Επιλογή καθαρά κομματική, Γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Επιλογή καθαρά κομματική, Γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

Η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ «Γαλάτσι Από Κοινού», την Κυριακή που μας πέρασε πραγματοποίησε στο ισόγειο του Δημαρχείου, Γενική Συνέλευση και εξέλεξε, όπως αναμενόταν και όπως είχα γράψει στο προηγούμενο φύλλο, την κα Ράνια Καλαντζή ως επικεφαλής της παράταξης και υποψήφια δήμαρχο Γαλατσίου.

Η κα Καλαντζή είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Γαλάτσι. Τελείωσε το 2ο Λύκειο Γαλατσίου και σπούδασε μαθηματικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έχει εργαστεί για 5 χρόνια ως έκτακτη καθηγήτρια στα ΤΕΙ Αθήνας και για 15 στην Μέση Εκπαίδευση και συγκεκριμένα στο 1ο ΕΠΑΛ Γαλατσίου. Στη συνέχεια πέρασε στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και το 2017 διορίστηκε για 3 χρόνια Γενική Διεύθυντρια στη Σιβιτανίδειο Σχολή. Στις δημοτικές εκλογές του 2014 ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό «Ενότητα για την Ανατροπή» με υποψήφιο δήμαρχο τον Σπύρο Παναγιώτου και ήρθε 5η κατά σειρά με 169 σταυρούς προτίμησης.
Περιττό να αναφέρω ότι το έργο της στις εκλογές της 26ης Μαΐου του 2019 θα είναι πιο δύσκολο από εκείνο του Σπύρου Παναγιώτου το 2014 κι αυτό διότι πρώτον έχουν αποχωρήσει εδώ και πολύ καιρό από τον ΣΥΡΙΖΑ οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι Σπύρος Παναγιώτου και Άρης Παπαδοκωστόπουλος και δεύτερον ο ΣΥΡΙΖΑ τον Μάιο του 2014 ήταν ανερχόμενη πολιτική δύναμη – γι’αυτό και στις βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου 2015 στην πόλη μας πήρε 36,5%. Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ πανελλαδικά κυμαίνεται γύρω στο 20%.
Να θυμίσω ότι η παράταξη «Ενότητα για την Ανατροπή» στις δημοτικές εκλογές του 2014 είχε πάρει 3.047 ψήφους και ποσοστό 12,57% και κατέλαβε την 5η θέση. Πρώτος είχε έρθει ο Κυριάκος Τσίρος με 6.687 ψήφους και ποσοστό 27,58%, δεύτερος ο Γιώργος Μαρκόπουλος με 5.794 ψήφους και ποσοσοτό 23,89%, τρίτος ο Μανώλης Πρωτονοτάριος με 3.175 ψήφους και 13,09% ποσοστό, τέταρτος ο Νίκος Μαγκανάρης με 3.085 ψήφους και ποσοστό 12,72% και έκτος ο Γρηγόρης Χαραλαμπίδης με 2.268 ψήφους και ποσοστό 9,35%.
Για τους λόγους αυτούς το έργο της κας Καλαντζή θα είναι πολύ δύσκολο και η δουλειά που έχει να κάνει αυτούς τους 8 περίπου μήνες μέχρι τις εκλογές είναι σκληρή.
Η επιλογή της κας Καλαντζή, ως υποψήφιας δημάρχου, από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια καθαρά κομματική επιλογή. Η διατυπωμένη από πολλά πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης για συνεργασίες στις αυτοδιοικητικές εκλογές με άλλες προοδευτικές δυνάμεις δεν προχώρησε, απ’ό,τι φαίνεται, εδώ στο Γαλάτσι, και όπως πληροφορήθηκα έχει ενοχλήσει τα πασοκογενή μέλη του. Εκτός αυτού έχει στενοχωρήσει σφόδρα, θα έλεγα, και κάποιους… σώγαμπρους που περίμεναν και διέδιδαν ότι θα έχουν αυτοί την ευλογία του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές τους 2019. Υπομονή, το 2023 θα έχουμε και πάλι δημοτικές εκλογές, ίσως τότε να είναι πιο τυχεροί, αφού στο μεταξύ θα έχουν βελτιωθεί και στην οσφυοκαμψία!
Κλείνοντας, εύχομαι στην κα Καλαντζή καλή επιτυχία και να είναι χρήσιμη για την πόλη μας σε όποιο πόστο κι αν βρεθεί με την εντολή των Γαλατσιωτών.


Αναζήτηση
υποψηφίων

Έγραφα στο προηγούμενο φύλλο του «Παλμού» ότι προς το παρόν τα πράγματα γύρω από τις δημοτικές εκλογές είναι πολύ χαλαρά και χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Απόδειξη ότι είμαστε 8 μήνες πριν την 26η Μαΐου του 2019 και ακόμα δεν γνωρίζουμε ποιοί θα είναι οι υποψήφιοι δήμαρχοι σε αντίθεση με προηγούμενες αναμετρήσεις που ένα χρόνο πριν οι υποψήφιοι είχαν ήδη ξεκινήσει και την διαφημιστική τους προβολή.
Ένα από τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν οι υποψήφιοι δήμαρχοι θα είναι και αυτό της αναζήτησης υποψηφίων δημοτικών συμβούλων για τη στελέχωση των ψηφοδελτίων τους.
Υπάρχει μεγάλη δυστοκία και πολλές αρνήσεις από αναγνωρισμένα και καταξιωμένα στην κοινωνία του Γαλατσίου πρόσωπα να ενταχθούν στα ψηφοδέλτια. Το μικρότερο πρόβλημα, βέβαια, σε αυτό το θέμα το έχει πάντα ο εν ενεργεία δήμαρχος, και στην προκειμένη περίπτωση ο Γιώργος Μαρκόπουλος, ο οποίος έχει πολλές προτάσεις από Γαλατσιώτες να ενταχθούν στο ψηφοδέλτιό του. Δεν γνωρίζω αν αληθεύει αλλά άκουσα ότι ήδη έχει μια λίστα 80 ονομάτων, την οποία επεξεργάζεται.
Το σίγουρο είναι ότι από τους 20 σημερινούς δημοτικούς συμβούλους, για τις επόμενες δημοτικές εκλογές έχει επιλέξει να εντάξει και πάλι στο ψηφοδέλτιο του 16, συν ορισμένους από τους μη εκλεγμένους των προηγούμενων δημοτικών εκλογών. Μεταξύ των ονομάτων της παραπάνω λίστας υπάρχουν και κάποια πρόσωπα πολύ αξιόλογα και με καλή πολιτική μαγιά. Εκτός αυτών, υπάρχουν προς ένταξη στο ψηφοδέλτιό του και πρόσωπα από όλους σχεδόν τους πολιτικούς χώρους.
Περισσότερα για τη στελέχωση των ψηφοδελτίων προσεχώς…

 


Σε συνέχεια του προηγούμενου σχολίου μου…

… για την Ιτέα (το γυναικοχώρι ντε), θέλω να σας ενημερώσω ότι μεταξύ των πολλών καταστημάτων καφέ και εστίασης, υπάρχει κι ένα το οποίο ξεχωρίζει, έχει περάσει σε άλλο επίπεδο. Αυτό είναι το «Μαϊστράλι», εστιατόριο – ψαροταβέρνα του φίλου μου του Σταύρου.
Ειλικρινά δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα πιο καλά και γνωστά εστιατόρια της Αθήνας. Συνδυάζει ποιότητα, εξυπηρέτηση και καλές τιμές.
Με πάρα πολλή δουλειά και αγώνα κατάφερε ο φίλος Σταύρος να το φτάσει σε αξιοζήλευτο επίπεδο.
Όποιοι από εσάς βρεθείτε προς Ιτέα, Γαλαξίδι, Δελφούς, επισκεφθείτε το «Μαϊστράλι» και είμαι σίγουρος ότι δεν θα το μετανοιώσετε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή