Καθαρίζουμε τη Γλυφάδα από την αφισορύπανση

Έναν πρωτότυπο τρόπο επέλεξε ο Δήμος Γλυφάδας για να καθαρίσει την πόλη από την αφισορύπανση. Συνεργεία του Δήμου τις τελευταίες ημέρες τοποθετούν πλαστικά δίχτυα γύρω από τις κολώνες στους δημόσιους χώρους, πάνω στα οποία δεν μπορούν να μπουν αφίσες, καθώς δεν «πιάνει» η κόλλα.

Η παράνομη αφισοκόλληση είναι μια βαθιά και διαχρονική πληγή. Εκτός από το ότι υποβαθμίζει την αισθητική της πόλης, δημιουργεί παράλληλα προϋποθέσεις τροχαίων ατυχημάτων, αφού το μήνυμα σε κάθε κουτί και σε κάθε κολώνα της ΔΕΗ ή στα φανάρια αποσπά την προσοχή του οδηγού. Η ζημιά που προκαλεί στις κολώνες είναι επίσης σημαντική, καθώς η κόλα, το σελοτέιπ και τα αυτοκόλλητα τις φθείρουν σε βάθος χρόνου. Ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, με δήλωσή του, καλεί όλους τους κατοίκους, αλλά και τους επισκέπτες της πόλης, να σεβαστούν τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται καθημερινά για τον καθαρισμό της πόλης και να συνδράμουν όλοι μαζί, ώστε να διατηρείται η Γλυφάδα καθαρή και νοικοκυρεμένη.

Ο τομέας καθαριότητας του Δήμου Γλυφάδας με εντατικούς ρυθμούς το τελευταίο διάστημα καθαρίζει κολώνες, φανάρια, ΚΑΦΑΟ ΔΕΗ και ΟΤΕ από τις αφίσες, τα βάφει και εφαρμόζει ειδικά πλαστικά δίχτυα γύρω από τις κολώνες σε μια προσπάθεια αποτροπής νέας αφισοκόλλησης.

Υπενθυμίζεται, φυσικά, πως ο Κανονισμός Καθαριότητας του Δήμου Γλυφάδας προβλέπει σημαντικά πρόστιμα για την παράνομη αφισοκόλληση.

 

ΔΤ ΔΗΜΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή