Διετή Προγράμματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής στον Ασπρόπυργο

Στον Ασπρόπυργο τα δύο (2)

από τα έξι (6) διετή Προγράμματα

του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής!

 

  • Μορφωτικός και Αναπτυξιακός Πυλώνας ο Δήμος Ασπροπύργου, που επιδίωξε την ίδρυση και τη λειτουργία τους στην πόλη.
  • Αφορούν στις ειδικότητες του Τεχνικού Μετάλλου Ναυπηγείου και του Τεχνικού Μηχανουργείου Ναυπηγείου και συνιστούν διέξοδο με προοπτική, για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ, δεδομένης της συντελούμενης αλλαγής, στην ιδιοκτησία και στον προσανατολισμό των Ναυπηγείων της περιοχής.
  • Δωρεάν η φοίτηση στα Προγράμματα, που θα είναι πλήρως χρηματοδοτούμενα από το Κράτος.
  • Αναβάθμιση και νέες προοπτικές για το ΕΠΑΛ του Ασπρόπυργου, που θα τα φιλοξενήσει.

 

        Ο Υπουργός Παιδείας, Καθηγητής, κ. Κώστας Γαβρόγλου.

Έξι (6) διετή προγράμματα σπουδών για αποφοίτους ΕΠΑΛ ενέκρινε η Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Ο Πρόεδρός της, Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης, συναντήθηκε με τον υπουργό Ναυτιλίας κ. Φώτη Κουβέλη,  πριν να αποφασιστεί η ίδρυση των έξι (6) διετών προγραμμάτων από τα οποία τα περισσότερα αφορούν τα ναυτιλιακά επαγγέλματα.

Συγκεκριμένα τα έξι (6) διετή Προγράμματα, που εγκρίθηκαν για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής είναι:

1.Τεχνικός Μετάλλου Ναυπηγείου, Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής – Δήμος Ασπρόπυργου (συνεργαζόμενος φορέας).

2.Τεχνικός Μηχανουργείου Ναυπηγείου, Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής – Δήμος Ασπρόπυργου (συνεργαζόμενος φορέας).

3.Τεχνικός Ηλεκτρολογίας Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμών πλοίων Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής – Δήμος Περάματος (συνεργαζόμενος φορέας).

  1. Τεχνικός Μηχανών Θαλάσσης και Σκαφών αναψυχής, Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής – Δήμος Περάματος (συνεργαζόμενος φορέας).
  2. Τεχνικός Υπολογιστικών και ενσωματωμένων συστημάτων Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής – Σιβιτανίδειος Σχολή (συνεργαζόμενος φορέας).
  3. Τεχνικός Διαδικτυακού επιχειρείν και πολυμέσων, Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής – Σιβιτανίδειος Σχολή (συνεργαζόμενος φορέας).

Η φοίτηση, στα εν λόγω Προγράμματα, θα είναι δωρεάν και οι εκπαιδευόμενοι θα επιλέγονται σ΄ αυτά βάσει του βαθμού του απολυτηρίου του από το ΕΠΑ.Λ.

Ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης.

 

Διάρκεια Φοίτησης

Η φοίτηση, στα προαναφερθέντα Προγράμματα, θα διαρκεί τέσσερα (4) εξάμηνα και θα περιλαμβάνει θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση, συνολικής διάρκειας χιλίων διακοσίων (1.200)  διδακτικών ωρών, σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών και πρακτική άσκηση συνολικής διάρκειας εννιακοσίων εξήντα (960) ωρών, που θα μπορεί να πραγματοποιείται παράλληλα με τη φοίτηση, μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου εξαμήνου.

Οι εκπαιδευόμενοι θα μπορούν να πραγματοποιούν την πρακτική άσκηση σε φυσικά πρόσωπα, Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ. και δημόσιες υπηρεσίες, με ευθύνη του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, υπό την εποπτεία του Διευθυντή Προγράμματος Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, ο οποίος θα παρακολουθεί την παρουσία και επίδοση του εκπαιδευομένων, θα διενεργεί επιτόπιους ελέγχους στις επιχειρήσεις για τη διασφάλιση της ποιότητας του περιβάλλοντος εργασίας και θα τηρεί ατομικό φάκελο πρακτικής άσκησης με τις σχετικές μηνιαίες Εκθέσεις Προόδου. Οι εκπαιδευόμενοι που θα έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον εκατόν είκοσι (120) ημερομίσθια στην ειδικότητα που εγγράφονται θα απαλλάσσονται, εφόσον το επιθυμούν, με υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του ν. 1599/1986, από την υποχρέωση πρακτικής άσκησης. Η πρακτική άσκηση μπορεί να χρηματοδοτείται από εθνικούς ή/και κοινοτικούς πόρους.

Τόπος διεξαγωγής μαθημάτων

Από το άρθρο 8, του Ν. 4521/2018, άρθρο 8 ορίζεται ότι: «Τα μαθήματα διεξάγονται σε χώρους του οικείου Α.Ε.Ι., καθώς και σε κτίρια σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης απογευματινές μόνο ώρες, ή άλλα κτίρια, που πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις και παραχωρούνται για το σκοπό αυτόν στο οικείο Α.Ε.Ι.».

Για το σκοπό αυτό, ήδη ο Δήμος Ασπροπύργου, σε συνεννόηση με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής(ΠΑ.Δ.Α), έχει ορίσει το 1ο ΕΠΑΛ της πόλης, για τη φιλοξενία των δύο (2) Προγραμμάτων, που θα λειτουργήσει, σε συνεργασία με το ΠΑ.Δ.Α.

 

ΔΤ ΔΗΜΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή