Εβδομαδιαία Τοπική Εφημερίδα

19χρονος επιβίωσε μόνος του επί 49 ημέρες στη θάλασσα

Ένας Ινδονήσιος έφηβος, που φρόντιζε μια καλύβα ψαρέματος, επιβίωσε για 49 ημέρες στη θάλασσα, πίνοντας θαλασσινό νερό και μαγειρεύοντας ψάρια πάνω σε ξύλα που αφαιρούσε από το «πλεούμενο».
Ο Aldi Novel Adilang βρισκόταν πάνω στην καλύβα σε απόσταση 77 μιλίων από την ακτή της Ινδονησίας στα μέσα του Ιουλίου, όταν σφοδροί άνεμοι προκάλεσαν το σπάσιμο του δεσίματός του στο λιμάνι, αναγκάζοντας τον 19χρονο να βρεθεί στη θάλασσα πάνω σε ένα ακυβέρνητο «σκάφος».
Κατέληξε χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, πλησίον της νήσου Γκουάμ, όπου τελικά τον περισυνέλεξε ένα πλεούμενο από τον Παναμά.
Σύμφωνα με το BBC, ο 19χρονος εργαζόταν σε ένα «romping», παγίδα για ψάρια που επιπλέει χωρίς κουπιά ή μηχανή. Η δουλειά του ήταν να ανάβει τις λάμπες του σκάφους, που είναι σχεδιασμένες ειδικά για να «τραβάνε» ψάρια.
Η παγίδα, η οποία έχει το σχήμα καλύβας, επιπλέει στη μέση της θάλασσας αλλά είναι αγκυρωμένη από τον πυθμένα με σχοινιά.
Κάθε εβδομάδα, κάποιος από την εταιρεία για την οποία ο 19χρονος εργαζόταν, πήγαινε στο σκάφος για να πάρει τα ψάρια που είχαν αλιευθεί και τον προμήθευε με φαγητό, νερό και καύσιμα.
Στις 14 Ιουλίου όμως τα σχοινιά έσπασαν. Οι προμήθειες που είχαν απομείνει ήταν λιγοστές και ο νεαρός τρεφόταν με ψάρια που έπιανε.
«Ήταν φοβισμένος και συχνά έκλαιγε» αναφέρει ένας Ινδονήσιος διπλωμάτης. «Κάθε φορά που έβλεπε ένα μεγάλο πλοίο, του αναπτερωνόταν το ηθικό, αλλά περισσότερα από 10 πλοία τον προσπέρασαν, χωρίς να τον δει κανένας και να σταματήσει».
Στις 31 Αυγούστου ο Adilang έστειλε ένα σήμα με τον ασύρματο, όταν είδε το παναμέζικο πλοίο κοντά του. Ο καπετάνιος του πλοίου ειδοποίησε την ακτοφυλακή της νήσου Γκουάμ, που έδωσε εντολή να μεταφέρουν τον 19χρονο στην Ιαπωνία, που ήταν και ο προορισμός τους. Ο Adilang έφτασε στην Ιαπωνία στις 6 Σεπτεμβρίου και πέταξε για την Ινδονησία δύο μέρες αργότερα, όπου ξαναβρήκε την οικογένειά του.

ΠΗΓΗ : www.newsbeast.gr