένας καινούργιος δρόμος ασφαλής, λειτουργικός, σύγχρονος.
«Εκφράζω τη μεγάλη ικανοποίηση μου για την ένταξη της διαπλάτυνσης της Λεωφόρου Ηρακλείου στο Πρόγραμμα Έργων της Περιφέρειας Αττικής, με ποσό 4.150.000 ευρώ. Επιτέλους, μετά από δεκαετίες, ένα σημαντικό αίτημα των κατοίκων του Ηρακλείου μπαίνει στην τελική ευθεία για την υλοποίηση του», σχολιάζει ο Νίκος Μπάμπαλος και συμπληρώνει: «Αφού ολοκληρώσαμε και υποβάλαμε τις απαραίτητες μελέτες, εξασφαλίσαμε και την απαραίτητη χρηματοδότηση, ώστε η Λεωφόρος Ηρακλείου να αποκτήσει τις απαραίτητες υποδομές (δίκτυα, αντιπλημμυρικά έργα), να αλλάξει όψη και – κυρίως – να γίνει περισσότερο ασφαλής και οδηγούς και πεζούς. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου στη Δήμο Ηρακλείου για την συμβολή τους στη μεγάλη αυτή επιτυχία, αλλά και την Περιφέρεια Αττικής για την τόσο αποτελεσματική συνεργασία μας. Με σωστό σχεδιασμό, συστηματική προσπάθειας, θέληση και αποφασιστικότητα πέρα από τις πολλές τοπικές παρεμβάσεις, προχωράμε και στην υλοποίηση μεγάλων έργων, υπηρετώντας το βασικό μας στόχο. Κάθε μέρα και περισσότερο, το Ηράκλειο γίνεται μια πόλη που αξίζει να ζεις».

Για να φτάσει σε αυτό το σημείο το έργο χρειάστηκε η διοίκηση του Δήμου, από την αρχή κιόλας της θητείας της, να ανοίξει τον φάκελο «λεωφόρο Ηρακλείου». Με σοβαρό πλάνο και σίγουρες κινήσεις εκπόνησε τις τέσσερις απαραίτητες μελέτες (οδοποιίας, κυκλοφοριακή, πολεοδομική και υδραυλική) για να περιγράψει τη μορφή που πρέπει να έχει η λεωφόρος σύμφωνα με τις σημερινές απαιτήσεις της πόλης.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό η λεωφόρος Ηρακλείου προβλέπεται να αποκτήσει επαρκή πεζοδρόμια καθ’ όλο το μήκος της που διασχίσει τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής, μεγαλύτερες λωρίδες κυκλοφορίας και στάθμευσης οχημάτων και στα δύο ρεύματα καθώς και αντιπλημμυρική υποδομή για τα όμβρια ύδατα.
Η πρόταση της δημοτικής αρχής μπήκε σε δημόσια διαβούλευση, ενώ ο δήμαρχος και η ομάδα διοίκησης του Δήμου περπάτησαν από την αρχή έως το τέλος της την διαδρομή της λεωφόρου για να ανταλλάξουν απόψεις με τους κάτοικους και τους επιχειρηματίες της περιοχής.
Το πακέτο μελετών εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου Αττικής, σε μια ιστορική στιγμή για την πόλη, για να υιοθετηθεί και από την Περιφέρεια Αττικής, η οποία ανέλαβε, πλέον, την σκυτάλη.

 

ΔΤ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή