Δωρεάν Κινηματογραφικές Προβολές στον Δήμο Χαϊδαρίου

Δωρεάν Κινηματογραφικές Προβολές στον Δήμο Χαϊδαρίου

ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ – ΔΕΥΤΕΡΑ 16-7 στις 21:00

(Chez Nous / This Is Our Land)

Σκηνοθεσία: Λούκα Μπελβό

Πρωταγωνιστούν: Έμιλι Ντεκέν, Γκιγιόμ Γκουί, Αντρέ Ντουσολιέ

Διάρκεια 117’

Έτος παραγωγής: 2017

Είδος: Κοινωνικό, Πολιτικό

ΥΠΟΘΕΣΗ: Η Πωλίν είναι μια αυτοαπασχολούμενη νοσοκόμα σε μια κωμόπολη της Γαλλίας. Αφοσιωμένη και γενναιόδωρη στις σχέσεις της αποτελεί ηθικό πρότυπο για όλους. Ένα ανερχόμενο εθνικιστικό κόμμα θα εκμεταλλευτεί τη δημοφιλία και την ακεραιότητα της τοποθετώντας την υποψήφια στις τοπικές εκλογές. Χωρίς να έχει καμία πολιτική πεποίθηση η ίδια και παρά τις αντιδράσεις του περίγυρου της, η Πωλίν συνεχίζει μέχρι να αποκαλυφθεί η αλήθεια σε ένα συγκλονιστικό φινάλε.

KANGAMBA – ΔΕΥΤΕΡΑ 23-7 στις 20:00

ΥΠΟΘΕΣΗ: Η ταινία Kanganba σε σκηνοθεσία του Ροχέλιο Παρίς, είναι μια παραγωγή του ICAIC με θέμα τη διεθνιστική συμμετοχή κουβανικών ενόπλων δυνάμεων (FAR) στον αντιαποικιακό αγώνα της Αγκόλας. Είναι Αύγουστος του 1983 όταν μια μικρή ομάδα κουβανών και αγκολέζων μαχητών με ελάχιστα εφόδια, στην τοποθεσία Καγκάμπα στα νότια της χώρας, κρατούν τις θέσεις τους για πάνω από μια βδομάδα απέναντι στις επιθέσεις ισχυρότατων δυνάμεων της UNITA, που έχουν εκπαιδευτεί και εξοπλιστεί από τα ρατσιστικό καθεστώς της Νότιας Αφρικής.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΑΜΑ – ΔΕΥΤΕΡΑ 30-7 στις 21:00

Beyond Beyond

Σκηνοθεσία: Εσμπεν Τοφτ Γιάκομπσεν

Διάρκεια: 78 λεπτά

Είδος: κινούμενα Σχέδια

ΥΠΟΘΕΣΗ: Ο Γιόχαν είναι ένας μικρός κούνελος που ζει ευτυχισμένος με την οικογένειά του, στη μακρινή Κουνελοχώρα. Όταν η μητέρα του θα χαθεί ξαφνικά, ο Γιόχαν θα αποφασίσει να ξεκινήσει ένα περιπετειώδες και δύσκολο ταξίδι για να την φέρει πίσω. Στη διαδρομή, θα συναντήσει παράξενα πλάσματα, αξιολάτρευτους συμμάχους και τρομερές δυσκολίες, μέχρι να φτάσει στο Βασίλειο του πιο ισχυρού αντίπαλου του: του Βασιλιά του Φτερού! Είναι δύσκολο, και χρειάζεται και αρκετή λεπτότητα, για τις παιδικές ταινίες, όταν τολμούν να προσεγγίζουν σοβαρά θέματα όπως είναι ο θάνατος και το πως κάποιος διαχειρίζεται το πένθος του. Η μεταφορά του «δύσκολου» θέματος σε ένα παιδικό παραμύθι, με πρωταγωνιστές χαρακτήρες ζώων είναι ίσως και ο πιο δοκιμασμένος και εύκολος τρόπος.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΨΑΡΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ – ΔΕΥΤΕΡΑ 6/8 21:00

(Seefood)

Σκηνοθεσία: Άουν Χόε Γκο

Διάρκεια: 93’

Είδος: κινούμενα Σχέδια

Ετος παραγωγής: 2011

ΥΠΟΘΕΣΗ: Ένας μικρός καρχαρίας «μπαμπού» θα κάνει τα πάντα προκειμένου να προστατέψει μια ντουζίνα καρχαριάκια από τα χέρια δυο ανήλικων λαθροκυνηγών, επιστρατεύοντας τη βοήθεια των πιστών του φίλων.

ΓΟΡΙΛΟΜΠΕΛΑΔΕΣ – ΔΕΥΤΕΡΑ 13-8 στις 21:00

(Floquet de Neu / Copito de Nieve)

Σκηνοθεσία: Αντρέ Σαέρ

Είδος: Κινούμενα Σχέδια, Κωμωδία

Ετος παραγωγής: 2011

ΥΠΟΘΕΣΗ: Ο Νιφάδας είναι πολύ γλυκός αλλά και πολύ ξεχωριστός, αφού είναι ο μοναδικός λευκός γορίλας στον κόσμο και το κύριο αξιοθέατο του ζωολογικού κήπου. Τα παιδιά τον λατρεύουν! Κάτι που δεν ισχύει όμως για τους άλλους γορίλες του κήπου, που τον απορρίπτουν λόγω της διαφορετικότητας του… Ο Νιφάδας τότε θα πάρει τη μεγάλη απόφαση να κάνει τα πάντα για να πάψει να είναι διαφορετικός! Με τη βοήθεια του καλύτερού του φίλου, ενός εκκεντρικού κόκκινου πάντα που ακούει στο όνομα Αιλούρ, ο Νιφάδας σχεδιάζει μια μυστική αποστολή να γλιστρήσει έξω από το ζωολογικό κήπο. Και τότε ξεκινούν οι… Γοριλομπελάδες! Και οι δύο φίλοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με μάγισσες, επιστήμονες και πολλούς άλλους μπελάδες, χαρίζοντας ατέλειωτες στιγμές γέλιου σε μικρούς και μεγάλους!

ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ – ΔΕΥΤΕΡΑ 20-8 στις 21:00

Σκηνοθεσία: Λουίς Πουένσο

Πρωταγωνιστούν: Χέκτορ Αλτέριο, Νόρμα Αλεάντρο, Ανάλια Κάστρο

Διάρκεια: 112’, Είδος: Κοινωνική, Ετος παραγωγής: 1985

ΥΠΟΘΕΣΗ: Αργεντινή, 1983. Η Αλίσια, μητέρα ενός υιοθετημένου 5χρονου κοριτσιού, διδάσκει ιστορία σε ένα σχολείο στο Μπουένος Άιρες. Τόσο στην επαγγελματική όσο και στην προσωπική της ζωή είχε πάντοτε αποδεχτεί την «επίσημη εκδοχή», μέχρι που μια μέρα το προσωπείο του καθεστώτος αρχίζει να καταρρέει γύρω της. Στις ρωγμές αυτού του τεράστιου ψέματος, η Αλίσια υποψιάζεται ότι η Γκάμπι, το κορίτσι που έχει υιοθετήσει, είναι ίσως η κόρη ενός «εξαφανισμένου», ενός από τα χιλιάδες θύματα που βασανίστηκαν και δολοφονήθηκαν από την κυβέρνηση Πινοσέτ με την κατηγορία της τρομοκρατίας τη δεκαετία του ’70. Και τότε ξεκινά ένα επώδυνο και πεισματικό ταξίδι αναζήτησης της αλήθειας – ένα ταξίδι στο οποίο κινδυνεύει να χάσει τα πάντα.

Η ΔΙΕΘΝΗΣ – ΔΕΥΤΕΡΑ 27-8 στις 21:00

(Beynelmilel / The International)

Σκηνοθεσία: Muharrem Gulmez, Sirri Süreyya Önder

Ηθοποιοί: Cezmi Baskin, Özgü Namal, Umut Kurt

Είδος: Δράμα, Διάρκεια: 98, Έτος παραγωγής: 2006

ΥΠΟΘΕΣΗ: Σε ένα χωριό της Τουρκία, το Αντιγιανάν, η στρατιωτική χούντα έχει επιβληθεί στον τρόπο ζωής των κατοίκων, αφού βρισκόμαστε στο 1982. Μια ομάδα από αυτούς έχει φτιάξει μια μουσική μπάντα και ζει στην παρανομία, διοργανώνοντας κρυφές παραστάσεις. Όταν συλλαμβάνονται, τα πράγματα αλλάζουν, αλλά προς… το καλύτερο. Ο διοικητής της περιοχής αποφασίζει να τους οργανώσει σε επίσημη στρατιωτική μπάντα. Τώρα προετοιμάζονται πυρετωδώς για την άφιξη επισήμων από την πρωτεύουσα και ενώ οι ντόπιοι αντιστασιακοί θέλουν να προκαλέσουν φασαρία. Θα πάνε όλα καλά, ή το ότι κανείς τους δεν γνωρίζει τον ήχο της σοσιαλιστικής διεθνούς, θα τα τινάξει όλα στον αέρα;

Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ – ΔΕΥΤΕΡΑ 3-9 στις 21:00

(The ladykillers)

CHRISTOPHER ROBIN

Σκηνοθεσία: Αλεξάντερ Μακέντρικ

Πρωταγωνιστούν: Πίτερ Σέλερς, Άλεκ Γκίνες, Σέσιλ

Πάρκερ, Χέρμπερτ Λομ, Κέιτι Τζονσον

Διάρκεια: 91 λεπτά

Έτος παραγωγής: 1955

ΥΠΟΘΕΣΗ: Πέντε ετερόκλητοι, ληστές, υπό την ηγεσία ενός απατεώνα πλην τζέντλεμαν, υπενοικιάζουν δύο δωμάτια στο σπίτι μιας καλοσυνάτης γηραιάς παριστάνοντας τα μέλη ενός κουιντέτου εγχόρδων! Θέλουν να κάνουν πρόβες, λέει, μα στόχος τους είναι η ληστεία μιας χρηματαποστολής. Ο σχεδιασμός ξεκινά, αλλά βρίσκει εμπόδια στην ιδιοσυγκρασία της –φιλόμουσης, συν τοις άλλοις- σπιτονοικοκυράς. Και εμπλουτίζεται από νέα σενάρια, όταν εκείνη αρχίζει να υποπτεύεται πως κάτι δεν πάει καλά με τους ανήσυχους νοικάρηδες.

Μήνυμα Δημάρχου Μιχάλη Σελέκου

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!! Όσοι θα φύγουν από τις πόλεις, για να ξεκουραστούν και να πάρουν κάποιες ανάσες δροσιάς στα χωριά τους ή στις όλο και πιο περιορισμένες διακοπές, είναι οι «τυχεροί»! Όμως και όσοι μείνουν πίσω, μπορούν έστω να γεμίσουν τα «ήσυχα βράδια», απολαμβάνοντας επιλεγμένες ταινίες, στο ιστορικό θερινό σινεμά της πόλης μας, «ΚΑΤΕΡΙΝΑ». Κάτω, από το πάντα ιδιαίτερο φεγγάρι του καλοκαιριού, που άλλες φορές είναι ολόγιομο και άλλες φορές σαν μια φέτα καρπούζι, ανάμεσα στη δροσιά των δέντρων, καθισμένοι αναπαυτικά στις καρέκλες του «σκηνοθέτη», με μπύρα ή αναψυκτικό. Επιλέξτε λοιπόν τις ταινίες που θέλετε να δείτε, πάρτε μαζί και τη ζακέτα σας και ελάτε να απολαύσετε ένα ταξίδι στην τέχνη του κινηματογράφου, στην «ΚΑΤΕΡΙΝΑ», το σημείο αναφοράς για το καλοκαιρινό Χαϊδάρι!
ΔΤ ΔΗΜΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή