2.100 ευρώ περισσότερα κόστισε το φετινό φυλλάδιο, του Β.Γιαννακόπουλου

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
2.100 ευρώ περισσότερα  κόστισε το φετινό φυλλάδιο, του Β.Γιαννακόπουλου

2.100 ευρώ περισσότερα
κόστισε το φετινό φυλλάδιο

Κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες το διαφημιστικό φυλλάδιο του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Γαλατσίου για το καλοκαιρινό Φεστιβάλ, στο οποίο αναφέρονται όλες οι εκδηλώσεις στο Άλσος και στο «Καμίνι» και για την ποιότητα των οποίων θα μιλήσουμε στο επόμενο φύλλο του «Παλμού».

Ήταν η πρώτη φορά φέτος που δεν πήρε στην κυριολεξία χαμπάρι κανένας πότε δημοσιοποιήθηκε η πρόσκληση ενδιαφέροντος, πότε έγινε ο διαγωνισμός – αν έγινε – και πότε τυπώθηκε το φυλλάδιο. Κι αυτό γιατί η κυρία Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού ακολούθησε για φέτος δική της, προσωπική διαδικασία στην παραγωγή του εντύπου.
Τις προηγούμενες χρονιές, ο Πολιτιστικός Οργανισμός μάς ενημέρωνε, όχι μόνον εμάς, μέσω της πρόσκλησης ενδιαφέροντος που έστελνε για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του εντύπου, το κόστος παραγωγής και ζητούσε την προσφορά μας. Εμείς, ως «Παλμός», αν και είχαμε δώσει κάποιες φορές προσφορά, δεν είχε τύχει να ανακηρυχθούμε μειοδότες γιατί προφανώς άλλοι είχαν δώσει χαμηλότερη από εμάς προσφορά και πολύ καλώς είχαν αναλάβει την εκτύπωση του φυλλαδίου.
Φέτος η κυρία Πρόεδρος δεν ενημέρωσε κανέναν, η πρόσκληση ενδιαφέροντος δεν εστάλη πουθενά και σε κανέναν, ούτε αναρτήθηκε στο site του Δήμου. Ακολούθησε τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης γιατί, όπως είπε σε κάποια συζήτηση, «ήθελε να δώσει τη δουλειά σε κάποιο φίλο της».
Καλό είναι να στηρίζουμε τους φίλους μας αλλά όχι εις βάρος των συμφερόντων του Δήμου. Όχι μνημόσυνα με ξένα κόλλυβα, κυρία Πρόεδρε.
Το συνολικό κόστος μαζί με το ΦΠΑ για το φετινό φυλλάδιο των 70 σελίδων ανήλθε στις 8.900 ευρώ. Αντίστοιχα το κόστος για το περσινό φυλλάδιο, των 82 σελίδων παρακαλώ, ήταν 6.800 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Δηλαδή το φετινό φυλλάδιο με 12 σελίδες λιγότερες και κατώτερης ποιότητας χαρτί και εκτύπωση, στοίχισε επιπλεόν 2.100 ευρώ.
Περιττό να αναφέρω ότι η ανάρτηση στο Διαύγεια της με αριθμ. πρωτ. 1087 απόφασης της κυρίας Προέδρου για την απευθείας ανάθεση έγινε στις 27/6 ενώ το φυλλάδιο είχε ήδη τυπωθεί και είχε αρχίσει να μοιράζεται.
Καλό είναι όσοι κατέχουν θέσεις ευθύνης και βάζουν την υπογραφή τους για δαπάνες δημοσίου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για να μην βρεθούν αργότερα απολογούμενοι, όπως βρέθηκαν κάποιοι προηγούμενοι πρόεδροι του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού.


Σε πολύ προχωρημένες καταστάσεις έχει περάσει ο Δήμος Γαλατσίου…

…αφού έχει φτάσει στο σημείο να τελεί πολιτικούς γάμους και εκτός δημαρχείου.
Δεν λέω, καλό ακούγεται αλλά απ’ ό,τι γνωρίζω οι κείμενες διατάξεις επιβάλλουν την τέλεση πολιτικών γάμων σε χώρους εντός του δημαρχιακού καταστήματος ή σε κάποιον άλλον χώρο τον οποίο έχει ορίσει ο δήμος, όπως για παράδειγμα το «Καμίνι».
Επομένως, αν συνέβει τέλεση πολιτικού γάμου εκτός των χώρων που έχει ορίσει ο δήμος, η όλη διαδικασία είναι μη νόμιμη. Εκτός κι αν δεν έγινε τελετή κι όλα ήταν για τη φωτογραφία και τη λεζάντα.
Τέτοιες συμπεριφορές όμως εκθέτουν το δήμο Γαλατσίου και τη διοίκησή του και καλό είναι να υπάρχει σοβαρότητα εκ μέρους μελών της διοικητικής πυραμίδας του δήμου στην άσκηση των καθηκόντων τους


Για να μάθει κάποιος σε πόσο καιρό θα έχουμε δημοτικές εκλογές …

…δεν είναι απαραίτητο να γνωρίζει νόμους και υπουργικές αποφάσεις. Αρκεί μόνο να παρακολουθεί τα καφενεία και τις ψησταριές της πόλης μας. Αν δει σε αυτά τα στέκια συνάξεις με τοπικούς παράγοντες, τότε να είναι σίγουρος ότι σε ένα χρόνο και κάτι θα έχουμε δημοτικές εκλογές. Ετσι γίνεται πάντα. Ενα χρόνο περίπου πριν την ημερομηνία διεξαγωγής των δημοτικών εκλογών, αρχίζουν οι συζητήσεις, γίνονται σχεδιασμοί, λαμβάνονται αποφάσεις, άσχετα αν στο τέλος τίποτα από αυτά δεν υλοποιείται.
Μία τέτοια σύναξη από πρώην συμβούλους, ντόπιους και ξενομερίτες, πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες σε ψητοπωλείο στο κέντρο του Γαλατσίου. Η συζήτησή τους, απ’ό,τι πληροφορήθηκα, μεταξύ άλλων, στάθηκε και στο θέμα των δημοτικών εκλογών και στο φιλολογικό, προς το παρόν, ενδιαφέρον ενός εκ των παρισταμένων να είναι υποψήφιος δήμαρχος Γαλατσίου με τη στήριξη μάλιστα κάποιου κόμματος.
Όπως έχω ξαναγράψει οι πολλές υποψηφιότητες είναι πάνω απ’ όλα για το καλό της δημοκρατίας μας και δευτερευόντως για το καλό της εμπορικής κίνησης γενικότερα. Αλλά αν θέλουν κάποιοι να διατηρήσουν την αξιοπρέπειά τους, ας ξεχάσουν γρήγορα υποψηφιότητες γιατί το παιχνίδι μάλλον έχει τελειώσει πριν καν αρχίσει.

Πήγαινε στην κορυφή