Σύλλογος Επτανησίων Γαλατσίου :Η ημερήσια εκδρομή στην Εύβοια

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Επτανησίων Γαλατσίου  Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου πραγματοποίησε ημερήσια εκδρομή  στην Εύβοια (Νότια Ανατολικά) το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και το έκτο μεγαλύτερο της Μεσογείου με τα έλατα και αρμυρίκια, τα επιβλητικά βουνά και τις απέραντες παραλίες, ,τις παλιές μονές, και τους καταρράκτες, τα φαράγγια, τα βιομηχανικά μνημεία, και τους πέτρινους ξενώνες, ένα από τα πιο εντυπωσιακά ελληνικά νησιά, με μοναδικές ομορφιές και «βλέμμα» στο Αιγαίο, οπου μοιάζει με μικρογραφία ολόκληρης της Ελλάδας .

Ταξίδεψαν οι εκδομείς του Συλλόγου  νοτιοανατολικά του νησιού και επισκέφτηκαν:

– Tην Ερέτρεια την σύγχρονη κωμόπολη της Εύβοιας, έδρα του ομώνυμου δήμου, ,με  τα μνημεία της αρχαιότητας,τα νεοκλασικά, τις πλατείες, τους χώρους πρασίνου, τους φοίνικες, τους ευκάλυπτους,και το γραφικό Nησί των Oνείρων .

  • Την Κύμη την αρχοντική και φιλόξενη κωμόπολη, χτισμένη αμφιθεατρικά σε καταπράσινη περιοχή, να απλώνει την ομορφιά της στο Αιγαίο. Πόλη με ιστορικό παρελθόν και ναυτική παράδοση με τις πεντακάθαρες παραλίες και το καταπράσινο περιβάλλον.
  • Για προσκύνημα την παλιά πέτρινη μονή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού, η οποία βρίσκεται σε απόσταση πέντε περίπου χιλιομέτρων βορειοανατολικά της Κύμης, απέναντι από τις κορυφές των βουνών Αξαμένων και κάτω από το βυζαντινό κάστρο του 11ου αιώνος, απλώνεται η κτισμένη στην αγκαλιά ενός κατάφυτου λόφου, σε υψόμετρο 250 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας
  • Το μεγαλύτερο και καλύτερα οργανωμένο λαογραφικό Μουσείο της Εύβοιας και ένα από τα καλύτερα στο είδος του περιφερειακά Μουσεία της χώρας ,το Λαογραφικό μουσείο της Κύμης ,όπου ξεναγήθηκαν στις αίθουσες του  εντυπωσιακού τριώροφου νεοκλασικού κτιρίου του τέλους του 19ου αιώνα με συνολική επιφάνεια 450 τμ.
  • Για φαγητό και ξεκούραση το  επίνειο της Κύμης την Παραλία της τον γραφικό παραθεριστικό οικισμό και λιμάνι που συνδυάζει το γαλάζιο και το πράσινο, καθώς η βλάστηση φτάνει μέχρι μια ανάσα από τα νερά του Αιγαίου
  • Και στον δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα ολιγόλεπτη στάση για καφέ την Χαλκίδα την πρωτεύουσα του νομού της Εύβοιας .
    Κτισμένη στις δύο πλευρές του πορθμού του Ευρίπου με το ένα κομμάτι της να βρίσκεται στην  Εύβοια και το άλλο της στην Στερεά Ελλάδα με το ενετικό  της κάστρο του Καράμπαμπα και την γέφυρα του Ευρίπου και το μοναδικό φαινόμενο αλλαγής της κατεύθυνσης των υδάτων.

Η διοίκηση του Πολιτιστικού Επτανησιακού Συλλόγου εκφράζει θερμές ευχαριστίες  στους φίλους εκδρομείς για την αθρόα συμμετοχή τους στην ημερήσια εκδρομή και την άψογη συνεργασία με την διοίκηση αλλά και για την στήριξη που παρέχουν σε όλες τις πολιτιστικές δραστηριότητες του Συλλόγου σε πολύ δύσκολες ημέρες για τον ποιοτικό πολιτισμό και την κοινωνία.

 

ΔΤ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

Πήγαινε στην κορυφή