Υπηρεσιακή ετοιμότητα για την αντιμετώπιση του τυφώνα «Ζορμπά» – Οδηγίες προς τους πολίτες

“Επί ποδός και σε ετοιμότητα είναι όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου Αττικής προκειμένου να αντιμετωπιστούν με αμεσότητα και αποτελεσματικότητα τυχόν έκτακτες ανάγκες που θα προκύψουν από την έλευση του τυφώνα «Ζορμπά» στο λεκανοπέδιο Αττικής.
Τα τελευταία μετεωρολογικά μοντέλα προβλέπουν ότι ο «Ζορμπάς» θα περάσει πάνω και όχι δίπλα, τελικά, από τις πόλεις της Αττικής προμηνύοντας εντονότερα καιρικά φαινόμενα τα οποία αναμένονται να εκδηλωθούν το απόγευμα και το βράδυ του Σαββάτου, κυρίως στο διάστημα μεταξύ 18.00 και 20.00.
Για αυτό τον λόγο το δημαρχείο Ηρακλείου Αττικής θα παραμείνει ανοιχτό από τις 17.00 έως τις 21.00 για να εξυπηρετήσει κλίσεις και αιτήματα των κατοίκων της πόλης. Οι Ηρακλειώτες μπορούν να επικοινωνούν για αυτό το διάστημα με τα τηλέφωνα του γραφείου δημάρχου: 2132000106 & 102 αλλά και για όλο το 24ωρο στο τηλέφωνο της Πολιτικής Προστασίας 2103359002 – 003.
Τα συνεργεία Περιβάλλοντος και Πρασίνου είναι σε επιφυλακή και διαρκώς έξω στην πόλη προκειμένου να επέμβουν όπου χρειαστεί.

Υπενθυμίζουμε, συμβουλές και οδηγίες για ατομικά μέσα προστασίας μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας:
https://www.civilprotection.gr/sites/default/gscp_uploads/mini_edition_2018.pdf
Οι κυριότερες από αυτές:
Ασφαλίστε αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τον άνεμο ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
Στερεώστε τις διαφημιστικές πινακίδες, που τυχόν έχετε αναρτήσει.
Ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρα.
Αποφύγετε δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.
Αποφύγετε τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (γλάστρες, σπασμένα τζάμια κ.λπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος.”

 

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή