Το πρωτοφανές πείραμα μεταβίβασης της σκέψης Αθήνα – Παρίσι

14 Ιανουαρίου 1928
Στα γραφεία της Εταιρείας Ψυχικών Ερευνών, έφταναν τα μέντιουμ Κωνσταντία Νικολαΐδου και Ελπινίκη. Εκεί τις περίμεναν ο πρόεδρος Άγγελος Τανάγρας, οι νευρολόγοι Βλαστός και Κωνσταντινίδης, ο γιατρός Ζαφειρέλλης, οι ακαδημαϊκοί Βορέας και Εμμανουήλ, μαζί με πολλούς άλλους επιστήμονες διάφορων ειδικοτήτων. Την ίδια μέρα και ώρα, στο Μεταψυχικό Ινστιτούτο Παρισίων, συγκεντρώνονταν αντίστοιχα μέντιουμ και επιστημονικά μέλη. Κάθε ομάδα αποτελούνταν από πομπούς και δέκτες. Σκοπός των δύο ομάδων ήταν να κάνουν ένα πείραμα τηλεπάθειας, μεταξύ Παρισίων και Αθήνας.
Η Αθήνα έστειλε με τους πομπούς της, δηλαδή με τις σκέψεις των μέντιουμ, διάφορα σχήματα. Ένα κόκκινο κύκλο με διάμετρο 26 εκατοστά και πάχος 10, ενώ από το Παρίσι έστειλαν από τους διάμεσους μια τριγωνική σφραγίδα που έφερε έναν θυρεό. Ταυτόχρονα, τα άτομα δέκτες, σε κατάσταση ύπνωσης προσπαθούσαν να οραματιστούν τα σχήματα που έστελναν οι αντίστοιχοι πομποί, δηλαδή τα μέντιουμ. Όταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία, τα αποτελέσματα καταγράφηκαν, κλείστηκαν σε φακέλους και εστάλησαν στην Αθήνα και στο Παρίσι αντίστοιχα. Οι υπεύθυνοι της Εταιρείας Ψυχικών Ερευνών και του Μεταψυχικού Ινστιτούτου Παρισίων, που έλαβαν την αλληλογραφία, διαπίστωσαν τα εξής: Στο Παρίσι ο δέκτης που ονομαζόταν Loup de Saint Ville, έλαβε τηλεπαθητικά δύο κύκλους, τον έναν μέσα στον άλλον. Επίσης, ο ακαδημαϊκός Warcolier είχε οραματιστεί ένα μικρό κόκκινο κύκλο. Αντίστοιχα, στην Αθήνα τα μέντιουμ είχαν οραματιστεί από τις σκέψεις των Γάλλων, τριγωνικά σχήματα, διαβήτες ή ακόμη και το γράμμα Α. Το μέντιουμ Κωνσταντία όμως, είδε το σχήμα ενός στέμματος (δηλαδή το θυρεό). Το πείραμα για τη μεταβίβαση σκέψης είχε στεφτεί από απόλυτη επιτυχία….

Ήταν ένα από τα πρώτα και πιο σημαντικά εγχειρήματα της Εταιρείας Ψυχικών Ερευνών, που επαναλήφθηκε αρκετές φορές με την ίδια επιτυχία…

Διαβάστε και άλλα στο www.mixanitouxronou.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή