Μια από τα ίδια, Γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Μια από τα ίδια, Γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

Ας πούμε και δυο κουβέντες για την ποιότητα των παραστάσεων, θεατρικών και μουσικών, του φετινού Φεστιβάλ. Όχι μόνο «μια από τα ίδια» που λέει ο τίτλος του σχολίου αλλά «μια από χειρότερα».

Έχουμε βαρεθεί με τους ΕΜΕΛΛΟΝ, τη Μαρία Ραφαέλα, τα μουσικά αφιερώματα, τον Καραγκιόζη και για γαρνίρισμα ρίχνουμε και μια «Δίκη του Σωκράτη».
Για να μην παρεξηγηθώ, όλους τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν με διάφορα σχήματα, τους θεωρώ αξιόλογους. Δεν γίνεται όμως κάθε χρόνο να μονοπωλούν τις εκδηλώσεις τα ίδια πρόσωπα και σχήματα.
Θα απαντήσουν οι διοργανωτές του Φεστιβάλ ότι εν μέσω οικονομικής κρίσης, ο κόσμος θέλει και πρέπει να διασκεδάζει και λίγο, όμως δεν διαθέτει την οικονομική άνεση γι’ αυτό. Συμφωνώ κι εγώ να υπάρχουν δωρεάν παραστάσεις για τον κόσμο από θεατρικές, μουσικές και παιδικές. Αλλά τί εμποδίζει τους αρμόδιους να εντάξουν στον προγραμματισμό του Φεστιβάλ και κάποιες αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις με εύλογο αντίτιμο εισιτηρίου; Υπάρχουν συμπολίτες μας οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να διαθέσουν ένα μικρό ποσό για να παρακολουθήσουν μια αξιόλογη θεατρική παράσταση.
Εξάλλου αν ο Δήμος Γαλατσίου παραχωρεί το θέατρο στο Άλσος δωρεάν, θα μπορεί να απαιτεί από το θεατρικό σχήμα να διαμορφώνει το εισιτήριο σε χαμηλή τιμή ώστε να μπορέσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας να παρακολουθήσουν μια καλή θεατρική παράσταση.
Ας το έχουν υπόψιν τους αυτό οι αρμόδιοι για το επόμενο Φεστιβάλ.


Νεότερα
της δημοσκόπησης

Έγραφα στο φύλλο του «Παλμού» στις 22 Ιουνίου σχετικά με μια δημοσκόπηση της εταιρείας MRB, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Γαλάτσι, ότι εάν δουν το φως της δημοσιότητας τα αποτελέσματα της έρευνας, τότε θα πρέπει να το σκεφτούν πολύ κάποιοι πριν πάρουν την απόφαση να είναι υποψήφιοι δήμαρχοι. Επαναλαμβάνω το ίδιο και τώρα, γιατί όπως έδειξε η έρευνα, το παιχνίδι έχει τελειώσει, πριν ακόμα δοθεί η εκκίνηση, η κούρσα, σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, θα είναι μόνο για έναν.
Θα πείτε ότι είναι πολύ νωρίς για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα. Ναι, συμφωνώ. Αλλά εκτός της πρόθεσης ψήφου υπάρχουν και τα ποιοτικά στοιχεία της δημοσκόπησης, τα οποία τις περισσότερες φορές είναι πιο σημαντικά. Όταν για παράδειγμα οι δημότες αναγνωρίζουν ότι η πόλη είναι καθαρή, αυτό είναι θετικό στοιχείο για τη διοίκηση του Δήμου και για τον ίδιο τον Δήμαρχο. Όταν οι δημότες χαρακτηρίζουν τον δήμαρχο «λαϊκό, απλό, προσιτό, εργατικό», τότε αυτό είναι ένα ακόμα θετικό στοιχείο.
Ισχύει στην πράξη αυτό που λέμε «τα παράπονά σας στον Δήμαρχο», κι αυτό που ζητούν στην ουσία οι δημότες από τον δήμαρχο δεν είναι η τακτοποίηση της ΑΟΖ αλλά η βελτίωση της καθημερινότητάς τους. Και τον επιβραβεύουν όταν βλέπουν ότι αυτό πραγματοποιείται.
Είπαμε ότι είναι πολύ νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα αλλά μπορεί κάποιος να πάρει μια πρώτη γεύση πώς σκέφτονται οι Γαλατσιώτες να συμπεριφερθούν στις επόμενες δημοτικές εκλογές.


Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου,
την Τρίτη 10 Ιουλίου…

…συζητήθηκε για λίγο και το θέμα της ενοικίασης για 4 μέρες του θεάτρου στο Άλσος στην εταιρεία τηλεοπτικών προγραμμάτων που έχει στη δικαιοδοσία της το σόου Survivor που προβάλλεται από τον ΣΚΑΪ.
Αφού στην αρχή ακούστηκαν κάποιες φωνές που έλεγαν πως δεν έπρεπε να δοθεί ο χώρος προς ενοικίαση, λίγο αργότερα από τα ίδια στόματα ειπώθηκε ότι είναι μικρό το ποσό των 2.500 ευρώ την ημέρα που εισέπραξε ο Δήμος Γαλατσίου από την εταιρεία.
Μάλιστα κάποιος δημοτικός σύμβουλος τόνισε ότι «δεν μπορεί αυτός ο κύριος (σ.σ. επιχειρηματίας ενοικιαστής) να βγάζει εκατομμύρια και να πληρώνει για τέσσερις μέρες μόνο 10 χιλιάδες».
Θα πρέπει να γνωρίζουν οι κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι ότι το ύψος του μισθώματος για ένα χώρο δεν είναι ανάλογο με τη φορολογική δήλωση του εκμισθωτή.
Όταν ο Δήμος Γαλατσίου αποφάσισε ότι θα νοικιάζει το θέατρο, φαντάζομαι ότι θα καθόρισε και το ύψος του ενοικίου, το οποίο σε καμία περίτπωση δεν πρέπει να διαμορφώνεται ανάλογα με το εισόδημα του ενοικιαστή. Πουθενά δεν συμβαίνει αυτό! Και βέβαια δεν τα λες και λίγα 2.500 ευρώ την ημέρα.


Οι ίδιοι δημοτικοί σύμβουλοι όμως

που έλεγαν ότι ο Δήμος Γαλατσίου θα έπρεπε να έχει εισπράξει περισσότερα χρήματα από την ενοικίαση του θεάτρου, δεν είπαν κουβέντα για το σχόλιο του «Παλμογράφου» της προηγούμενης εβδομάδας σχετικά με το κόστος του φετινού φυλλαδίου του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού.
Ίσως τα 2.100 ευρώ που κόστισε παραπάνω φέτος το φυλλάδιο σε σχέση με πέρσι να το θεωρούν πολύ μικρό ποσό και ανάξιο σχολιασμού. Από κανέναν δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης, από όσους ήταν παρόντες, δεν ακούστηκε μισή κουβέντα.
Ούτε βέβαια από την λαλίστατη σε άλλες περιπτώσεις, αξιωματική αντιπολίτευση, δηλαδή τον συνδυασμό «Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Γαλατσίου».
Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν για την αφωνία ΄όλων: είτε θεωρούν τα επιπλέον 2.100 ευρώ που δαπανήθηκαν φέτος ευτελές ποσό είτε ο φίλος, που έγραφα στο προηγούμενο σχόλιο είναι κοινός για όλους.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή