Εκδήλωση για τη Δασοπροστασία στον Δήμο Καισαριανής

Εκδήλωση για τη Δασοπροστασία

Εγκαίνια Κέντρου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης

Δήμου Καισαριανής

Η νέα αντιπυρική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει και όλα δείχνουν ότι και φέτος όλοι οι αρνητικοί παράγοντες που συνέβαλαν τα προηγούμενα χρόνια στην εκδήλωση και εξάπλωση καταστροφικών πυρκαγιών -οι ελλείψεις σε πυροσβεστικά μέσα, προσωπικό, υποδομές, χρηματοδότηση- είναι παρόντες, δίπλα στην πολιτική που εντείνει την εμπορευματοποίηση γης και των δασών.

Σε αυτές τις συνθήκες η γνήσια, λαϊκή, ανιδιοτελής προσφορά και η ευαισθητοποίηση, παραμένουν απαραίτητα όσο ποτέ για την προστασία του περιβάλλοντος και του φυσικού μας πλούτου.

Ο ορεινός όγκος του Υμηττού με το αισθητικό δάσος της Καισαριανής, αποτελεί μια από τις λίγες νησίδες διατήρησης της Αττικής φύσης, με πλούσια ιστορία και ανυπολόγιστη συμβολή στην ποιότητα ζωής των κατοίκων του λεκανοπεδίου.

Η υπεράσπιση της λαϊκής περιουσίας, του Υμηττού και του δάσους του, απέναντι στην πολιτική που τα αφήνει απροστάτευτα και τα συμφέροντα που τα επιβουλεύονται, αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για το Δήμο Καισαριανής.

Φέτος συμπληρώνονται 33 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας και ανεκτίμητης προσφορά της Εθελοντικής Δασοπροστασίας του Δήμου (ΕΔΔΚ). Στη δράση της, βρήκε οργανωμένα διέξοδο η αγωνία και η θέληση των κατοίκων της πόλης μας και όχι μόνο, που χωρίς αμφιβολία θα αποτελέσει στήριγμα της προστασίας του δάσους και στην φετινή θερμοπυρική περίοδο.

Φέτος δε και ύστερα από χρόνια προσπαθειών, παραχωρήθηκε στο Δήμο Καισαριανής το κτήριο του Δασοφυλακείου πλησίον της Μονής, που ανακαινίστηκε και μετατράπηκε σε σύγχρονο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης. Η λειτουργία του θα συμβάλλει καίρια στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών και ειδικά των μαθητών και της νεολαίας για τον σπουδαίο ρόλο και την ανάγκη της προστασίας του φυσικού μας πλούτου.

Την 1η Ιουλίου 2018 στις 10.30πμ

σας καλούμε όλους σε εκδήλωση για τη Δασοπροστασία, εγκαινιάζοντας το

Κέντρο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης

του Δήμου Καισαριανής.

ΔΤ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή