Η 1η Ευρωπαϊκή Αθλητική Διοργάνωση για την Ψυχική Υγεία είναι γεγονός

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Η 1η Ευρωπαϊκή Αθλητική Διοργάνωση  για την Ψυχική Υγεία είναι γεγονός

377 συμμετέχοντες, 35 οργανισμοί από 14 χώρες, 55 εθελοντές, 24 δραστηριότητες, 17 προπονητές, 21-22 Σεπτεμβρίου στο Άλσος Βεΐκου, 23 Σεπτεμβρίου στο Πεδίον του Άρεως. Η 1η Ευρωπαϊκή Αθλητική Διοργάνωση για την Ψυχική Υγεία τελούσε υπό την αιγίδα του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Antonio Tajani, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, είχε λάβει την αρωγή και στήριξη του Υπουργείου Υγείας και την υποστήριξη του Δήμου Γαλατσίου και της Περιφέρειας Αττικής, ενώ η επιστημονική υποστήριξη ήταν από τη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΣΕΦΑΑ) του ΕΚΠΑ.

Η 1η Ευρωπαϊκή Αθλητική Διοργάνωση για την Ψυχική Υγεία επιβεβαίωσε με τον πιο τρανό τρόπο τον αρχικό της στόχο: τη θετική επίδραση του αθλητισμού και της φυσικής άσκησης για την ψυχική μας υγεία. Ισχυρή και αδιαμφισβήτητη εικόνα ήταν τα χαμόγελα χαράς στα πρόσωπα όλων των συμμετεχόντων – τόσο των ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας όσο και του γενικού κοινού. Ο αρχικός στόχος επετεύχθη. Στο Άλσος Βεϊκου επήλθε η ισορροπία μέσα από τη δράση και τα χαμόγελα μέσα από τη συμμετοχή, τη σωματική άσκηση και την ομαδικότητα.
Εθελοντές, προπονητές, οργανωτική επιτροπή, συμμετέχοντες και επισκέπτες βιώσαν στο Άλσος Bέικου και στο Πεδίον του Άρεως την ψυχική ανάταση και την αίσθηση πληρότητας μέσα από μια σειρά αθλητικών και εναλλακτικών δραστηριοτήτων, του χορού και της εικαστικής δημιουργίας.
Η 1η Ευρωπαϊκή Αθλητική Διοργάνωση για την Ψυχική Υγεία, που διοργάνωσε ο φορέας ΚΣΔΕΟ ΕΔΡΑ, αποτέλεσε ένα γεγονός που ξεχώρισε για την ποικιλία του προγράμματος αλλά και την ευκαιρία που έδωσε στους συμμετέχοντες – από Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες – να συναγωνιστούν, να παίξουν, να ανταλλάξουν εμπειρίες, να γελάσουν παρέα, να αλληλοϋποστηριχτούν, να γεμίσουν όμορφες αναμνήσεις, να δοκιμάσουν νέες δραστηριότητες. Ξεσηκώθηκαν με τους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς, ξεφάντωσαν με τη ζωντάνια της zumba και του tumbao, σκόραραν δίποντα και τρίποντα καλάθια, έβαλαν γκολ, δοκίμασαν την αντοχή και την ταχύτητα τους στο τρέξιμο, έκαναν ποδήλατο μέσα σε καταπράσινα μονοπάτια, μυήθηκαν στα μυστικά της capoeira, ηρέμησαν με το tai chi και τη yoga, έπαιξαν όλοι μαζί παιχνίδια και ζωγράφισαν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για την ασφάλεια των συμμετεχόντων προσέφεραν τις υπηρεσίες τους το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, η Interamerican διαθέτοντας ασθενοφόρο για τις ανάγκες της διοργάνωσης, αλλά και οι εθελοντές της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Γαλατσίου.
Το τέλος της διοργάνωσης συνοδεύτηκε από την υπόσχεση όλων να συνεχιστεί αυτή η πρωτοβουλία. Άλλωστε, η δύναμη της θετικής ενέργειας όλων των συμμετεχόντων δεν θα μπορούσε παρά να αποτελέσει το εφαλτήριο, ώστε η σύνδεση του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης να ενταχθεί στην καθημερινότητα μας, αλλά και σε ένα θεσμικό πλαίσιο, η εφαρμογή του οποίου να βρει εύφορο έδαφος σε ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς.
Υπενθυμίζεται ότι η 1η Ευρωπαϊκή Αθλητική Διοργάνωση για την Ψυχική Υγεία αποτελεί κεντρική δράση του ευρωπαϊκού έργου EVENTS Project, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ERASMUS+/Sport, και έχει σαν στόχο τη σύνδεση των πεδίων του Αθλητισμού και της Σωματικής Άσκησης με την Ψυχική Υγεία.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή