Περίεργη & άνευ λόγου παραίτηση, Γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Περίεργη & άνευ λόγου παραίτηση, Γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

Την παραίτησή του από τη θέση του δημοτικού συμβούλου Γαλατσίου υπέβαλε στον Δήμαρχο ο αντιδήμαρχος Γερμάνος Μελισσουργός, μέσω επιστολής η οποία διαβάστηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 25 Σεπτεμβρίου.

Όπως γράφω και στον τίτλο του σχολίου είναι μια παραίτηση περίεργη και άνευ λόγου. Την ίδια άποψη είχαν και όσοι εκ των δημοτικών συμβούλων έλαβαν το λόγο στη συγκεκριμένη συνεδρίαση για να τοποθετηθούν επί της παραίτησης και από την οποία συνεδρίαση απουσίαζε ο κ. Μελισσουργός.
Περίεργη γιατί μόλις πριν 10 μέρες, όπως γράφαμε στο προηγούμενο φύλλο του «Παλμού», ανανεώθηκε από τον Δήμαρχο Γαλατσίου η θητεία του κ. Μελισσουργού στην αντιδημαρχία με ευθύνη τα τεχνικά έργα και το πράσινο. Τι ήταν αυτό το πολύ σοβαρό που συνέβη αυτές τις 10 μέρες ώστε να αναγκαστεί να φτάσει στην παραίτηση ο κ. Μελισσουργός; Κι αν ήταν έτοιμος από καιρό για να παραιτηθεί, γιατί δέχτηκε την ανανέωση της θητείας του;
Δια της βίας διορισμός αντιδημάρχου δεν υπάρχει. Παράδειγμα, ο αντιδήμαρχος Πέτρος Βάσιλας, ο οποίος είχε δηλώσει ότι για λόγους επαγγελματικούς δεν επιθυμούσε την ανανέωση της θητείας του στην αντιδημαρχία και έτσι δεν ανανεώθηκε από τον δήμαρχο.
Μπορεί να υποψιάζομαι αλλά δεν γνωρίζω τους λόγους της παραίτησης του κ. Μελισσουργού. Προφανώς δεν είναι οι λόγοι τους οποίους αναφέρει στην επιστολή του, ότι δηλαδή «τρεις θητείες ως Δημοτικός Σύμβουλος, είναι αρκετός χρόνος, ώστε να αναπτύξει κάποιος την πολιτική του δραστηριότητα, να υλοποιήσει το έργο που του έχει ανατεθεί και να αναδείξει με αποτελεσματικότητα τις κοινωνικές του ευαισθησίες. Πιστεύω, ότι πρόσφερα ό,τι μπορούσα… ο κύκλος αυτός, προς το παρόν, έκλεισε.»
Κι όπως λέει στην αρχή της επιστολής του (ολόκληρη στην σελ. 5), αφού δεν θα είναι υποψήφιος στις άλλες εκλογές, γιατί δεν περίμενε να λήξει η θητεία του ως δημοτικός σύμβουλος τον Απρίλη του 2019 και να παραιτηθεί τότε με μια επιστολή στήριξης στον Γιώργο Μαρκόπουλο ο οποίος τυγχάνει να είναι και κουμπάρος του;
Και τι σημαίνει η αναφορά του «πιστεύω, ότι πρόσφερα ό,τι μπορούσα… ο κύκλος αυτός, προς το παρόν, έκλεισε». Δηλαδή, αν ερμηνεύω σωστά, μπορεί να ανοίξει και πάλι στο μέλλον; Στο κοντινό μέλλον ή το μακρινό; Τον Μάιο του 2019 ή το 2023;
Καλές οι ευχές για επιτυχία του Γιώργου Μαρκόπουλου και της παράταξής του στις επόμενες δημοτικές εκλογές αλλά δεν είδα πουθενά να αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Μελισσουργός ότι στηρίζει τον Γιώργο Μαρκόπουλο και ότι θα βοηθήσει για την επανεκλογή του. «Εύχομαι καλή επιτυχία» για λόγους ευγένειας το λες και στον αντίπαλό σου στις εκλογές.
Όπως αναφέρει και ο κ. Μελισσουργός στην επιστολή του, ήδη έχουμε μπει στην προεκλογική περίοδο και η προσπάθεια του κάθε υποψηφίου δημάρχου είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη στελέχωση του ψηφοδελτίου του με σκοπό φυσικά τη νίκη στις εκλογές. Δεν είναι εύκολη, ειδικά σε αυτές τις εκλογές, η αναζήτηση προσώπων για να ενταχθούν στα ψηφοδέλτια. Η οποιαδήποτε παραίτηση σε προεκλογική περίοδο δεν προσφέρει καλές υπηρεσίες ούτε στο συνδυασμό ούτε στον υποψήφιο δήμαρχο. Και ο κ. Μελισσουργός με την παραίτησή του, δεν προσέφερε υπηρεσίες ούτε στην παράταξη ούτε βοηθά τον Γιώργο Μαρκόπουλο.


-1+1

Τα καθήκοντα του παραιτηθέντος κ. Μελισσουργού στην Τεχνική Υπηρεσία αναλαμβάνει ως εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος ο κ. Πρωτονοτάριος Μανώλης και την ευθύνη για το Πράσινο ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Αμοργιανός Γιώργος, ο οποίος και στο πρόσφατο παρελθόν είχε οριστεί από τον δήμαρχο στο ίδιο πόστο.
Ο κ. Πρωτονοτάριος δεν ανήκει στο συνδυασμό του δημάρχου αλλά είναι δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας και στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές του 2014 ήταν υποψήφιος δήμαρχος. Μαζί με τον ίδιο έχει εκλεγεί ως δημοτικός σύμβουλος και ο Γιάννης Σκληράκης. Και οι δύο απ’ό,τι φαίνεται στις επόμενες δημοτικές εκλογές τον Μάιο του 2019, θα συνεργαστούν με τον Γιώργο Μαρκόπουλο.
Μετά την παραίτηση του Μελισσουργού και τον ορισμό του κ. Πρωτονοτάριου ως υπεύθυνου στα τεχνικά έργα, ο συνδυασμός του Γιώργο Μαρκόπουλου παραμένει στα ίδια επίπεδα. Ένας έφυγε, ένας ήρθε.
Καλή επιτυχία και τους δύο δημοτικούς συμβούλους στο έργο τους αν και είμαι σίγουρος ότι θα την έχουν γιατί και οι δύο είναι σχετικοί με το αντικείμενο που αναλαμβάνουν.


Μα είναι δυνατόν να γίνεται συζήτηση
στο Δημοτικό Συμβούλιο για πάνω από μισή ώρα
για μια επιστολή σκουπίδι κάποιου
ο οποίος χρήζει ιδιαίτερης παρακολούθησης;

Πήγαινε στην κορυφή