Οι προτάσεις της ΚΕΔΕ για να «μη μείνει κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών»

Την υλοποίηση συγκεκριμένων προτάσεων προκειμένου να ενταχθούν όλα τα παιδιά που πληρούν τις προϋποθέσεις του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής 2018-2019» στους παιδικούς σταθμούς ζητά ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ με επιστολή του στον υπουργό Εσωτερικών Αλ. Χαρίτση και την Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ. Φωτίου, καταθέτοντας παράλληλα αίτημα άμεσης τριμερούς συνάντησης.

Ειδικότερα ο κ. Πατούλης καταθέτει στα συναρμόδια υπουργεία τις παρακάτω τέσσερις προτάσεις που διαμορφώθηκαν στην συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ στην Ξάνθη, προκειμένου να μη μείνει κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών:
• Διεύρυνση των κριτηρίων κατανομής των voucher με βασικό στόχο την κάλυψη των κενών θέσεων στις δομές. (Στην ουσία η ΚΕΔΕ προτείνει να υπάρχει η δυνατότητα τα αδιάθετα voucher να μπορούν να αναδιανεμηθούν και σε άλλες περιφέρειες).
• Αύξηση του προϋπολογισμού του προγράμματος, με στόχο την κάλυψη 100% στους δικαιούχους.
• Να δοθεί η δυνατότητα στις δομές των δήμων να καλύψουν τις επιδοτούμενες οικογένειες στο 100% των προσφερομένων θέσεων τους και όχι στο 70% που προβλέπει το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.
• Τα συμπληρωματικά voucher να δοθούν άμεσα εντός του πρώτου δεκαημέρου του Σεπτεμβρίου στους γονείς και όχι σε δεύτερη φάση τον Οκτώβριο.
Ο Γ. Πατούλης στην επιστολή του υπογραμμίζει ότι η ΚΕΔΕ όλο το προηγούμενο διάστημα έχει καταθέσει σειρά αιτημάτων για το θέμα χωρίς όμως να έχει υπάρξει ανταπόκριση από τους αρμόδιους υπουργούς, προσθέτοντας ότι η ΚΕΔΕ «εξ’ αρχής της υλοποίησης του προγράμματος μέσω voucher, είχε εκφράσει την αντίθεσή της και είχε επισημάνει τις παραλείψεις και τις αδυναμίες του θεσμικού πλαισίου με βάση το οποίο γίνεται η κατανομή των θέσεων στους παιδικούς σταθμούς».
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, ζητεί την άμεση ανταπόκρισή της κ. Φωτίου και του κ. Χαρίτση και επισημαίνει ότι «σε κάθε περίπτωση η Αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού, έχοντας αναπτύξει ένα εκτεταμένο δίκτυο χιλιάδων κοινωνικών δομών και υπηρεσιών, έχει αποδείξει εμπράκτως ότι ενισχύει την κοινωνική αλληλεγγύη και την κοινωνική συνοχή».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή