«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί» Γράφει ο Βασίλης Γιανακόπουλος

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί» Γράφει ο Βασίλης Γιανακόπουλος

Τελικά όλες οι παροιμίες, όπως αποδεικνύεται, είναι βγαλμένες από την ίδια την ζωή. Είναι απόσταγμα, κυριολεκτικά, λαϊκής σοφίας. Όπως για παράδειγμα αυτή που αναφέρω στον τίτλο του σχολίου μου. Και εξηγούμαι:
Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τρίτη 2 Οκτωβρίου, σε μια συνηθισμένη πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ του κ. Δημάρχου και του κ. Νίκου Μαγκανάρη, όταν ο τελευταίος έκανε κριτική για τα πεπραγμένα της σημερινής διοίκησης, μεταξύ των άλλων ανέφερε ότι: «Ούτε ένα οικόπεδο, κ. Μαρκόπουλε, δεν έχετε δεσμεύσει από την Βεΐκου και πάνω για να φτιάξετε μια παιδική χαρά ή έναν βρεφονηπιακό σταθμό». Και η απάντηση του Δημάρχου ήταν: «Δεν έχουμε ευθύνη εμείς, κ. Μαγκανάρη, αν δεν υπάρχουν σήμερα ελεύθερα οικόπεδα, όχι απο τη Βεΐκου και πάνω, αλλά σε όλο το Γαλάτσι. Εσείς είσασταν διοίκηση στο Γαλάτσι για 32 χρόνια.» Τώρα τί να πεις; Ότι έχει άδικο ο Δήμαρχος, δεν το λες γιατί, δυστυχώς, έχει δίκιο!
Ο κ. Μαγκανάρης μπορεί να μην ήταν προσωπικά ο ίδιος στη διοίκηση του Δήμου Γαλατσίου για 32 χρόνια αλλά υπήρξε μέλος για 12 χρόνια των διοικήσεων Παπαδιονυσίου. Είτε ως αντιδήμαρχος είτε ως πρόεδρος νομικού προσώπου είτε ως δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας. Οι περισσότεροι ελεύθεροι χώροι για το Γαλάτσι χάθηκαν από τη μεταπολίτευση και μετά και μέχρι τις αρχές του 2000.
Για να κάνετε μία σύγκριση, θα σας πω ότι το Γαλάτσι ως δήμος έχει την ίδια ζωή με τον Δήμο Ηλιούπολης. Αναφέρω την Ηλιούπολη γιατί κι εκεί, όπως και εδώ, είχαν τα ίδια προβλήματα με τους ελεύθερους χώρους. Εμείς εδώ είχαμε τους κληρονόμους Βέικου, στην Ηλιούπολη είχαν τους κληρονόμους Νάστου. Με τη μόνη και σημαντικότατη διαφορά ότι η Ηλιούπολη διαθέτει σήμερα τις περισσότερες και μεγαλύτερες πλατείες με όλους κεντρικούς δρόμους διπλής κατεύθυνσης με μεγάλη διαχωριστική νησίδα, πρασιές και από τις δύο πλευρές και πολυκατοικίες πανταχώθεν ελεύθερες. Θυμάμαι ότι εκεί γύρω στο 1980, όταν εργαζόμουν σε μία τεχνική εταιρεία, συνεργαζόμασταν με κατασκευαστές της περιοχής Ηλιούπολης. Σε όλες τις μελέτες θέρμανσης που κάναμε λαμβάναμε υπόψιν το πανταχώθεν ελεύθερο. Αυτό μου έκανε εντύπωση γιατί εγώ τότε έμενα στην Κυψέλη.
Το Γαλάτσι, δυστυχώς, τα προνόμια της Ηλιούπολης τα στερείται. Και τούτο γιατί όταν υπήρχαν ελεύθεροι χώροι, δεν φρόντισαν αυτοί που ήταν τότε στη διοίκηση να τους δεσμεύσουν – το αντίθετο με τον Δήμο Ηλιούπολης.
Γι’αυτό όταν γίνεται κριτική, η οποία είναι απαραίτητη και επιβάλλεται να γίνεται, να υπάρχει λίγη προσοχή και να μην μας παρασέρνει ο αντιπολιτευτικός οίστρος. Κακά τα ψέματα, σήμερα στο Γαλάτσι οι ελεύθεροι χώροι είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού.


Στη συνεδρίαση
του Δημοτικού
Συμβουλίου
την Τρίτη…

έγινε συζήτηση και για τα έργα της οδού Πρωτοπαπαδάκη, τα οποία κατά δήλωση του Δημάρχου, σε λίγες μέρες τελειώνουν και θα απομείνει μόνο η δενδροφύτευση.
Μπορεί πράγματι να υπάρχει ορισμένες ώρες της ημέρας ένα σχετικό μποτιλιάρισμα αλλά στο Δημοτικό Συμβούλιο ακούστηκαν υπερβολές.
Και εγώ έχει τύχει να περάσω σε ώρες, μάλιστα, αιχμής αλλά δεν είδα αυτό που αναφέρθηκε για «τραγελαφική κατάσταση». Σε 7 λεπτά είχα κατέβει όλη την Πρωτοπαπαδάκη.
Ναι, είμαστε σε προεκλογική περίοδο αλλά λίγο κράτει παιδιά.


Καλορίζικος!

Τη θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο του παραιτηθέντος Γερμάνου Μελισσουργού, πήρε ο Σπύρος Γριμπαβιώτης ως πρώτος επιλαχών του συνδυασμού.
Ο κ. Γριμπαβιώτης δεν είναι άγνωστος στους Γαλατσιώτες αφού ήταν για χρόνια διευθυντής του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Παπαφλέσσα και έχει διατελέσει και πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών. Μέχρι πρόσφατα ήταν αντιπρόεδρος του νομικού προσώπου Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Γαλατσίου.
Σιδεροκέφαλε, φίλε Σπύρο, και καλή δουλειά!
Άλλη μια αλλαγή στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι η προσχώρηση του μέχρι πρότινος ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Παναγιώτη Δαβίλλα, με προσωπική προφορική δήλωση του ιδίου εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, στο συνδυασμό του Κωσταντίνου Ζώμπου.
Όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές διαμορφώνονται τα σχήματα και οι συνεργασίες.


Η απόρριψη από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση της προσφυγής των τριών δημοτικών συμβούλων Μαγκανάρη, Ζώμπου, Ζέρβα ως κατά νόμον αβάσιμης, πρέπει να μας γίνει μάθημα για να μην εκτειθέμεθα – και περισσότερο οι προσφεύγοντες.
Ο υπερβάλλων αντιπολιτευτικός ζήλος οδηγεί πολλές φορές σε λάθος αποφάσεις.


ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Δήμαρχος προς αντιπολίτευση:
«Προσφέρω και δωρεάν μαθήματα για δημόσια διοίκηση.»
(ΙΕΚ Μαρκόπουλου)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή