Επόπτες…καθαριότητας, Γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Επόπτες…καθαριότητας, Γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

Επόπτες… καθαριότητας

Η πραγματικότητα λέει ότι αυτή την στιγμή ο Δήμος Γαλατσίου διαθέτει, όπως ομολόγησε και ο Δήμαρχος εντός Δημοτικού Συμβουλίου, διπλάσιο προσωπικό στην καθαριότητα. Θα περίμενε, λοιπόν, κανείς ότι όλοι οι δρόμοι του Γαλατσίου, κεντρικοί και μη, να λάμπουν, να είναι καθρέφτης.
Όχι ότι έχει ιδιαίτερο πρόβλημα καθαριότητας η πόλη μας αλλά να, δεν επιτρέπεται με πλεονάζον προσωπικό να αντικρίζεις τέτοιες εικόνες όπως στη φωτογραφία. Είναι η οδός Ρεθύμνης στη συμβολή της με την οδό Καραϊσκάκη. Τα χόρτα, το ύψος των οποίων έχει ξεπεράσει το μισό μέτρο, προφανώς δεν φύτρωσαν χθες. Κι αν ήταν σε κάποιο απόμερο σημείο, θα μπορούσες να δώσεις άλλοθι. Αλλά εδώ είναι στο κέντρο! Σε καθημερινή, δε, βάση από εδώ περνούν πολλά άτομα τα οποία ανήκουν στον τομέα καθαριότητας του Δήμου αφού είναι ακριβώς δίπλα στον κάδο απορριμμάτων. Από οδοκαθαριστές, εργάτες αποκομιδής, επόπτες καθαριότητας και φυσικά ο πολιτικός προϊστάμενος.
Αλήθεια, οι επόπτες καθαριότητας πόσοι είναι; Γιατί δεν φοράνε, όπως και οι οδοκαθαριστές, ένα φωσφορίζον γιλέκο άλλου χρώματος με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Επόπτης Καθαριότητας Δήμου Γαλατσίου»; Αν γίνει αυτό θα έχει τη δυνατότητα κάθε Γαλατσιώτης στις γειτονιές της πόλης να εκφράζει το παράπονό του ή να ενημερώνει για θέματα που άπτονται της καθημερινότητας. Εγώ το θεωρώ σημαντικό οι επόπτες καθαριότητας να φοράνε φωσφορίζον γιλέκο, χρώματος πορτοκαλί για παράδειγμα, και αναμένω από τη διοίκηση του Δήμου να το υλοποιήσει.


Ανανέωσε για άλλο έναν χρόνο τη θητεία των τεσσάρων
από τους πέντε αντιδημάρχους ο Δήμαρχος Γιώργος Μαρκόπουλος.

Βρισκόμαστε στον τελευταίο χρόνο της πενταετούς θητείας της σημερινής διοίκησης του δήμου και, όπως είναι φυσικό, ο χρόνος αυτός θα είναι προεκλογικός. Φυσικό επίσης είναι ότι και οι τέσσερις σημερινοί αντιδήμαρχοι θα είναι και πάλι υποψήφιοι στις επόμενες δημοτικές εκλογές και θα είναι η εμπροσθοφυλακή του προεκλογικού αγώνα της παράταξης του Γιώργου Μαρκόπουλου.
Ο πέμπτος αντιδήμαρχος Βάσιλας Πέτρος, αν και είχε πετυχημένη θητεία στο πέρασμά του από τη θέση του αντιδημάρχου, δεν δέχτηκε την ανανέωσή της, για λόγους καθαρά επαγγελματικούς.
Εντός των ημερών θα οριστεί και ο πέμπτος αντιδήμαρχος.


Πράσινος υποψήφιος…

Τις προάλλες έλεγα ότι τα πράγματα κινούνται πολύ χαλαρά εδώ στο Γαλάτσι γύρω από τις Δημοτικές Εκλογές αλλά μάλλον θα διαψευστώ.

Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε την ανακήρυξη από τον ΣΥΡΙΖΑ της Ράνιας Καλαντζή ως υποψήφιας δημάρχου Γαλατσίου. Αυτή τη βδομάδα βγήκε στη δημοσιότητα άλλη μία υποψηφιότητα. Το «Πράσινο Κίνημα» ανακοίνωσε τους πρώτους 17 υποψηφίους δημάρχους, μεταξύ αυτών και τον κ. Μανώλη Μουζουράκη, οικονομολόγος – φοροτεχνικός ο οποίος θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Γαλατσίου.
Το «Πράσινο Κίνημα» είναι οι Οικολόγοι που διαφώνησαν με την κυβερνητική συνεργασία του κόμματός τους με τον ΣΥΡΙΖΑ, αποχώρισαν και έκτισαν το δικό τους «μαγαζί».
Εκτός από τους 17 υποψήφιους δημάρχους, ανακοίνωσαν και τέσσερις υποψήφιους περιφερειάρχες σε Αττική, Θεσσαλία, Πελοπόννησο και Δυτική Ελλάδα.
Ο Κώστας Καλογράνης, που μαζί με την Ρία Ακρίβου ηγούνται του Πράσινου Κινήματος είναι από τα πιο παλιά στελέχη των Οικολόγων και ήταν υποψήφιος σε πολλές εκλογικές αναμετρήσεις σε περιφερειακές και βουλευτικές εκλογές. Όλοι οι καλοί χωράνε, παιδιά!


Τί το ήθελε
η κυβέρνηση…

…να πει ότι βγήκαμε από τα μνημόνια αφού, ρε γαμώτο, γνωρίζει ότι είμαστε επιρρεπείς στην σπατάλη;
Δεν είχαν παρακολουθήσει οι κυβερνώντες τι γινόταν τα προηγούμενα χρόνια στα «πολιτιστικά», κατά τον αείμνηστο Βαγγέλη Γιαννόπουλο, κέντρα; Αφού φάγαμε ολόκληρα πακέτα Ντελόρ στα σκυλάδικα, έπρεπε να το περιμενει ότι θα παρουσιαστούν και πάλι τα ίδια φαινόμενα.
Ναι, ναι λοιπόν, ξεκίνησε και πάλι το ξεσάλωμα στη νυχτερινή διασκέδαση! Όπως με πληροφόρησαν, άνω κάτω έγινε κάποιο νυχτερινό μαγαζί από μια παρέα Γαλατσιωτών, στην οποία συμμετείχαν και δημοτικοί παράγοντες με τον λουλουδοπόλεμο και τις σαμπάνιες.
Δεν είμαι αντίθετος με τη διασκέδαση παιδιά αλλά λίγο χαλαρά γιατί μπορεί να βγήκαμε από τα μνημόνια αλλά οι τροϊκανοί είναι ακόμα εδώ και μπορεί να μας πάρουν χαμπάρι. Με προσοχή, λοιπόν, και διακριτικά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή