Η συνέντευξη τυπου του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ηράκλειο Κρήτης

Συνέντευξη Τύπου του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας
κ. Κυριάκου Μητσοτάκη
στο Ηράκλειο Κρήτης

Κ. ΖΟΥΛΑΣ:
Να καλησπερίσω και τους τηλεθεατές από το Ηράκλειο της Κρήτης όπου κάναμε σήμερα μία περιοδεία με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. Είναι η δεύτερη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί σε αυτήν την άτυπη προεκλογική περίοδο που, θα έλεγα, έχει ξεκινήσει. Θα ήθελα να είναι σύντομες οι ερωτήσεις σας, είναι συνάδελφοι σχεδόν από όλο το νησί. Θα ξεκινήσουμε με ερωτήσεις γενικού περιεχομένου και μετά θα πάμε σε τοπικού περιεχομένου.

ΡΑΝΙΑ ΜΩΡΑΪΤΗ (Κρήτη TV):
Καλησπέρα, κύριε Πρόεδρε, καλώς ήρθατε, θα ξεκινήσω με την τρέχουσα επικαιρότητα. Αυτή τη στιγμή οι σχέσεις Ελλάδας Ρωσίας βρίσκονται στο ναδίρ με τις απελάσεις των Ρώσων διπλωματών αλλά και της ανακοίνωσης για ματαίωση της επίσκεψης του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών.

Με όσα γνωρίζετε μέχρι τώρα, πιστεύετε ότι έγιναν οι κατάλληλοι χειρισμοί; Εσείς πώς θα χειριζόσασταν μία τέτοια υπόθεση; Και το λέω αυτό γιατί πέρα από τα διπλωματικά υπάρχει και άλλη μία παράμετρος, όπως για παράδειγμα τι πρόκειται να συμβεί με το 1-1,5 εκατομμύριο τουρίστες που βρίσκονται, έρχονται στη χώρα ολόκληρη κάθε χρόνο, κάθε τουριστική σεζόν, αρκετοί από αυτούς και στην Κρήτη που βρισκόμαστε σήμερα.

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ:
Κυρία Μωραΐτη, σας ευχαριστώ για την ερώτηση. Δεν μπορώ να σας την απαντήσω με ακρίβεια διότι δεν γνωρίζω όλα τα δεδομένα. Η Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση από την Κυβέρνηση για το ζήτημα αυτό και κατά συνέπεια η πληροφόρηση την οποία έχουμε είναι η πληροφόρηση η οποία είναι δημόσια διαθέσιμη. Από αυτά τα οποία γνωρίζουμε, σε περίπτωση που πράγματι υπήρξε μία παρέμβαση σε εσωτερικά ζητήματα της χώρας, είναι προφανές ότι η Ελληνική Δημοκρατία πρέπει να αντιδράσει με αποτελεσματικότητα και με αποφασιστικότητα.

Από εκεί και πέρα, εύχομαι και ελπίζω να μην υπάρξει μία περαιτέρω αδικαιολόγητη κλιμάκωση στις σχέσεις μεταξύ Ελλάδος και Ρωσίας και εύχομαι επίσης να μην επιδιώξουν κάποιοι να χρησιμοποιήσουν ένα ζήτημα εξωτερικής πολιτικής για εσωτερική πολιτική κατανάλωση. Διότι βλέπω ότι υπάρχει μια προσπάθεια σύνδεσης αυτής της υπόθεσης -για την οποία όπως σας είπα δεν γνωρίζω τίποτα περισσότερο από αυτά τα οποία γνωρίζετε και εσείς- με τις κατά την άποψή μας δικαιολογημένες αντιδράσεις που υπάρχουν από τη μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας για το ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών.

Ας μην μπλέκουμε λοιπόν τα δυο ζητήματα. Προφανώς και η ελληνική κοινωνία δεν αντιδρά στη συμφωνία αυτή επειδή είναι υποκινούμενη από κανέναν. Αντιδρά στη συμφωνία αυτή επειδή είναι μια κακή συμφωνία, επειδή ο κ. Τσίπρας και ο κ. Κοτζιάς εκχώρησαν τη «μακεδονική» εθνότητα και τη «μακεδονική» γλώσσα στη γειτονική χώρα η οποία πανηγυρίζει για αυτό και κατά συνέπεια μπορώ να καταλάβω απόλυτα γιατί η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας είναι απέναντι σε αυτή τη συμφωνία.

Εμείς θέσαμε όλους προ των ευθυνών τους, χρησιμοποιήσαμε όλα τα κοινοβουλευτικά όπλα τα οποία έχουμε στη διάθεσή μας, συμπεριλαμβανομένης και της πρότασης μομφής, και οι 153 βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας οι οποίοι έδωσαν στήριξη επί της ουσίας στην Κυβέρνηση συνυπέγραψαν ο καθένας προσωπικά τη συμφωνία των Πρεσπών και φέρουν ακέραια την ευθύνη για τις εξελίξεις στο ζήτημα αυτό.

ΣΩΤΗΡΙΑ ΠΕΛΕΔΗΜΟΥ (ΣΚΑΙ Κρήτης):
Καλησπέρα και από εμένα, καλώς ήρθατε. Μιας και αναφερθήκατε ήδη στη συμφωνία των Πρεσπών, θέλω να βάλω στην κουβέντα μας τη δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, με τους πολίτες να φαίνονται διχασμένοι απέναντι στο δημοψήφισμα στο οποίο ετοιμάζεται να πάει ο κ. Ζάεφ.

Την ίδια ώρα ο κ. Ζάεφ ξεκινά την προεκλογική καμπάνια και θέλω να σας ρωτήσω καταρχάς την εκτίμησή σας, αν υπάρχει μια τέτοια, για την έκβαση του δημοψηφίσματος και πώς ένα όχι στο δημοψήφισμα εκτιμάτε ότι θα επηρεάσει την εσωτερική πολιτική κατάσταση εδώ στη χώρα μας.

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ:
Δεν θα κάνω κανένα σχόλιο για το τι μπορεί να συμβεί ή τι δεν μπορεί να συμβεί στο δημοψήφισμα που προγραμματίζει η γειτονική χώρα. Αυτό το οποίο μπορώ να πω είναι ότι η Νέα Δημοκρατία δεν συμφωνεί με αυτή τη συμφωνία. Εξηγήσαμε με απόλυτη σαφήνεια τους λόγους για τους οποίους είμαστε αντίθετοι σε αυτή τη συμφωνία. Η Νέα Δημοκρατία δεν θα κυρώσει τη συμφωνία αυτή εφόσον αυτή φτάσει στην ελληνική Βουλή.

Από εκεί και πέρα, το τι συμβαίνει στη γειτονική χώρα δεν θέλω να το σχολιάσω, θα πω μόνο ότι ο κ. Ζάεφ συστηματικά χρησιμοποιεί το όνομα Δημοκρατία της Μακεδονίας για να προσδιορίσει τη χώρα την οποία εκπροσωπεί, και επενδύει πάρα πολλά στο ζήτημα της μακεδονικής γλώσσας και της μακεδονικής ταυτότητας, της μακεδονικής εθνότητας, επιβεβαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο τις σοβαρές μας επιφυλάξεις. Για πρώτη φορά η ελληνική Κυβέρνηση εκχώρησε τη γλώσσα και την εθνότητα στη γειτονική χώρα δίνοντας ταυτόχρονα και το πράσινο φως για να ενταχθεί αυτή στο ΝΑΤΟ. Από εκεί και πέρα, κανένα περαιτέρω σχόλιο για το τι γίνεται στη γειτονική χώρα.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ (Ανατολή):
Κύριε Πρόεδρε, προηγουμένως υπονοήσατε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να αξιοποιήσει την κινητικότητα στα εθνικά θέματα. Αλλά βλέπουμε μια κινητικότητα και των κυβερνητικών παραγόντων ανά τη χώρα. Μια κινητικότητα που υποδηλώνει προεκλογική περίοδο. Χθες σας άκουσα στην πολιτική επιτροπή να λέτε ότι η Κυβέρνηση έπαιξε τη χώρα στα ζάρια και δεν έχει σε τίποτα το να την παίξει και στην ρουλέτα για τις εκλογές.

Την ίδια ώρα βλέπουμε στο Ποτάμι μια έντονη αντιπαράθεση του κ. Ψαριανού με τον κ. Μαυρωτά, ένα προεκλογικό κλίμα. Βλέπετε κοντινή εξέλιξη εκλογική; Και θέλω και ένα σχόλιο για την κινητικότητα στο Ποτάμι.

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ:
Η επιθυμία μας είναι να γίνουν εκλογές το συντομότερο δυνατό. Η χώρα έχει μπει σε μια άτυπη παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, δεν θα βγει ωφελημένη από αυτήν. Η Κυβέρνηση δεν έχει τίποτα παραπάνω να προσφέρει στη χώρα και όσο πιο σύντομα προκηρύξει εκλογές, τόσο καλύτερα θα είναι για το μέλλον της πατρίδας μας. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω πότε ο κ. Τσίπρας θα επιλέξει να προσφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία. Όποτε και να το κάνει, η εκτίμησή μου είναι ότι θα χάσει: είτε επιλέξει να το κάνει το φθινόπωρο είτε επιλέξει τις τετραπλές εκλογές, ένα σενάριο το οποίο διακινείται έντονα, ταυτόχρονες δηλαδή ευρωεκλογές, εθνικές εκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές στις 26 Μαΐου 2019. Ίσως πιστεύει ότι με κάποιο τρόπο η οργή του κόσμου θα επιμεριστεί. Θα διαπράξει ένα μεγάλο σφάλμα αν το πιστεύει αυτό, θα υποστεί μία βαριά ήττα σε όλα τα μέτωπα.

Αυτή τη στιγμή η χώρα χρειάζεται μία δυναμική επανεκκίνηση, χρειάζεται μια καινούργια πολιτική πρόταση ανάπτυξης, μία πρόταση η οποία θα θέτει τις επενδύσεις, τις δουλειές και το διαφορετικό μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής στο επίκεντρο των κυβερνητικών πρωτοβουλιών.

Η Νέα Δημοκρατία διαθέτει αυτή την πρόταση, είναι μία πρόταση τεκμηριωμένη, την έχω παρουσιάσει αναλυτικά σε πολλές ευκαιρίες που μου έχουν δοθεί, θα έχω τη δυνατότητα να την επαναλάβω και να την κάνω ακόμα πιο συγκεκριμένη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Και πιστεύω ότι στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν, θα συγκρουστούν δύο διαφορετικές αντιλήψεις για το μέλλον της χώρας.

Η μία αντίληψη, η οποία δίνει μεγάλη έμφαση σε ένα μεγάλο, σπάταλο και εν πολλοίς κομματικό κράτος το οποίο συντηρείται από μία υψηλή φορολογία την οποία πληρώνει και καταβάλλει η παραγωγική Ελλάδα. Αυτή είναι η πρόταση την οποία κομίζει ο κύριος Τσίπρας.

Και η άλλη πρόταση, η οποία δεν δίνει τόση έμφαση στα επιδόματα όσο στις ευκαιρίες, μία πρόταση η οποία έχει στον πυρήνα της την προσέλκυση επενδύσεων, θέτει ως απόλυτη προτεραιότητα τη μείωση της φορολογίας και το συμμάζεμα της κρατικής μηχανής. Αυτή είναι η πρόταση την οποία κομίζει η Νέα Δημοκρατία. Είμαι σίγουρος, έχοντας γυρίσει πια όλη την Ελλάδα -και τα βιώματά μου και σήμερα από την πολύ ωραία περιοδεία την οποία έκανα στο Λασίθι είναι τα ίδια βιώματα με αυτά τα οποία παίρνω παντού όπου και αν βρίσκομαι- ότι ολοένα και περισσότεροι πολίτες εμπιστεύονται τη Νέα Δημοκρατία και θα μας δώσουν στις επόμενες εκλογές την ευκαιρία να κάνουμε το σχέδιό μας πραγματικότητα.

Για το Ποτάμι δεν έχω να σας πω πολλά γιατί δεν μπορώ να σχολιάσω εξελίξεις σε κανένα άλλο κόμμα, δεν είναι πρέπον, δεν είναι δόκιμο να σχολιάζω το τι γίνεται σε άλλους κομματικούς σχηματισμούς. Αυτό το οποίο με ενδιαφέρει εμένα είναι η Νέα Δημοκρατία, πώς θα διευρύνουμε την απήχησή μας, πώς θα προσεγγίσουμε συμπολίτες μας οι οποίοι κινούνται σε αυτό το ο οποίο αποκαλούμε μεσαίο, κεντρώο χώρο, καθώς και πώς θα κάνουμε τους συμπολίτες μας, οι οποίοι εμπιστεύτηκαν στις προηγούμενες εκλογές τον κύριο Τσίπρα αλλά απογοητεύτηκαν, να ακούσουν την πρότασή μας και να μας εμπιστευτούν και αυτοί.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΟΥΠΗΣ (ΕΡΤ):
Κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα να ασχοληθούμε λίγο με το θέμα των συντάξεων, ένα ζήτημα το οποίο καίει χιλιάδες συνταξιούχους. Η νέα εγκύκλιος που φέρει ήδη την υπογραφή του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών του κυρίου Χουλιαράκη, περιέχει τις οδηγίες του Υπουργείου Οικονομικών προς τους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης για το πώς θα καταρτίσουν εκείνοι τους προϋπολογισμούς τους και περιέχει ήδη τις ψηφισμένες μειώσεις στις συντάξεις με ισχύ από την Πρωτοχρονιά του 2019. Θα ήθελα το σχόλιό σας για αυτό το θέμα το οποίο, επαναλαμβάνω, καίει πάρα πολύ κόσμο.

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ:
Κύριε Τρουπή, εδώ και πολύ καιρό, έχουμε ισχυριστεί ότι ο κύριος Τσίπρας έχει επί της ουσίας υπογράψει ένα άτυπο τέταρτο μνημόνιο. Γιατί το λέμε αυτό; Διότι έχει ψηφίσει η κυβερνητική πλειοψηφία σκληρά δημοσιονομικά μέτρα, τα οποία εκτείνονται πέραν του ορίζοντα λήξης του τρίτου προγράμματος. Μέτρα για το 2019, για το 2020: τα μέτρα του 2019 αφορούν φυσικά τις επιπλέον περικοπές των συντάξεων, τα μέτρα του 2020 αφορούν στη μείωση του αφορολόγητου.

Η Νέα Δημοκρατία δεν ψήφισε αυτά τα μέτρα, είναι μέτρα τα οποία ψηφίστηκαν από την κυβερνητική πλειοψηφία. Η Νέα Δημοκρατία πριν από δύο εβδομάδες κατέθεσε στο ελληνικό κοινοβούλιο μία τροπολογία με την οποία καταργούνται επί της ουσίας, εάν ψηφιζόταν, εάν στηριζόταν από την κυβερνητική πλειοψηφία, οι μειώσεις των συντάξεων τις οποίες ο κύριος Τσίπρας νομοθέτησε.

Το κάναμε για να καταδείξουμε το μέγεθος της κυβερνητικής υποκρισίας. Γιατί το λέω αυτό; Διότι διακινούνται διάφορες φήμες ότι η Κυβέρνηση έχει την δυνατότητα ή την πρόθεση ενδεχομένως να αναστείλει ή να καταργήσει τις περικοπές των συντάξεων. Εάν μπορεί να το κάνει ας το κάνει. Να στηρίξει λοιπόν την τροπολογία που εμείς καταθέσαμε. Κανείς δεν θέλει και κανείς δεν κρίνει σήμερα -σίγουρα δεν το κρίνει η Νέα Δημοκρατία- ότι οι περικοπές αυτές των συντάξεων είναι απαραίτητες, αλλά ας σταματήσουμε επιτέλους να κοροϊδεύουμε τους συνταξιούχους. Να τους πούμε την αλήθεια, εφόσον η Κυβέρνηση έχει αναλάβει δεσμεύσεις οι οποίες είναι αδιαπραγμάτευτες και εφόσον οδηγηθούμε τελικά στο απευκταίο σενάριο οι συντάξεις να κοπούν, να ενημερώσει με εντιμότητα του συνταξιούχους, να γνωρίζουν τουλάχιστον οι άνθρωποι τι τους περιμένει.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΙΩΤΑΚΗΣ (Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Κρήτης):
Κύριε Πρόεδρε, καλώς ήρθατε και από εμένα. Τα εκλογικά σενάρια είναι στην πρώτη γραμμή. Θέσατε ουσιαστικά και το κόμμα το δικό σας, σε ένα προεκλογικό momentum για να είστε έτοιμοι όποτε και αν γίνουν αυτές οι εκλογές.

Είχαμε σήμερα και την υπόθεση της εκλογικής περιφέρειας της Β’ Αθήνας, μάλιστα υπήρξε και ένα σχετικό σποτ το οποίο βγήκε από την Κυβέρνηση όπου αναφέρεται ο Πρωθυπουργός για την κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών. Θα θέλαμε το δικό σας σχόλιο και σε σχέση με την κατάτμηση και σε σχέση με το αν όλα αυτά παρά το γεγονός ότι ξορκίζουμε τις εκλογές τις φέρνουν όλο και πιο κοντά.

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ:
Όπως σας είπα, όσο συντομότερα γίνουν οι εκλογές, τόσο το καλύτερο. Είπαμε μάλιστα και στην πολιτική μας επιτροπή ότι συνιστώ στον κ. Τσίπρα να προκηρύξει εκλογές πριν τη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης. Θα βρει και ένα βολικό άλλοθι να μην ανέβει στη βόρειο Ελλάδα.

Το κόμμα είναι σε εκλογική ετοιμότητα, είναι σε εκλογική ετοιμότητα εδώ και καιρό. Προσωπικά δεν έχω σταματήσει να γυρνώ όλη την Ελλάδα, να ακούω τους πολίτες, να συνομιλώ μαζί τους, να συνομιλώ με τους παραγωγικούς φορείς και με αυτό τον τρόπο να συνδιαμορφώνουμε μαζί με τους πολίτες το πρόγραμμά μας για την επόμενη μέρα. Κατά συνέπεια η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη. Και αύριο να γίνουν εκλογές εμείς είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις μιας εκλογικής αναμέτρησης. Πραγματικά βρίσκω ειρωνικό το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας επέλεξε με ένα ακόμα βίντεο -μετά το ατυχές κατά την άποψή μου βίντεο των Πρεσπών- να διαφημίσει την πρωτοβουλία του για την κατάτμηση της Β’ Αθηνών. Παραβιάζει ανοιχτές θύρες.

Θέλω να θυμίσω ότι για το ζήτημα αυτό έχω τοποθετηθεί από το 2004 όταν εκλέχθηκα τότε πρώτος βουλευτής στη Β’ Αθηνών με 150.000 σταυρούς. Είχα πει από τότε ότι οι μεγάλες εκλογικές περιφέρειες πρέπει να σπάσουν για τον απλούστατο λόγο ότι δεν ευνοούν, δεν ενθαρρύνουν την απευθείας επικοινωνία των εκπροσώπων του ελληνικού λαού με τους πολίτες.

Κατά συνέπεια, εμείς είμαστε σε αυτή τη γραμμή εδώ και πάρα πολύ καιρό. Όμως είχαμε συμπληρώσει την πρότασή μας και με ένα δεύτερο σκέλος, το οποίο ο κος Τσίπρας επιμελώς απέκρυψε από το βίντεό του. Ποιο είναι αυτό: μαζί με την κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών να δώσουμε επιτέλους τη δυνατότητα στους Έλληνες οι οποίοι κατοικούν στο εξωτερικό να ψηφίσουν στο μόνιμο τόπο διαμονής τους. Ένα αίτημα το οποίο κατά γενική ομολογία είναι απολύτως δικαιολογημένο. Η Ελλάδα μαζί με την Ιρλανδία είναι οι μόνες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν δίνουν τη δυνατότητα στους πολίτες που κατοικούν εκτός των συνόρων τους να ψηφίζουν από τον μόνιμο τόπο διαμονής τους. Ο κος Τσίπρας επέλεξε για αυτό το μείζον ζήτημα που αφορά εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας να μην πει στο βίντεό του ούτε μια κουβέντα. Παρέπεμψε το θέμα σε κάποια επιτροπή, το παρέπεμψε στις καλένδες. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι δεν πρόκειται να φέρει καμιά νομοθετική ρύθμιση η οποία να δίνει τη δυνατότητα στους Έλληνες τους εξωτερικού να ψηφίζουν στις επόμενες εκλογές. Και το κάνει αυτό διότι προφανώς φοβάται την ετυμηγορία τους.

Θέλω όμως να πω εδώ πέρα ότι αυτή η πολιτική εκτός από άδικη είναι και βαθιά ταξική. Μου έκανε πολύ εντύπωση πως ένα κόμμα της Αριστεράς την υπερασπίζεται. Κάποιος έχει λεφτά και περιουσία και οικονομική δυνατότητα, ναι, μπορεί να πάρει το αεροπλάνο και να επιστρέψει στην Αθήνα ή στην Κρήτη να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα. Αυτός όμως ο οποίος δεν έχει αυτή τη δυνατότητα, δεν θα μπορεί να συμμετέχει στις επόμενες εθνικές εκλογές. Ξεκαθαρίζω λοιπόν για άλλη μια φορά και εδώ πέρα από την Κρήτη, το δικαίωμα στους Έλληνες που κατοικούν μόνιμα στο εξωτερικό να ψηφίζουν από το μόνιμο τόπο διαμονής τους θα αποτελέσει μια από τις πρώτες νομοθετικές πρωτοβουλίες της Νέας Δημοκρατίας εφόσον μας εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός.

Όπως γνωρίζετε, για να περάσει αυτή η σχετική διάταξη χρειάζονται 200 βουλευτές. Και τότε όλοι οι βουλευτές της επόμενης Βουλής θα αναμετρηθούν με τις ευθύνες τους. Δεν θα μπορούν να κρύβονται ούτε να παραπέμπουν την επίλυση του ζητήματος αυτού στις καλένδες. Ο κ. Τσίπρας για άλλη μια φορά κοροϊδεύει αυτούς τους Έλληνες τους οποίους και αυτός -όχι μόνο αυτός αλλά και αυτός με τις πολιτικές του- έδιωξε από την Ελλάδα. Σήμερα, υπάρχουν 400.000 νέοι άνθρωποι που έφυγαν τα χρόνια της κρίσης. Είναι ένα αναξιοποίητο δυναμικό για την πατρίδα μας. Πρέπει να τους πείσουμε με κάποιον τρόπο να κρατήσουν ζωντανή τη σχέση με την Ελλάδα. Και κάποια στιγμή να επιστρέψουν και να φέρουν τις εμπειρίες τους, τις γνώσεις τους, τα βιώματα τους και να τα θέσουν στην υπηρεσία της Ελληνικής κοινωνίας και της Ελληνικής οικονομίας.

Άρα, το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να τους δώσουμε τη δυνατότητα να συμμετέχουν στα κοινά. Ας έρθουν, λοιπόν, όλοι αυτοί, ας κάνουν τον κόπο να έρθουν να ψηφίσουν στις επόμενες εθνικές εκλογές. Και δεσμεύομαι ότι είναι η τελευταία φορά που θα χρειαστεί να το κάνουν.

 

δελτιο τυπου 20/07/18

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή