Προχωρά σημαντικό έργο για την αντιπλημμυρική προστασία του Δήμου Νέας Ιωνίας

Προχωρά σημαντικό έργο για την αντιπλημμυρική προστασία του Δήμου Νέας Ιωνίας

Κατασκευή δικτύου ομβρίων σε περιοχές του Δήμου

Ένα ακόμη σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο βρίσκεται σε εξέλιξη στον Δήμο Νέας Ιωνίας, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 4,75 εκατομμυρίων ευρώ με αντικείμενο την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων σε περιοχές του Δήμου, το οποίο, βρίσκεται σε εξέλιξη μετά και την υπογραφή της σχετικής Σύμβασης από την Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου.

Συγκεκριμένα, το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων διαφόρων διατομών κύριων αγωγών, 195 φρεατίων επίσκεψης για τη συντήρηση και έλεγχο του δικτύου και 871 φρεατίων υδροσυλλογής. Η επιλογή των περιοχών παρέμβασης μελετήθηκε ώστε να καλύψει οδούς στις οποίες αυτή τη στιγμή δεν υφίσταται δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων, καθώς και οδούς στις οποίες λειτουργούν παλαιοί παντοροϊκοί αγωγοί σε κακή κατάσταση.

Πρόκειται για έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα πρωτοβουλιών και ενεργειών της Περιφέρειας Αττικής, στο πλαίσιο της συνολικής στρατηγικής αντιπλημμυρικού σχεδιασμού για την προστασία των ανθρώπινων ζωών και των περιουσιών των πολιτών απέναντι σε φαινόμενα που εντείνονται τα τελευταία χρόνια λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Οι περιοχές της Νέας Ιωνίας που καλύπτει το έργο

Οι περιοχές που καλύπτονται με το έργο ορίζονται από τις οδούς: Λυκαονίας – Αντιγόνης, Μεγάλου Αλεξάνδρου, Σινώπης – Κορδελιού – Νίγδης, Σεφέρη – Τροίας, Δεμιρδεσίου και Παρθενίου, Παλαιολόγων – Μαλακοπής – Τραπεζούντος, Αναγεννήσεως – Γιαννά, Κυκλάδων

και Τυρολόης – Ρεθύμνου – Νίγδης – Χανίων, Μήδειας, Ηπείρου, Παναιτωλίου, Ν/ρχου Νοταρά και Ακριτών, Ανδρέα Δημητρίου, Οκτάβιου Μερλιέ, Βρυούλων και Νισύρου, Αλ. Παναγούλη, Καβάλας – Σιλυβρίας – Καΐστρου – Αγ. Κωνσταντίνου – Κυζίκου, Σμύρνης – Δούκαρη – Καστελλορίζου – Ελ Αλαμέιν – Φιλήντα – Πεσματζόγλου – Ευαγγελικής Σχολής – Κρήτης, Αγ. Αναργύρων, Αργυρουπόλεως – Επταπύργου – Σόλωνος και Σεβαστείας, Μαινεμένης, Κηφισού.

Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν θα θωρακίσουν αντιπλημμυρικά την ευρύτερη περιοχή της Νέας Ιωνίας, ενώ θα απαλλάξουν 7.500 πολίτες από την ανασφάλεια και τον κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων.

84,4 εκ. ευρώ για αντιπλημμυρικά μέσω του ΠΕΠ Αττικής

Πλέον στο ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 έχουν ενταχθεί και υλοποιούνται 21 αντιπλημμυρικά έργα και μία μελέτη, προϋπολογισμού 84,4 εκατομμυρίων ευρώ. Το ΠΕΠ Αττικής έχει πετύχει τα υψηλότερα ποσοστά συμβασιοποιημένων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας μεταξύ όλων των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (ΕΠ) του ΕΣΠΑ 2014-2020, γεγονός που οδήγησε στην αύξηση του ποσοστού υπερδέσμευσης, σε 140%, για τον Θεματικό Στόχο 5, προκειμένου να καλυφθούν οι υψηλές ανάγκες που υπάρχουν στον τομέα αυτόν
ΔΤ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή