Windows 10: Η Microsoft έσβησε αρχεία χρηστών κατά την αναβάθμιση

ΚΟΣΜΟΣ
Windows 10:  Η Microsoft  έσβησε αρχεία χρηστών  κατά την  αναβάθμιση

«Παύσαμε την κυκλοφορία του Windows 10 October 2018 Update (έκδοση 1809) για όλους τους χρήστες, καθώς ερευνούμε μεμονωμένες αναφορές χρηστών για απώλεια δεδομένων, μετά την αναβάθμιση» ανακοίνωσε η Microsoft.

Λίγες μόνο ημέρες μετά το λανσάρισμα της τελευταίας αναβάθμισης του λειτουργικού συστήματος Windows 10, η Microsoft διέκοψε τη διαδικασία, καθώς υπάρχουν αναφορές για απώλεια δεδομένων κατά την αναβάθμιση.
Η τελευταία αναβάθμιση ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια του πρόσφατου press event της εταιρείας, όπου ανακοινώθηκαν και οι νέες συσκευές Surface. Αξίζει να σημειωθεί ότι το «rollout» της αναβάθμισης δεν έχει ξεκινήσει επίσημα και το πρόβλημα προέκυψε σε χρήστες που «κατέβασαν» οι ίδιοι την αναβάθμιση.
Τα αρχεία που «χάθηκαν» ήταν έγγραφα και φωτογραφίες από τους φακέλους Documents και Pictures, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα επαναφοράς τους.
Η συγκεκριμένη αναβάθμιση δοκιμαζόταν επί μακρόν, χωρίς τελικά να κατορθωθεί να εντοπιστεί και να διορθωθεί το πρόβλημα. Ορισμένοι χρήστες στο πρόγραμμα Windows Insider είχαν αντιμετωπίσει τέτοια προβλήματα, σύμφωνα με το Slashgear, ωστόσο καταγγέλλουν ότι η Microsoft είτε βιάστηκε να διαθέσει στο κοινό την αναβάθμιση, ώστε να συνδυαστεί με το Surface event της περασμένης εβδομάδας, είτε απέτυχε να διαχειριστεί το πρόβλημα πριν την διάθεση.
Ο αναλυτής Νικ ΜακΓκουάιρ της εταιρείας CCS Insight δήλωσε ότι η όλη υπόθεση μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην αξιοπιστία της Microsoft και ορισμένοι χρήστες μπορεί να εμφανιστούν πλέον απρόθυμοι να κάνουν την τελευταία αναβάθμιση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή