Εβδομαδιαία Τοπική Εφημερίδα

Οι «Μικροί Κηπουροί» και πάλι στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων

Για τα Σαββατοκύριακα του Οκτωβρίου που ξεκινά, το πρόγραμμα του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου έχει το αγαπημένο εικαστικό εργαστήρι κηπουρικής μικρών και μεγάλων «Μικροί κηπουροί με πινέλα», τα υπαίθρια εικαστικά παιχνίδια «Στην αυλή του εργοστασίου», ξεχωριστές δραστηριότητες για ενήλικες άνω των 65 ετών αλλά και τις καθιερωμένες πια Κυριακάτικες ξεναγήσεις στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου με ελεύθερη είσοδο.

Περισσότερες πληροφορίες: www.gasmuseum.gr
Για συμμετοχή, απαραίτητη η κράτηση στο 2130109325 και στο [email protected]
Αυτή την Κυριακή 7 και την επόμενη 14 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί, «Στην αυλή του εργοστασίου, Υπαίθρια εικαστικά παιχνίδια».
Οι μικροί μας φίλοι απασχολούνται δημιουργικά, έρχονται σε επαφή με την τέχνη πέρα από το πλαίσιο ενός εκπαιδευτικού προγράμματος και πειραματίζονται με μικτές τεχνικές και νέους τρόπους έκφρασης. (Για παιδιά από 3 ετών.)
Κόστος Συμμετοχής: 4 ευρώ/παιδί
Για την Κυριακή 14 Οκτωβρίου, «Μικροί κηπουροί με πινέλα», το υπαίθριο εικαστικό εργαστήριο κηπουρικής.
Συνδυάζεται άραγε η ζωγραφική με την κηπουρική; Μπορεί ένα εργοστάσιο να εμπνεύσει ένα παιδί; Πώς φροντίζουμε ένα λουλούδι; Τα παιδιά εμπνέονται από το παλιό εργοστάσιο φωταερίου, παίρνουν τα πινέλα τους και ζωγραφίζουν μικρές κεραμικές γλάστρες. Στη συνέχεια, γίνονται «μικροί κηπουροί» και, με τη βοήθεια ειδικών, φυτεύουν στα γλαστράκια τους πολύχρωμα λουλούδια ενώ μαθαίνουν να είναι υπεύθυνα για τη φροντίδα τους.
Κόστος Συμμετοχής: 6 ευρώ/παιδί
-Παιδική χαρά, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων