Κλεισθένης» άρθρο 204 , Γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Κλεισθένης»  άρθρο 204 , Γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

Κλεισθένης» άρθρο 204

Σε σχόλιό μου την προηγούμενη εβδομάδα έγραφα ότι «την τελική ευθύνη για ό,τι γίνεται σε μια υπηρεσία, την έχει πάντα ο πολιτικός προϊστάμενος. Αυτός είναι που βάζει την υπογραφή του στο τέλος, αυτός δίνει εντολές, αυτός είναι ο υπόλογος».
Με παρέμβασή του ο κ. Παύλος Ατλιδάκης από τον Δήμο Γαλατσίου, μού ανέφερε ότι πλέον με βάση το άρθρο 204 του «Κλεισθένη» τα πράγματα έχουν αλλάξει και την τελική υπογραφή έχουν οι υπηρεσιακοί παράγοντες.
Το άρθρο 204 αναφέρει:
«1. Από την έναρξη ισχύος του παρόντος ο δήμαρχος παύει να έχει την ιδιότητα του εκκαθαριστή των δαπανών και του εντολέα των πληρωμών. Όπου στις διατάξεις του β.δ. της 17.5/15.6.1959 και του ν. 3463/2006 ορίζεται ότι ο δήμαρχος υπογράφει ή συνυπογράφει πράξεις εκκαθάρισης και χρηματικά εντάλματα πληρωμής ή ότι εκδίδει χρηματικά εντάλματα, νοείται στη θέση του ο Προϊστάμενος Οικονομικών Υπηρεσιών ή τα ιεραρχικώς υφιστάμενα όργανα που εξουσιοδοτούνται από αυτόν. Οι πράξεις εκκαθάρισης και τα χρηματικά εντάλματα πληρωμής φέρουν επίσης την υπογραφή του συντάκτη τους.»
Ναι, εν μέρει έχει δίκιο ο κ. Ατλιδάκης, αλλά ο πολιτικός προϊστάμενος, είτε υπογράφει είτε όχι τα χρηματικά εντάλματα, θα έχει πάντα την ευθύνη για ό,τι γίνεται στις υπηρεσίες στις οποίες προΐσταται.


Οδός Φανερωμένης…

Αρχές της εβδομάδας ξεκίνησαν τα έργα ανάπλασης της οδού Φανερωμένης. Είναι ο δρόμος που οδηγεί προς τα Καραγιαννέικα, με μεγάλη ανηφόρα και μεγάλο φόρτο κυκλοφορίας.

Εδώ και κάποια χρόνια το οδόστρωμα είχε σχεδόν ξηλωθεί και η κυκλοφορία οχημάτων και πεζών ήταν δύσκολη. Επανειλημμένως ο «Παλμός» είχε γίνει δέκτης παραπόνων των κατοίκων για το χάλι του δρόμου.
Επιτέλους, τα έργα ξεκίνησαν και αναμένεται να τελειώσουν πολύ σύντομα για να παραδοθεί στους κατοίκους ένας καινούργιος δρόμος.
Ας έχουν λίγο υπομονή οι κάτοικοι της περιοχής και ας μην αρχίσουν τις γκρίνιες, όπως έγινε με τα έργα ανακατασκευής της νησίδας της οδού Πρωτοπαπαδάκη. Είναι φυσιολογικό να …ξεβολευτούν για λίγες μέρες αλλά θα τους παραδοθεί ένας πάρα πολύ καλός δρόμος.
Κι όπως θα έλεγαν και οι σύντροφοι στο Μαξίμου, ήταν δίκαιο, έγινε πράξη!

Οδός Αγίας Ειρήνης…

Δίκαιο, όμως, είναι αλλά δεν έχει γίνει ακόμα πράξη και η παρεμπόδιση των οδηγών των Ι.Χ. αυτοκινήτων, οι οποίοι παραβιάζουν το απαγορευτικό σήμα και κατεβαίνουν την οδό Αγίας Ειρήνης, κόντρα στο ρεύμα.

Πλέον η οδός Αγίας Ειρήνης, από μονής κατεύθυνσης έχει γίνει στην ουσία διπλής. Η πλειοψηφία των οδηγών που έρχονται από Ολυμπιακό Στάδιο προς Γαλάτσι, όταν συναντούν το συνηθισμένο μποτιλιάρισμα στις πρώτες πολυκατοικίες της Λ. Βεΐκου, δεν έχουν καθόλου υπομονή και στρίβουν δεξία στην Αγίας Ειρήνης, παραβιάζοντας το απαγορευτικό σήμα της Τροχαίας.
Και γι’αυτό το θέμα έχουμε γίνει δέκτες παραπόνων από τους περιοίκους.
Να σημειωθεί ότι επί της οδού Αγίας Ειρήνης βρίσκονται η εκκλησία, ένα λύκειο, ένα γυμνάσιο κι ένα νηπιαγωγείο. Για το λόγο αυτό, επιβάλλεται οι υπηρεσίες του δήμου να προχωρήσουν σε κάποια έργα στη συμβολή της Αγ. Ειρήνης με τη Λ. Βεΐκου για να εμποδίζουν τη στροφή των οχημάτων από Λ. Βεΐκου δεξιά προς Αγ. Ειρήνης.
Και πρέπει να προχωρήσουν άμεσα τα έργα πριν έχουμε κάποιο ατύχημα.


Για λόγους δεοντολογίας είμαι υποχρεωμένος να επικοινωνώ
με όλους τους δημοτικούς παράγοντες για να έχω και
την ανάλογη πληροφόρηση. Δεν θα υπάρχει καμιά αναφορά στον «Παλμό» γι’αυτούς οι οποίοι, για δικούς τους λόγους,
δεν απαντούν στις τηλεφωνικές μας κλήσεις.

Πήγαινε στην κορυφή