Ταξίδι με πλοίο: Τι δικαιούστε σε περίπτωση που ακυρωθεί, καθυστερήσει ή διακοπεί το ταξίδι σας;

Η ΕΚΠΟΙΖΩ ενημερώνει τους καταναλωτές, που πρόκειται να ταξιδέψουν με πλοίο, σχετικά με τα δικαιώματά τους και για το τι μπορούν να κάνουν σε περίπτωση που ακυρωθεί, καθυστερήσει ή διακοπεί το ταξίδι τους.

Ακύρωση/Τροποποίηση του εισιτηρίου από τον επιβάτη

Ακύρωση

Εάν θέλετε να ακυρώσετε το εισιτήριο σας, πριν κάνετε το ταξίδι σας, τότε δικαιούστε την επιστροφή κάποιου ποσού από την αρχική τιμή, ανάλογα με το χρόνο ακύρωσης.

Ανεξάρτητα από τον χρόνο ειδοποίησης, το 100% του εισιτηρίου, επιστρέφεται όταν υπάρχουν αποδεδειγμένοι λόγοι ανώτερης βίας.

Σας επιστρέφεται όλο το ποσό του εισιτηρίου (τόσο οι κρατήσεις, όσο και ο ΦΠΑ)
Εάν δεν ταξιδέψετε λόγω δική σας ευθύνης, χάνετε το εισιτήριο
Τροποποίηση

Μπορείτε να τροποποιήσετε το εισιτήριό σας (π.χ.αλλαγή ημερομηνίας ταξιδιού) έως και 48 ώρες πριν από την προγραμματισμένη αναχώρηση, εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις για άλλη ημερομηνία. Εάν το νέο εισιτήριο είναι φθηνότερο από το αρχικό, ΔΕΝ δικαιούστε επιστροφή της διαφοράς.

Ακύρωση ταξιδιού

Με υπαιτιότητα της εταιρείας

Εάν ακυρωθεί το δρομολόγιο σας από την εταιρεία, τότε δικαιούστε αποζημίωση ή άλλες αντίστοιχες παροχές κατ’ επιλογή σας εφόσον:

δεν ενημερωθήκατε 1 εβδομάδα πριν από την προγραμματισμένη αναχώρηση του ακυρωθέντος δρομολογίου ή
δεν ενημερωθήκατε τουλάχιστον 12 ώρες πριν από την προγραμματισμένη αναχώρηση και δεν προωθηθήκατε με άλλο μέσο στον προορισμό σας εντός 12 ωρών από την προγραμματισμένη αναχώρηση του ακυρωθέντος δρομολογίου
Λόγω βλάβης ή ζημίας του πλοίου

 

πηγη: www.nextdeal.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή