Εβδομαδιαία Τοπική Εφημερίδα

Τραγανά κολοκυθάκια στο φούρνο

Συστατικά:
2 μέτρια κολοκυθάκια (περίπου 1 κιλό)
¼ φλιτζάνι αλεύρι
2 αυγά
1 φλιτζάνι φρυγανιά κατά προτίμηση ολικής αλέσεως
1/3 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα ιταλικά καρυκεύματα (βασιλικός, θυμάρι, μαντζουράνα, ρίγανη, φασκόμηλο, δενδρολίβανο)
¼ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Ελαιόλαδο

Οδηγίες:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς κελσίου. Τοποθετήστε τη σχάρα πάνω σε ένα ταψί και αλείψετε με ελαιόλαδο.

Βάλτε το αλεύρι σε ένα πιάτο. Σε ένα δεύτερο πιάτο ανακατέψτε τα αυγά με 1 κουταλιά της σούπας νερό. Σε ένα τρίτο πιάτο, ανακατέψτε τη φρυγανιά, την παρμεζάνα, το ιταλικό καρύκευμα, τη σκόνη σκόρδου, και το αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθούνε.
Βυθίστε τα κολοκυθάκια στο αλεύρι, τινάζοντας τυχόν περίσσευμα. Στη συνέχεια βουτήξτε τα μέσα στο αυγό και τέλος στη φρυγανιά, φροντίζοντας να καλύψετε καλά τις πλευρές με το μείγμα. Τοποθετήστε τα κολοκυθάκια στη σχάρα. Ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν για περίπου 18-22 λεπτά. Αφήστε να κρυώσουν και σερβίρετε με το αγαπημένο σας ντιπ.